Historisk sus over ordførervalget

Dette har ikke skjedd tidligere i manns minne.

TILLIT: Torbjørn Larsen (Ap) har tillit i alle partier og ble enstemmig valgt i fire nye år. Foto: Hans V. Øye 

nyheter>>

Torbjørn Larsen(Ap), ble enstemmig gjenvalgt til ordfører i Kvæfjord. Det har ikke skjedd tidligere i manns minne.

Det har bestandig vært en motkandidat til ordførervervet, men tirsdag var kommunestyret enstemmig. Torbjørn Evald Larsen, var den samlende kandidaten for hele kommunestyret.

- I den situasjonen som kommunen er kommet i er det viktig med kontinuitet i ledelsen. Torbjørn Larsen har vært en dyktig leder som har vår fulle tillit i fortsettelsen, sa Asbjørn Hessen (V).

Han fikk støtte fra både Høyre og Frp. Larsen ble valgt med 23 stemmer, noe som tilsvarer kommunestyrets medlemstall.

Historisk

- Jeg er temmelig sikker på at dette ikke har skjedd siden formannskapsloven ble vedtatt  og Kvæfjord ble egen kommune i 1837. Jeg vet i alle fall ikke om at dette har skjedd tidligere, sier tidligere ordfører Bendiks Harald Arnesen (Ap).

Selv kom han inn i kommunestyret i 1971 og avbrutt av 12 år på Stortinget, har han vært aktiv i kvæfjordpolitikken siden da.

Mangeårig administrasjonssjef i Kvæfjord, Birger Bjørnstad, kan heller ikke erindre at dette har skjedd tidligere.

Enigheten var imidlertid slutt når de kom til valget av varaordfører. Da fikk Jan Meyer Venstres tre stemmer, mens varaordfører Karin Eriksen fikk både Høyres og Frps stemmer, slik at hun ble valgt med 20 stemmer.

Ble satt ut

- Jeg blir litt satt ut av dette. Det er en stor ære for meg å få en slik tillit. Den skal jeg prøve å ivareta så godt som jeg kan. Jeg vil fortsette med å være en ordfører for alle. Jeg lover å ta alle partier seriøst og alle forslag vil jeg vurdere uansett hvor de måtte komme fra, sa Larsen til kommunestyret.

Han berømmet også det gode samarbeidsklimaet i kommunestyret.

- Jeg har bare gode erfaringer fra de siste fire årene. Tilliten gjenspeiler også dette gode lokalpolitiske klimaet, sa Larsen.