Gøran Jensen hadde egentlig trent målrettet for et mulig comeback som kroppsbygger i et par-tre år allerede da han sammen med datteren så NM i 2014. Der og da ble den endelig avgjørelsen tatt.

– Mia så på NM, snudde seg til meg og sa: Pappa, neste år skal du være med. Da hadde jeg ikke noe valg, sier den nybakte norgesmesteren fra Harstad.

Tar lærdom

43-åringen angrer definitivt ikke. Lørdag - ett år senere - sto han igjen øverst på seierspallen i et norgesmesterskap i kroppsbygging. Denne gang som veteran på scenen i Chateau Neuf i Oslo.

To ganger tidligere har han stilt. Debuten kom som 20-åring og junior i 1992. Da kom det første NM-gullet. Neste mesterskap var som senior i 2003. Også da vant han. Trippelen var i boks lørdag.

Aldri før har en utøver i Norge både vunnet som junior, senior og veteran.

Helgens triumf ble kronet med mer enn pokal og gullmedalje.

– Jeg er tatt ut til å representere Norge i verdensmesterskapet for veteraner. I desember går turen til El Salvador.

Mandagen var allerede planen lagt for de 11 ukene som gjenstår til han skal i aksjon igjen. Og da bruker han nyttig lærdom fra oppkjøringen til NM.

– Jeg skal ikke være på diett med torsk og grønnsaker, slik jeg levde i nærmere tre måneder før NM. Sist mandag var jeg på plass i Sandefjord for en finpuss av NM-formen. Kompisene mine Edmund Johansen og Thomas Stellander ga meg raskt et godt råd: Spis mer! Den siste uka hadde jeg seks daglige måltider der jeg spiste meg god og mett. Og faktisk gikk jeg ned 2,5 kilo i vekt. Lærdommen er at for lite mat ødelegger forbrenningen. Fram til VM skal jeg fortsette på samme måte som i uka før NM, sier Jensen.

Takknemlig

Flere enn medhjelperne i Sandefjord høster rosende ord fra vinneren. Han er ikke i tvil om at familien er nøkkelen til suksess.

– I den siste tiden har samboeren tatt seg av barna, og det har vært avgjørende. Samtidig er kroppsbygging en langsiktig sport. Det tar tid om du skal bli den beste. Ingenting er gjort over natta. Treningen lar seg likevel kombinere med familieliv takket være en forståelsesfull samboer. For vår del har det vært litt ekstra hektisk ettersom vi ble foreldre bare for fem måneder siden, men det har gått seg til, sier Jensen, som beskriver en normal treningsdag slik.

– Jeg er oppe før fuglene kvitrer og spaserer i en time. I tillegg blir det 60-90 minutter med vekter, og på kvelden går jeg en ny tur, sier Jensen.

Han drev med basketball, fotball, svømming og boksing i barndommen, men fant sin sport som 14-åring. Et nordnorsk mesterskap i styrkeløft som 15-åring, som ga sølv i klasse med to deltakere, var eneste konkurranse før han stilte i junior-NM i kroppsbygging fem år senere. Det endte med gull og uttakk til junior-VM i Tyrkia. 23 år senere står et nytt VM for tur.

– Turen gjør et stort innhogg i økonomien. Forbundet betaler kun overnatting og startavgift, men det blir en engangsopplevelse. Den kan jeg ikke gå glipp av. Resultatmål har jeg ikke. Det får vi ta som det kommer. Jeg står overfor resten av verden, sier Jensen.

FINPUSS: Gøran Jensen poserer dagen før NM. Støttespiller og kompis Geir Danielsen i bakgrunnen Foto: privat