Signerer kontrakt på bygging av ny skole

I dag signerer Lødingen kommune kontrakt med Sortland entreprenør AS om bygging av ny 1. - 10. skole med kultursal i Lødingen.

Rådmann i Lødingen, Kjetil Skjeie.   Foto: Sanna Drogset Børstad

nyheter>>

Kontrakten er verdt drøye 118 millioner kroner. Det opplyser Lødingen kommune om i en pressemelding.

Den nye skolen skal være klar til innflytning 23. juli neste år, slik at skolen kan tas i bruk når skoleåret 2019/2020 starter.

Fornøyd ordfører

Lødingen-ordfører Atle Andersen er naturligvis fornøyd med at arbeidet med det nye skoleprosjektet har kommet så langt at man nå inngår kontrakt på byggearbeidet, og kan sette spaden i jorda.

– Så er det jo ekstra hyggelig at det er et lokalt firma i Vesterålen som har vunnet anbudskonkurransen på denne jobben, sier han.

Allerede i januar var det klart at Sortland Entreprenør hadde levert billigste anbud på nyskolen i Lødingen.


Gregersen går over i ny stilling i SE-Gruppen:

Andreas (30) er ny daglig leder i Sortland Entreprenør

Sortland Entreprenør har fått ny daglig leder i lødingsværing Andreas Vollan Einejord. Tor-Halvard Gregersen går over i ny lederstilling i det nystarta selskapet SE Produksjon.

 

Har jobbet med dette i fem år

Planleggingsarbeidet for den nye skolen, med de første politiske drøftingene om saken, startet allerede for drøye fem år siden. Prosjektet har dermed modnet over lang tid.

Slik ser det ut ved Lødingen ungdomsskole i dag.  Foto: Marius Birkeland

 

Kommunen mener de nå har en gjennomarbeidet og god løsning, både for skole og kultursal, som er nær realisering.

– I tillegg til selve byggingen av skolen vil det bli foretatt en oppgradering av vei- og gateareal i nærområdet til skolen, for å sikre elevene en sikker og god skolevei, opplyses det i pressemeldingen.

– Godt prosjekt for Lødingen

Rådmann Kjetil Skjeie har stor tro på at byggingen av 1-10 skole skal bli et godt prosjekt for Lødingen kommune.

– Vi har etablert en god prosjektorganisasjon i tråd med anbefalinger og retningslinjer for byggeprosjekt av denne størrelse. Organisasjonen består av en interne og ekstern ressurser. For oss som en liten kommune er det viktig å knytte til oss gode eksterne samarbeidspartnere i prosesser av dette slag, og det føler vi at vi har fått, også gjennom valget av entreprenør, sier Skjeie.