Tore Skadal"/>

Padletur til Skrova

Harstad padleklubb sin årlige høsttur ble i år et samarbeidsprosjekt med Vesterålen padleklubb.
fritid
Sju padlere, fire fra Harstad og tre fra Vesterålen tok seg tid til å være med på turen, opplyser Nils-Jakob Schjelderup, styremedlem i Harstad padleklubb. Han har sendt inn tekst og bilder fra turen til Skrova andre helga i september i år.Ved Digermulen

Fredag 9. september, ganske nøyaktig klokken fem på ettermiddagen, la sju entusiastiske padlere ut fra fergeleiet i Digermulen som ligger i Raftsundet.

Målet for fredagen var å padle ned til øya Lille Molla. Der skulle vi slå leir i Heimrevikan, ei flott vik for camping, som ligger i sundet mellom Lille Molla og Store Molla.

Padledistansen for fredag var beregnet til å være rundt 18 kilometer, det vil si en tre-fire timers padletur.

Den første beslutningen vi måtte ta var om vi skulle velge å padle på den værutsatte østsiden av Store Molla, eller om vi skulle velge den mer beskyttede vestsiden.

Valget falt på østsiden da det viste seg at havet var «asfaltert».

Det var knapt tegn til en krusning. Så fikk vi heller ta vestsiden på hjemoverturen på søndag.

Det ble en eventyrlig tur nedover østsiden av Store Molla med et fantastisk landskap, flotte farger og lys og massevis av ørn som hele tiden seilte over oss.

Omsider gikk vi i land i Heimrevikan. Fredagskvelden gikk med til å slå camp og lage et svært bål i fjæra. Ei fin avslutning på dagen ble det da hurtigruta passerte i mørket med fulle lanterner.Mot Skrova

Målet for lørdagen var å padle på den utsatte østsiden av Lille Molla ned til Skrova hvor vi skulle innta lunsj. Deretter skulle vi padle tilbake til Heimrevikan på vestsiden av Lille Molla. Padledistansen for lørdagen var beregnet til å være på 24kilometer.

Padleturen ned til Skrova viste seg å bli en ren parademarsj på blikkstille hav. Litt drag i sjøen bidro til å minne oss på om at det tross alt var havpadling vi drev med. Hans Petter Dahlslett imponerte og inspirerte med god padle– og svingteknikk da han satte i gang med formasjonspadling, eller mer populært kalt «rockhopping». Det går ut på å padle kloss opptil land, innimellom steiner og skjær.

Utpå formiddagen padlet vi inn i havna på Skrova i fin stil. Lunsjen ble inntatt på «millionærbenken». En gang i tida hadde Skrova flest millionærer i landet i forhold til folketallet, derav navnet «millionærbenken».

Etter en rundtur i Skrova sentrum og foring av Skrovas villkattbestand var det tid for å begi seg på hjemveien.

Padleturen tilbake til campen på Lille Molla gikk helt problemfritt i storslagen natur. Turlederen, Remi Nyheim, fra Vesterålen Padleklubb sørget for å legge inn så mange pauser underveis at selv de ferskeste padlerne ikke hadde noe som helst problemer med å gjennomføre turen, skriver Nils-Jakob Schjelderup, styremedlem i Harstad padleklubbNaturopplevelser

Mettet på naturopplevelser returnerte vi til leiren i Heimrevikan utpå ettermiddagen. Vi hadde knapt kommet oss i land før turlederen kommanderte alle ut i skauen for å sanke ved. Lørdagskveldens bål skulle så visst bli av minneverdig størrelse. Lørdagskvelden ble av det gode slaget med grilling, kyllingwok, godt øl og utallige gode samtaler og historier. Nytt høydepunkt var det da hurtigruta på nytt passerte i mørket.

Hjemturen på søndag foregikk på vestsiden av Store Molla. Vi kunne ikke unngå å legge merke til de mange flotte hyttene, feriehusene og private kaianleggene oppe i Øyhellesundet. Mer enn en gang padlet jeg inn til land for å studere fangsten og slå av en prat med lokale hobbyfiskere som stod og stelte garn og line etter nattas fangst. Nattas fangs hadde åpenbart vært god, for flere kveiter av fin størrelse lå til utstilling.

De siste kilometerne over Raftsundet og til fergeleiet foregikk i sol fra skyfrihimmel, og bidro til å understreke hvilken fantastisk flott tur vi hadde vært med på.Distanse

Hele turen ble på rundt 60 kilometer. Med fornuftige stopp underveis er turen fra Digermulen til Skrova en tur som kan gjennomføres av alle kajakkpadlere. Det geniale er at man har to ruter å velge mellom og derfor alltid kan velge å padle i farvann som er rimelig godt beskyttet for vær og vind. Turen fra Digermulen til Skrova kan absolutt anbefales for enhver turlysten kajakkpadler.

Helt til slutt en spesiell takk til en meget dyktig turleder, Remi Nyheim, fra Vesterålen padleklubb som med gode kartkunnskaper og et opplegg med hyppige pauser bidro sterkt til å gjøre hele turen til den festen det ble, melder Nils-Jakob Schjelderup, styremedlem i Harstad padleklubb, etter turen padleklubben hadde til Skrova.

fritid