Sammen med pårørende og andre inviterte hadde de en trivelig lørdags ettermiddag med flott servering og levende musikk.

Til sammen over 70 personer deltok på arrangementet, og de som ikke var friske nok til å innta grillmaten i det største lokalet, fikk både servering og musikalsk underholdning på sin egen avdeling.

Et høydepunkt

Trivselstiltakene for beboerne på Tjeldsund Omsorgssenter (TOS) har etter hvert blitt godt kjent, og sommerens grillfest er ett av høydepunktene. Beboerne setter pris på å bli invitert på fest. Da har de noe å glede seg til, de pynter seg, og mange får ved slike anledninger besøk av sine pårørende som de kan spise sammen med. Bygdas eget band stiller trofast opp og er med på å skape god stemning med musikk som de eldre kjenner igjen.

Vellykket samarbeid

I år som i fjor var grillfesten et samarbeid mellom TOS og behandlingsinstitusjonen Sigma Nord som holder til lengre opp i bygda. Sistnevnte hadde sponset både grillmat, drikke og kaker til kaffen. Fire personer fra Sigma tok seg av grillinga, og de gledet seg over samarbeidet med TOS.

– Da vi ble spurt om å ta oss av grillinga, svarte vi ja med en gang. Dette er en fin måte å bli integrert i lokalsamfunnet på, og vi stiller gjerne opp. Vi ser at de eldre trives og koser seg, og da har også vi det fint. Dessuten tenker vi jo også på at vi selv blir gamle en gang, sa Tore Henriksen som var en av grillkokkene.

Tilrettelegging

På TOS er det viktig at alle beboerne skal kunne være med på slike trivselstiltak.

- For beboerne på demensavdelinga vil et festlig samvær sammen med mange andre i et stort lokale ikke være gunstig. Derfor får de sin egen fest i kjente omgivelser med god mat og fin musikk. Vi ser at de trives, og noen synes det er trivelig å spise sammen med sine pårørende, fortalte sykepleier Hanne Gyltnes Lidal.