Tore Skadal"/>

Nordlendinger nyter ferien

Vi leser flere bøker, spiser mer dessert og blir mer amorøs i ferien – men treningen sparer vi til vi kommer hjem.
fritid

Det viser en undersøkelse Star Tour har gjort om nordlendingenes ferievaner.

Undersøkelsen viser at nordlendinger gjerne unner seg litt ekstra når vi er på ferie – både av mat, drikke, velvære og hverandre.

Kobler av

– I ferien vil nordlendingene virkelig koble av og ha ferie. Da legger de bort forpliktelser som husvask, regninger, stress og jobb, og nyter det gode liv. På ferie unner vi oss gjerne ting som ofte kun er forbeholdt helgen her hjemme. Nordmenn skjemmer seg gjerne litt bort med god mat og drikke, spa og massasje i ferien, sier informasjonsrådgiver Kirsti Irgens Ertsås i Star Tour.

Halvparten de spurte oppgir at de leser flere bøker og unner seg mer dessert i ferien. I tillegg blir seks av ti i Nord-Norge mer amorøs i ferien (63 % av menn og 58% av kvinner) .Sol er viktigst

Det er først og fremst sol som er den viktigste faktoren for å holde feriehumøret oppe. 44 prosent svarer at dette er den viktigste for godt humør, mens rundt to av ti mener det viktigste er at reisefølget er i godt humør. 34 prosent av de spurte sier at dårlig vær kan ødelegge det gode feriehumøret.

– Sol og varme er en viktig faktor når nordmenn reiser på ferie. Med den ustabile sommeren vi opplever her hjemme nå, er det nok mange som heller kunne tenkt seg å tilbringe en uke eller to under palmene.

Beregninger fra Star Tour viser at rundt 850 000 nordmenn vi reise på en pakketur i løpet av sommeren, viser undersøkelsen fra selskapet denne uke.

fritid