Skriver om harstadfolk som valgte kamp foran undertrykking

De var fra Harstad, både han som spilte en viktig rolle i jakten på Tirpitz og han som fløy Spitfire ved invasjonen i Normandie.

STERKE HISTORIER: Dette er en bok med sterke historier om modige og uredde personer fra Harstad, sier forfatter Harald Isachsen.  Foto: frank r. roksøy

nyheter>>

Lørdag lanserer Harald Isachsen sin sjette bok. Den har fått navnet Motstandsvilje. Her tar han for seg lokale personer som han har vært innom i tidligere bøker, og noen som er glemt. Felles for alle er at de har spilt en rolle under andre verdenskrig, og at dette er dokumentert i rapporter som Isachsen har brukt tid på å finne ut av.

- Dette er en bok om enkeltpersoner, blant annet en lærer, en skipsagent, en kystskipper og en student fra Harstad som ikke lot seg undertrykke av den tyske okkupasjonsmakten. På hver sin måte valgte de motstand. De kjempet under kampene i 1940, og deretter følger vi hver enkelt på den vei de valgte i deres fortsatte kamp mot tyskerne, sier forfatteren.