Linnea (9) var lei seg da hun reiste alene med fly fra Oslo til Evenes - helt til kabinpersonalet kom opp med en idé:

- Hun var veldig stolt

Linnea (9) fikk prøve seg som flyvertinne.   Foto: Gry Sissel Opsvik

  Foto: Gry Sissel Opsvik

nyheter>>

Ht.no skrev tirsdag kveld om Per Thorsheim som mandag tok SK4094 fra Oslo til Evenes. Mannen fra Bergen ble overrasket da han midtveis på turen oppdaget at en ung jente kom gående nedover midtgangen med trillevogn - iført SAS-forkle, navneskilt og skjerf rundt halsen for å samle inn brukte kopper og glass.

- Jeg forstod ikke helt hva som foregikk, før jeg skulle ut av flyet og hørte i forbifarten at det var en ung jente som reiste alene. Hun hadde visst sett litt trist ut, så kabinpersonalet hadde tilbudt henne et kortvarig engasjement ombord, skriver Thorsheim en melding på SAS sin Facebook-side.

- Veldig stolt

Innlegget har blitt delt flere hundre ganger på Facebook siden mandag.

Den unge flyvertinnen var Linnea (9). Mamma Maria Lunde forteller til ht.no at det er hyggelig å se at datteren ble godt ivaretatt på flyreisen.

- Linnea var litt lei seg for at hun måtte reise fra meg i Oslo. Kabinpersonalet hadde da tilbudt henne å hjelpe til for å få tankene over på noe annet, sier Lunde.

Lunde fikk først vite om datterens kortvarige flyvertinne-jobb på facebook. Da hun så innlegget til Thorsheim, skjønte hun med en gang at det måtte være datteren Linnea innlegget handlet om. 

- Linnea var veldig stolt. Hun har reist mye alene, og vi har mange hyggelige opplevelser - både med SAS og Norwegian. Jeg er veldig glad for at kabinpersonalet vil gjøre det lille ekstra for å gjøre turen hennes bedre.

- Betryggende

Lunde har i ettertid vært i kontakt med en flyvertinne på flyet som datteren reiste med.

- Hun sa at det var fint å kunne gjøre dagen hennes litt lettere. Jeg synes det er betryggende og ser at det ikke er noe problem å sende barn alene. Jeg vet at min datter blir godt ivaretatt, sier Lunde, og legger til:

- Jeg synes det er fint at det kommer slike solskinnshistorier. Flyselskapene får vanligvis mye pepper, og det er bra at de får positiv omtale også.

- Pappahjertet smeltet

Per Thorsheim fortalte til ht.no at han ønsker å rose kabinpersonalet som han mener tok godt vare på den unge passasjeren.

- Gleden og stoltheten i ansiktet hennes var helt utrolig, og pappahjertet smeltet umiddelbart på vei ned fra trappen og inn i terminalen. Jeg har selv mange ganger i barndommen reist med "reiser alene-skilt" rundt halsen, og vet godt hvor mye det betyr når noen faktisk viser litt omsorg på reisen.

Knut Morten Johansen, informasjonsansvarlig i SAS, forteller at kabinpersonalet har gjort lignende tidligere.

- Bare i Norge er det cirka 60.000 barn som reiser alene med SAS-fly i løpet av året. Barn er et hyggelig innslag om bord, og det hender at vi engasjerer dem slik som i dette tilfellet, sier Johansen, og fortsetter:

- Noen ganger har vi muligheten til det. Ved lengre fygninger som for eksempel fra Oslo til Evenes ble dette en god idé. Barn som reiser alene har et omsorgsbehov, og her har det vært en kreativitet som har blitt godt mottatt.

Johansen påpeker at det er hyggelig at slike ting blir satt pris på av passasjerene.

- I dette tilfellet var det en far som opplevde at det var positivt hvordan vi tar hånd om barn på reise. Det gleder oss, men det er fint og se at det også gleder medpassasjerer.