Fikk kjempeuer utenfor Vesterålen

Svenske Erik Axner fikk drømmen sin oppfylt da han mandag fikk en uer på over ni kilo på kroken.

Erik Axner med kjempefangsten.   Foto: Nordic Sea Angling

nyheter>>

Mandagens fisketur ut mot Eggakanten utenfor Vesterålen ble en opplevelse svenske Erik Axner sent vil glemme. Som mangeårig fiskeguide har han en rekke store fangster å skryte av, men denne ukens fangstopplevelse beskriver han som den desidert største.

– Fisketuren gikk mot slutten, og vi hadde fått en del 5-6-kilos uer på stang. Så bet det på igjen, men denne gangen var det helt annerledes. Fisken oppførte seg ikke som en vanlig uer, den flyttet mye mer på seg, og det rykket kraftig i stanga, forteller Axner til VOL.

Fiskeavisen.no  omtalte saken først.

Axner jobber som guide for svenske Nordic Sea Angling, som arrangerer fiskereiser til Norge. I sommer har de vært mye utenfor Andøy og Vesterålen, og de holder til i Skjoldehamn.

– Jeg ante ikke at det var en uer før det kom til overflaten, forteller han.

Da fisken var vel om bord kunne han slippe jubelen løs.

– Men den virkelige gleden kom først da vi kom i land, og fikk veid den skikkelig, sier Axner.

Ueren han hadde fått utenfor Andøya viste seg å være 81 centimeter lang og 9,66 kilo. Det er trolig en av de største uerne som noen gang er tatt med stang her til lands.

– Jeg har alltid drømt om å få en skikkelig stor uer, og det var en fantastisk opplevelse. Det er uten tvil den største fiskeopplevelsen jeg har hatt, sier Axner til VOL.

Fisken ble tatt på rundt 400 meters dyp.