Onsdag besøkte han bygget for første gang og han lot seg imponere.

- Det er fantastisk å komme opp her for å se. Jeg forstår godt at de trives her med disse fasilitetene og denne utsikten. Bygget er også et viktig symbol på Statoils tilstedeværelse i nord og at man satser sterkt de neste ti årene, sier Søviknes til Harstad Tidende.

Han viser til at de største oljeressursene finnes i nord, noe som også gjenspeiles i de to konsesjonsrundene som er utlyst. Det er TFO 2017 som kun har fokus på Norskehavet og Barentshavet med 87 nye blokker, samt 24. konsesjonsrunde med 102 nye blokker, ni i Norskehavet og 93 i Barentshavet.

- All fokus fra myndighetene er i nord og det er veldig viktig for oss at Statoil satser her, sier Søviknes.

Samtalen under ministerens Statoil-besøk gikk på hvordan man skal få tilgang til nye leteområder, samarbeid mellom olje- og fiskerinæringen, leterefusjonsordningen, svak rekruttering til oljebransjen, utslipp og den enorme verdiskapingen bransjen står for.

- Et eksempel er verdien av last nummer tusen fra Åsgård C som ble fraktet til Mongstad i helga og hadde en verdi på 280 milliarder kroner, eksemplifiserte Sverre Kojedal i Statoil Harstad.

- Det er flott at Petro-konferansen har fokus på sameksistens. Vi i Statoil ønsker kunnskapsinnhenting for å være i bedre posisjon til å gjøre de rette avgjørelsene, sier Siri Espedal Kindem, områdedirektør ved Drift Nord i Statoil.