I fjor spilte Harstad i allnorsk 2.-divisjon, mens Lødingen spilte i nordnorsk 3.-divisjon. Harstad rykket ned, og et offensivt Lødingen var raskt ute med et varsel om et forestående tronskifte i regionen.

Lørdag kveld møttes lagene for første gang siden den gang. Harstad viste muskler og vant 27-14 i turneringen Tjuvstarten, som spilles i Stangneshallen til og med søndag ettermiddag.

Foreløpig er storebror fortsatt størst.

Det var nivåforskjell på lagene, og Harstad framsto fysisk sterkere og raskere. Laget hadde et ekstra gir, som de la inn ved behov. Spillende trener Daniel Nyland var hissig på mål og dundret inn åtte skåringer. Han jublet som om det sto om poeng for hver gang ballen fant nettmaskene bak Valentin Atanasov. I det hele tatt var tenningsnivået høyt i kampen.

Lødingen mener kampen ble avgjort i den første av tre omganger av 15 minutter hver. Gjestene lot seg frustrere og følte at de ble bortdømte. Laget lå under med kun tre mål etter første omgang, men framsto etter hvert ukonsentrerte og avstanden økte jevnt og trutt i de to siste omgangene.

Lødingen-spillerne var likevel ikke utslått, og lovet at de allerede søndag skal slå tilbake og vise harstadværingene hva som bor i dem.

Målskårere for Harstad var Daniel Nyland 8, Thomas Hansen 6, Øyvind Yttregaard 4, Lennart Edvardsen 4, Espen Saue 2, Sondre Andreassen 2 og Christian Møller-Olsen 1.

Målskårere for Lødingen var Christian Arntsberg 5, Milen Dimitrov Slavov 4, Christoffer Sagstad 2, Martin Haslevang 1, Markus Fossheim 1 og Ingve Kanstad 1.