Nestlederen i Ramsund Skytterlag har vært aktiv i det tradisjonsrike skytterlaget siden 1972. Han kan blant annet se tilbake på 12 år hvor han selv påtok seg ledervervet i skytterlaget. Under fredagens utgave av Ofoten Sparebank Cup var det han som bestyrte premiebordet med myndig hånd. Han la ikke skjul på at det var en premie som raget høyest av samtlige, nemlig Asbjørn Bjørnvågs Minnepris.

- Han var en drivende kraft i vårt skytterlag, som gikk bort alt for tidlig. Derfor har vi også valgt å hedre han med egen minnepris under vår cup, sier Melsbø om sin tidligere lederkollega i skytterlaget.

Berg- og dalbane

Gjennom flere tidsperioder har skytterlaget i Tjeldsund vært inne i berg- og dalbaner hva rekrutteringen angikk. Da Bjørnvåg kom inn tidlig på 80-tallet, var det i en periode der virksomheten i skytterlaget ikke var betydelig.

- Han var leder og sekretær, og drev skytterlaget praktisk talt på egen hånd. Samtidig klarte han å skape ny entusiasme rundt skytingen, som igjen slo ut i en ny rekrutterings-boom. Han var en fantastisk ildsjel som brant voldsomt for skytingen, erindrer Melsbø.

Etter at han gikk bort valgte skytterlaget å hedre Bjørnvåg gjennom å sette opp egen minnepremie i Bjørnvågs navn.

- Det føles veldig rett at vinneren av superfinalen i Ofoten Sparebank Cup får en premie i hans navn, sier Melsbø om premien som Bengt Bratland fikk første napp i fredag. Han tok revansj for tapet i Klasse 5-finalen tidligere på fredagskvelden, og tok hjem seieren i superfinalen med fullt hus på sine ti skudd.

Bratland fikk derfor en aksje i premien som konkurreres om over en femårsperiode fra 2017-21. Den forrige minnepremien ble delt ut til Jan Aksel Fredriksen fra Dverberg. Han hadde to aksjer i perioden 2012-16.

Lys framtid

Nå er framtida for Ramsund Skytterlag igjen lys. 11 skyttere fra skytterlaget drar til årets utgave av Landsskytterstevnet, som i år går av stabelen i Førde.

- De aller fleste er nok med for å få med seg det sosiale aspektet av storstevnet. Men jeg tror at vi har et par spennende rekrutter som kan hevde seg godt på en god dag, sier Melsbø, før han utdyper:

- En solid bit av æren for at skytterlaget drives så godt i dag skal Thorbjørn Solås ha. Ildsjeler som han er vi virkelig avhengige av i små skytterlag som vårt eget.

LEDER: Thorbjørn Solås er leder og drivkraft i Ramsund Skytterlag i dag.