Fly fikk ikke lande på Evenes

Tårnet var ubemannet ved en feiltakelse.

harstad/narvik lufthavn evenes  Foto: Ivar L Paulsen

nyheter>>

En SAS-maskin med ca. 200 passasjerer som skulle hjem fra Kreta lørdag, måtte omdirigeres til Bodø, angivelig fordi tårnet på Evenes var ubemannet.

ht.no har vært i kontakt med en passasjer som kunne fortelle følgende historie:

- Vi skulle ha landet på Evenes kl. 20.05, men vi fikk ikke lande fordi tårnet ikke var betjent. Mens vi sirklet over flyplassen, ble det gjort forsøk på å komme i kontakt med Avinor. Men da det ikke ble oppnådd kontakt, måtte vi fly til Bodø.

Mens ht.no snakket med passasjeren, satt de i flyet i Bodø. Da fikk de beskjed om at tårnet skullle betjenes, og at flyet skulle ta av etter å ha fylt fuel. Problemet da var at vakthavende for fuelfylling hadde tatt helg, og måtte tilkalles på nytt.

Det var vol.no som først omtalte nyheten.

Flytårnet skal ikke ha vært bemannet på grunn av en misforståelse.

Hendelsen bekreftes av lufthavnsjef på lufthavnen, Eirik Bergstedt.

– Det vi kan si nå er at saken skal undersøkes umiddelbart. Årsaken til glippen må vi bruke tid på. Vi ser naturligvis alvorlig på situasjonen, og beklager til alle som er berørt, sier Bergstedt til avisen Fremover.

Han sier de nå skal undersøke hva som gjorde at de ikke hadde flygeleder på jobb på et tidspunkt det skulle være det. Tårnet ble bemannet klokken 20.20 lørdag kveld, og charterflyet kunne starte turen mot Evenes lufthavn, noe forsinket.

Flyet tok av fra Chania på Kreta kl. 15 norsk tid.