Snakker ut om rasehetsen etter Sophie Elise-video: – Det er min hverdag

Mens mange var både overrasket over de grovt rasistiske kommentarene i etterkant av musikkvideoen, var ikke Kingsford Siayor (32) en av dem.
nyheter>>

Forrige søndag slapp den populære bloggeren Sophie Elise Isachsen musikkvideoen til singelen «All Your Friends» på YouTube.

I videoen danser den populære bloggeren med tromsøværingen Kingsford Siayor (32), kjent fra blant annet «Svidd neger» og som i dag jobber som skuespiller ved Nationaltheatret.

Reaksjonene lot ikke vente på seg, og mange av de groveste kommentarene tok for seg hudfargen til Siayor og at videoen viser en hvit kvinne som danser sammen med en mørk mann.

Hørt det før

Fredag snakket Siayor ut om den siste uken i  Dagbladet. Der legger han ikke skjul på at han har opplevd lignende hets tidligere.

- Det er skummelt at det finnes sånne holdninger der ute, jeg synes det er rart i 2017. Men kommentarene på YouTube har ikke noen effekt på meg, jeg har hørt mye av det før, sier Siayor til  Dagbladet.

- Jeg har opplevd sånne ting før. Det er min hverdag. Men nå kan alle se det. Det som berører meg mest, er alle de varme og omtenksomme meldingene som har kommet inn på telefonen min, at det er så mange som viser forståelse og at folk tar opp kampen mot dem som skriver slikt.

Ikke et offet

Siayor, som kom til Tromsø fra Ghana som 7-åring, sier videre at han ikke føler seg som et offer i denne sammenhengen og at kommentarene var rettet mot alle som har en annen etnisk bakgrunn.

- Jeg har levd av å være skuespiller i snart ti år, og Sophie Elise ansatte meg fordi jeg var profesjonell skuespiller. Jeg synes det er flott at hun ansetter profesjonelle både foran og bak kameraet. Men videoen har vist at bruken av skuespillere med annen etnisk bakgrunn dessverre fremdeles er kontroversiell i Norge, sier han til  Dagbladet.

- Jeg kan på en måte forstå holdningene, jeg kan forstå redselen. Vi er alle redde for forandring og det vi ikke vet så mye om. Men det unnskylder ikke det disse personene skriver, eller om de tyr til rasistiske handlinger.

iTromsø har gjentatte ganger den siste uken prøvd å komme i kontakt med Siayor uten å lykkes.