For skjebnekampen ble nøyaktig like spennende som man kunne forvente på forhånd. For Harstad var omtrent helt avhengig av hva som skjedde i kampen mellom Grei og Fredrikstad. Om Fredrikstad skulle gå hen og vinne oppgjøret mot Grei, var Harstad nødt til å vinne med minst fire flere mål enn sine motstandere i bunnen i oppgjøret mot Sandnes.

Og det var nettopp hva som hente. Etter at både Grei og Fredrikstad hadde vekslet på å lede oppgjøret i Oslo, var det sistnevnte som maktet å sette inn den avgjørende scoringen. Det skjedde  50 sekunder før full tid. Da beskjeden nådde Harstadhallen, var det kun et par minutter igjen av kampen. Selv om Harstad gjorde et desperat forsøk på å ta ut keeper for å jakte de nødvendige målene, ble det med forsøket. Selv om Harstad slo Sandnes 8-7 i sitt skjebneoppgjør, var ikke det nok til å hente hjem kvaliiseringsplassen. I en kamp som avsluttet med et skikkelig antiklimaks.

- Jeg er stolt over den jobben som laget har gjort etter jul. De har virkelig jobbet hardt, og klarte nesten å sikre seg kvalikplassen i divisjonen. Vi er selvfølgelig skuffet nå, og trenger litt tid på å fordøye dette. Hva dette betyr for klubben i framtida har vi ikke ofret en tanke ennå, sier en skuffet trener Nicolai Christensen etter oppgjøret.

- Det er jo ikke denne kampen som isolert sett ordner nedrykket for oss. Men å oppleve dette i siste kamp er kjipt. Det er nok mange skuffede innebandyspillere i Harstad i kveld. Men vi gjør et godt forsøk på å berge oss, sier veteranen Tom Bakken.

- Hva med framtida, Tom?

- Mange har framtida foran seg, mens jeg nok har framtida bak meg. Men vi får ta en diskusjon om framtida senere. Men nordnorsk 2.-divisjon høres ikke alt for glamorøst ut, sier Bakken.