Her konkurrerer 100 ungdommer

VINNERNE Stian Korsberg, Isak Erling Knutsen, Øyvind Finnseth, Henriette Andreassen, Marianne Osvaldsen.  

FINNER LØSNINGER: Vetle Larsen (18), Torje Kristoffersen (18), Runar Hanssen (19) og Kine Helene Jensen (17) fra Heggen videregående skole. 

Line Bjørkli, prosjektleder for Ungt Entrepenørskap Troms.  

nyheter>>

Tirsdag er over hundre elever fra Stangnes, Heggen og Tromsdalen samlet i Nordic Hall for å delta på Innovasjonscamp. Gruppa som i ettermiddag ble kåret til vinner av juryen, vil representere Troms i den nasjonale gründercampen i Trondheim 8.-10. februar 2016.

Vinnerne er gruppa bestående av Stian Korsberg,  Isak Erling Knutsen,  Øyvind Finnseth, Henriette Andreassen,  Marianne Osvaldsen.

Elevene jobber med å finne unike løsninger for energi- og klimautfordringer. 

Blant deltakerne er Vetle Larsen (18), Torje Kristoffersen (18), Runar Hanssen (19) og Kine Helene Jensen (17). Alle er elever fra Heggen videregående skole, og de siste to årene har skolen utmerket seg ved å vinne den regionale innovasjonscampen.

Disse Heggen-elevene gjør seg også bemerket under tirsdagens camp, ifølge Line Bjørkli, prosjektleder for Ungt Entrepenørskap Troms.

– Vi hadde en teambyggingsøvelse hvor de skulle lage et åpningsminutt på en tenkt klimakonferanse. Gruppene skulle selge inn løsninger som skal pirre deltakerne på konferansen til å kjøpe den. Løsningene ser veldig lovende ut, sier Bjørkli, og legger til at hun ser stort potensiale i deltakerne på innovasjonscampen.

Jensen forteller at gruppa jobbet med å finne energieffektive løsninger for boliger.

– Vi har arbeidet med energisparing generalt for bolig. Vi får mer innblikk i problemer, og hvordan vi kan løse dem, sier 17-åringen, før Kristoffersen legger til:

– Vi får brukt metodene våre til idéløsninger. Vi tar arbeidet seriøst, og har som mål å komme med den beste løsningen på problemet.

Bjørkli forteller at oppgavene er gitt av Enova.

– Med denne innovasjonscampen skal elevene finne nye, kreative løsninger. Dette er et kreativt verksted hvor vi hjelper elevene til å bryte opp problemstillingene, og skaffe seg bakgrunnsmateriale og forståelse for problemstillingen.