Utvider siktelsen mot samfunnstoppen

Politiet utvider siktelsen mot den profilerte Tromsø-mannen og vil begjære ham videre varetektsfengslet.

FENGSLET: Torsdag 4. januar samtykket mannen til varetektsfengsling i Nord-Troms tingrett. Han nekter straffskyld for det han er siktet for.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter>>

Det bekrefter mannens forsvarer, advokat Ulf E. Hansen, til iTromsø.

– Vi satt i et langt avhør i går som varte fra klokken 09.00 til klokken 21.00. Etter avhøret fikk jeg muntlig fortalt av politiadvokaten at de ville utvide siktelsen og begjære min klient videre varetektsfengslet, forklarer han.

FORSVARER: Ulf E. Hansen forsvarer samfunnstoppen.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

 

Ifølge Hansen har han ennå ikke fått tilsendt nye dokumenter i saken.

– Hva utvidelsen av siktelsen består i, vet jeg derfor ikke, sier han.

Hansen er klar på at hans klient vil motsette seg videre fengsling.

Partene møtes til et fengslingsmøte på tinghuset i løpet av torsdag. Ifølge Nord-Troms tingrett har de fått signaler om at møtet skal avholdes klokken 14.00, men de har ennå ikke mottatt begjæringen skriftlig fra politiet.

I en pressemelding opplyser politiet at de vil avholde en pressekonferanse klokken 18.00 torsdag.

- Vi vil orientere om begrunnelse for begjæring om forlenget fengsling og status i saken på pressemøtet. Vi forventer at kjennelsen er klar til da, skriver politistasjonssjef Anita Hermandsen.

Politiet kommenterer ikke saken før pressekonferansen.

Politistasjonssjef Anita Hermandsen.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Den siktede mannen ble pågrepet onsdag i forrige uke, og Nord-Troms tingrett besluttet dagen etter å varetektsfengsle ham i én uke med brev- og besøkskontroll. Fengslingskjennelsen er unntatt offentligheten med henvisning til domstolslovens paragraf 130.

Mannen er siktet for å ha utnyttet sin stilling, tillitsforhold eller avhengighetsforhold for å skaffe seg sex. Han har ikke erkjent straffskyld og stiller seg utforstående til anklagene som rettes mot ham, ifølge Hansen.

Politiet har den siste uken tatt beslag i mannens telefon og datamaskin, samt gjort flere avhør i saken. De siste dagene har de brukt på å gjennomgå bevismaterialet.