Programleder og serieskaper Kristine Hals møter i denne episoden Ingrid Valentina Stenseth (25) som har diagnosen bipolar lidelse type 2.

– Når oppdaget du at noe var galt, spør Hals i serien, hvorpå Stenseth svarer:

– På ungdomsskolen. Da begynte jeg å få fall i høyder og i humøret og energien. Jeg klarte ofte ikke å komme meg på skolen, forteller hun.

Stenseth åpner seg i episoden om hvordan det er for henne å leve med denne diagnosen. Hun har perioder der hun er lavt nede psykisk. Da blir det utfordrende å holde kontakt med andre, forteller hun. Hun har også perioder der hun er høyt oppe og er i mye aktivitet og kjenner at hun har lyst å gjøre ting.

Even Petter Olsen er psykiater og overlege på Universitetssykehuset Nord-Norge. I denne episoden gir han en innføring i hva diagnosen er og hvilke konsekvenser den kan få for de som har den.

Om serien

Det er frilanser i Harstad Tidende, Kristine Hals, som står bak serien. Hun ønsker gjerne å komme i kontakt med flere mennesker som vil bidra i serien.

– Jeg er interessert i å komme i kontakt med både fagpersoner og fremtidige deltakere. Det er bare å ta kontakt, sier Hals.

Hun er nå særlig interessert i å komme i kontakt med en fagperson som kan uttale seg om ME (kronisk utmattelsessyndrom).

Hals sier at tidligere deltakere har fått gode tilbakemeldinger for å stå frem med sine historier.

– Jeg håper at serien kan bidra til mer åpenhet når det kommer til psykisk helse. Hvor mye hver deltaker vil fortelle på kamera blir vi enige om i fellesskap, sier Hals.

Dersom du ønsker å komme i kontakt med henne kan du nå henne på e-post kristine.hals@ht.no.