For 15. året på rad har ivrige turgåere har gått til topps i Harstad og omegn i regi av bedriftsidretten (bruk piltastene for å bla mellom bildene i toppen). Til sammen 1.637 deltakere - cirka på fjorårsnivået - har klart premiekravet i 2017. For barn og eldre er kravet minst fem turer, mens øvrige må klare sju av de til sammen 20 turmålene.

Tradisjon tro var premien et krus med motiv fra et av årets turmål. I år prydet Storbakkan kruset. I tillegg fikk ti heldige vinnere gavekort fra bedriftsidretten, og et hotellopphold for en familie på fire ble trukket ut blant de tilstedeværende i hallen.

Populære topper

Stangneshallen var arena for premieutdelingen søndag kveld, og programleder var Ti på Topp-utvalgsmedlem Astrid Fjellstad Ernstsen.

Årets turbedrift ble K. Simonsen, som stilte med seks ansatte. De gikk til sammen 321 turer, et snitt på 53,5 turer per ansatt deltaker.

Et annet populært turmål er Keipen. Bedriftsidretten arrangerte fellestur dit 30. juni sammen med Harstad Tidende i forbindelse med avisens 130-årsjubileum, og hele 240 deltakere vandret sammen gjennom tåka mot midnattssola på toppen. Der ventet en minikonsert med Magnus Olsen Wærnes. Derimot var det knapt nok deltakelse da det ble lagt opp til en krevende trefjellstur til Rødmålheia, Nontind og Storhornet noen dager senere.

2018-turer ikke klare

For bedriftsidretten er tallene en indikasjon om at det ikke nødvendigvis er høyest mulig og lengst mulig som lokker deltakerne ut på tur.

Normalt pleier Ti på Topp-utvalget å presentere turmålene for kommende sesong på avslutningen. Det skjedde ikke søndag.

I løpet av 15 år er 90 ulike topper besøkt. Programlederen antydet at det derfor må ventes en viss gjenbruk i årene som kommer.

Siden prøveåret i 2002 er det registrert totalt 24.147 deltakere som har klart premiekravet. Bedriftsidretten har virkelig fått lokalbefolkningen ut av godstolen og opp på fjelltoppene i området.