Martin Mikkelsen med seier i Spanstind Rundt

Suveren mester på skjærtorsdag

ROSER: Martin Mikkelsen (t.v.) og broren Eirik.  Foto: Arkiv: Ivar Hjelvik

nyheter>>

På seierstiden 00:59:27 kom Martin Mikkelsen fra Medkila SL først i mål under Spandstind Rundt. 2 minutter og 30 sekunder senere passerte broren Eirik målstreken. På tredjeplass havnet tidligere stafettgullvinner og verdensmester i skiskyting, Alexander Os.

Mikkelsen tok også spurtseieren i "Fjellet", og ble til slutt den andre løperen som noen sinne har gått rennet på under én time.

– Dette er spenstig turrennssatsing

– Måten Spanstinden Rundt satser på har blitt en snakkis i langrennsmiljøet


- Det er 600 høydemeter på 20 kilometer, og det er ganske hardt. Det starter med 300 høydemeter med fiskebein. Men det er en skikkelig bra gjennomføring der jeg måtte jobbe skikkelig hele veien, sier Mikkelsen til iTromsø.

På forhånd mente Mikkelsen at kapasitet var en av hans styrker, slik at en hard start ville passe bra. Om broren sier han følgende:

- Han begynner å bli sterk, men det er godt å se at de gamle er eldst.

- Når tar han deg igjen?

- Forhåpentligvis aldri. Men han begynner å bli sterk, så det kan skje når som helst, sier Martin Mikkelsen.

Forrige helg ble Martin trippel NNM-mester.

Løpet

Spanstind Rundt er et tradisjonsrikt turrenn som arrangeres for 32. gang i 2016. Rennet er 21 km og går i klassisk stil i fra Tennevoll/Skavmodalen til Lapphaugen i Lavangen kommune.

Det ble satt ny rekord i år med totalt 450 deltakere i alle renn, hvor 379 deltakere var i kategorien ”trim” og 71 deltakere i ”tur”.

Lovise Heimdal fra Bardu IL tok førsteplassen i kvinneklassen. Maja Granild fra Medkila kom på en 10. plass.

Alle resultater finner du her.