Tore Skadal"/>

Snart regattaklar

Harstad-mannen Thor Mathiassen var søndag godt i gang med vedlikehold av seilbåten i Harstadbotn.

REGATTA: Det nærmer seg regatta tid for Thor Mathiassen og de lokale seilerne i byen. Onsdagsregattaene er tradisjon.  Foto: Tore Skadal

SEILER: Thor Mathiassen jobbet med vedlikehold seilbåten i Harstadbotn søndag formiddag.  Foto: Tore Skadal

SMØRER PÅ: Thor Mathiassen jobbet søndag med vedlikehold på seileren i Harstadbotn.  Foto: Tore Skadal

nyheter>>

Det var en fin dag for dette søndag formiddag 10-11 plussgarder i Harstadbotn.

– Jeg regner med at båten kan sjøsettes denne uke. I løpet av tre dager har en unnagjort det ytre vedlikeholdet på denne båten, forteller Thor, som er ivrig hobbyseiler.

– Dette er en Jeannau. Den er 39 fot. Masta er 18 meter høy. Har vært oppe i den noen ganger. Og jeg kan årlig innrømme at det ikke fristet til gjentakelse. Jeg er ikke "så" glad i høyder, sier Thor Mathiassen, som på dagtid selger Toyota på Stangnes i Harstad.

Bror Rolf er også en ivrig seiler. Og han kom for en tid tilbake fra Kariben etter å ha seilt med kona og venner over Atlanteren fra Las Palmas på Gran Canaria.

– Han er pensjonist. Jeg har ennå noen år igjen i arbeidsliver, før jeg vurderer slike seilturen, sier Thor, der han smører på bunnsmurning på seileren.

– Dette er en rimelig grei jobb. Jeg blir ferdig i løpet av søndagen. Det er pussingen og voksingen som er den største jobben, når det gjelder vårvedlikehold av en seilbåt, forklarer Mathiassen, som er en av få som står og jobber blant båtene i området like ved det framtidige fjernvarmeanlegget som er under oppføring på Hjellholmen i Harstad. Der en nå allerede kan se skal av stål på bygget som er under oppføring.

Thor Mathiassen har fokus på å få sjøsatt seilbåten i løpet av uke.

– Det nærmer seg regattatid. Jeg bruker tradisjonelt sett å være med på onsdagsregattaen her i Harstad.

– Båten kan jeg i utgangspunktet seile alene. Men jeg og Per Egil Svenning er normalt med på de fleste regattaene. Og sønnen min, Markus, bruker også å være med når han har tid, forteller Thor Mathiassen, som om få dager er klar for sjøsetting og regattaer lokalt og i landsdelen.

nyheter>>