HARSTAD: Det vanket en klem på dattera Maria Serafia Fjellstad (V) da hun overtok stolen til varaordføreren ved siden av ordføreren på podiet i kommunestyret. For pappa og partifelle Jan Fjellstad var det bare hyggelig, men han har ikke noen spesielle følelser i forbindelse med rollebyttet.

- Det er bare slik det er i politikken. Alt til sin tid. Nå var det Maria Serafias tur, sier den avtroppende varaordføreren.

Spennende oppgaver

Han mener selv å ha fått viktige oppgaver i fortsettelsen. Riktignok går han fra podiet til benken i salen, men han skal lede havnestyret og han er valgt til nestleder i planutvalget/teknisk utvalg.

- Jeg går tilbake dit jeg kom fra. Min nye posisjon som leder for havnestyret blir spennende og det er en oppgave jeg ser fram til, sier Fjellstad senior.

For Maria ser også fram til å ta fatt på oppgaven som varaordfører.

- Jeg har hatt en periode i kommunestyre sammen med min far. Det har vært lærerikt og fortsettelsen blir spennende, sier Maria Serafia.

På slutten av møtet fikk hun blomstene som deles ut etter hvert kommunestyremøte til den som har eller har hatt bursdag. Ordfører Marianne Bremnes overrakte dem og Fjellstad takket og ga blomstene videre til sin far.