De omkomne etter Svolvær-ulykken er identifisert

Det var Leif Jarle Stamnes og Einar Halvorsen som omkom da småflyet de satt i styrtet rett etter at de hadde tatt av fra Svolvær flyplass søndag kveld.

VAR MEDLEMMER HER: Leif Jarle Stamnes og Einar Halvorsen var medlemmer i Tromsø flyklubb. De skulle etter planen ha returnert til Tromsø søndag kveld.   Foto: Ronald Johansen/iTromsø

nyheter>>

Politiet i Nordland offentliggjorde mandag ettermiddag navnene på de to mennene som omkom søndag kveld. Leif Jarle Stamnes (79) fra Tromsø og Einar Halvorsen (63) fra Langhus omkom i flyulykken ved Svolvær flyplass søndag kveld..

De to mennene var medlemmer i Tromsø flyklubb, og flyet de satt i tilhørte Tromsø flyklubb med kjennetegn "LN-TOS" og var av typen Piper PA-28-161 Warrior III.

Ligger på 60-70 meters dyp

Småflyet skal ifølge politiet ha kommet til Svolvær fra Tromsø tidligere på søndagen. Ulykken skjedde da flyet skulle returnere til Tromsø.

Tidligere mandag ble det klart at flyet ligger på 60 til 70 meters dyp utenfor Svolvær flyplass.

Flyhavarikommisjonen sendte mandag to inspektører til Svolvær, og i samarbeid med lokalt politi vil de starte arbeidet med å få hevet vraket tirsdag.

Under en pressekonferanse mandag sa politistasjonssjef Ketil Finstad-Steira i Svolvær at de vet omtrent hvor flyvraket ligger i sjøen utenfor lufthavnen.

– Det ligger mellom 250 og 300 meter fra land og på 50-60 meters dybde, sier Finstad-Steira.

Flyet var i nesten-havari i 2010

Flyet som styrtet søndag var for snart åtte år siden involvert i en dramatisk ulykke - den gangen uten at liv gikk tapt: Flyet traff en taubane og deler av halen og høyre vinge ble revet av.

Flyet var nær ved å havarere, men fartøysjefen fikk kontroll over flyet og klarte etter hvert å lande det på Tromsø lufthavn.