Hun refererer til et merkelig lysfenomen som strøk over himmelen.

- Jeg la det ut på Facebook, og det viser seg at det ble observert både på Sjøvegan og i Gratangen, skriver hun.

Flere enn Kiil Karlsen tipset Harstad Tidende om lysfenomenet:

- Trøssemark, på tur til bueskyttertrening, så vi dette rare lyset. Vi trodde først det var et fly, men det var ingen lys som blinket. Det intense lyset var omringet av en slags tåke, selv om det ikke var antydning til tåke eller skyer. Plutselig virker det som at lyset slipper tåka, og lyset forsvinner. Noen som vet hva dette kan være? spør Isabella Madelén, som filmet lyset med sin telefon.

Flere medier i Nord-Norge skriver om fenomenet, som så ut til å strekke seg fra Kirkenes til Lofoten, under en strålende, isklar kveldshimmel.

De fleste som tar kontakt spør om en forklaring på lysfenomenet, og det gjør jammen vi også. Hvem vet hva det er?

Kim Sætran, for eksempel har lagt ut video av fenomenet på facebooksida si.

Ronny Årbekk la ut en bra video av ufo-lyset på YouTube.

Utpå kvelden kom Kim Sætran med forklaring på fenomenet. Det var lysspor av en SpaceX-rakett som var skutt opp, en "de-orbit burn fra Falcon 9 SpaceX, nærmere bestemt. Som altså er noe slikt som avgasser fra en rakett brukt til å skyte opp satellitter med.

Per B. Lilje ved institutt for teoretisk astrofysikk ved Universitetet i Oslo sier til Vesterålen Online at det nok dreier seg om nettopp en Falcon 9-rakett.

– Ut fra bildene gjetter jeg personlig på at det har med en rakettoppskyting å gjøre, og tidsmessig kan det passe med oppskytningen av den spanske satellitten PAZ som ble skutt opp med en Falcon 9 rakett av SpaceX fra Vandenberg i California i dag, sier han til vol.no