Årets ølbrygger

"Humlehelvete" er navnet på en av ølsortene som brakte Jan Halvor Fjeld til topps som årets hjemmeølbrygger.
iGlasset

Bransjeorganisasjonen Norbrygg arrangerte mesterskapet i Oslo helga, og Fjeld konkurrerte beinhardt mot blant andre narvikmannen Shea-Arne Engevik (amerikansk lys ale-klassen) og andenesværingen Steinar Andersen (øvrig mørk ale-klassen), da et stort antall ølbryggere samlet seg for å kåre de beste dråpene som kan framskaffes med en amatørs glød, kunnskap og kreativitet.

Harstad-bakgrunn

Fjeld trådte sine barnesko på Trondenes ved Harstad. Han er tidligere jagerflyger og økologisk sauebonde, nå SAS-flyger. Han flyr han mest på utlandet, men landet senest sist lørdag med en Airbus 340 på Evenes.

Jan Halvor Fjelds øl "Pliny goes to Telemark" ble av dommerpanelet kåret til beste øl uansett klasse, og stakk dermed av med tittelen "Årets hjemmebrygg". Som en del av premien blir vinnerølet satt i en begrenset produksjon på det rennomerte mikrobryggeriet Nøgne Ø.

Til nordisk mesterskap

De tre beste ølene i konkurransen, uavhengig av klasse, vil også bli sendt videre til skandinavisk mesterskap i hjemmebrygging, som arrangeres under Ølfestival København i mai. Følgende øl blir sendt videre som Norges deltakere:

1. Jan Halvor Fjeld (Skien) - "Pliny goes to Telemark"

2. Tore Bjørgo (Asker) - "Royal Imperial Stout"

3. Shea-Arne Engevik (Narvik) - "IPA of the Great Apocalypse"iGlasset