Slik kan bunadsdrømmen bli virkelig – til en lavere pris

Å kjøpe bunad kan for mange være en dyr investering. Derfor har Norske Bunader gjort det mulig for flere å oppnå bunadsdrømmen.

foto
STOLT I BUNAD: Sølje Bergman og datteren Lily-Maxine Bergman Hoff i ferdig beltestakk fra Telemark, produsert hos Norske Bunader i Oslo.
Annonsørinnhold produsert av Eksternt byrå

– Det uttrykket hun hadde i ansiktet da hun prøvde beltestakken første gang ... Jeg ble rett og slett rørt, sier skuespiller Sølje Bergman.

Sammen med datteren Lily-Maxine Bergman Hoff (14) står hun i lokalene til Norske Bunader i Smestadkrysset i Oslo.

Lily-Maxine skal konfirmeres i Oslo rådhus i en drøm av en beltestakk, og nå skal den prøves, justeres og klargjøres til den store dagen.

Jeg ønsker meg bunad fordi jeg synes det er så fint. De gangene jeg har prøvd mammas beltestakk har jeg følt meg som en prinsesse.

Lily-Maxine

Fra drøm til virkelighet

foto
For 17 år siden fikk Sølje Bergman ferdigstilt sin egen bunad hos Norske Bunader. Nå er det datteren Lily-Maxine sin tur til å få bunadsdrømmen oppfylt.

Beltestakken til Sølje var et prosjekt som det tok mange år å ferdigstille.

– Det var Hong som hjalp meg den gangen også! Jeg husker at du syntes at jeg hadde altfor mye broderi på forkleet, og det tror jeg du synes fortsatt, ler Sølje og ser på Hong.

Hong Bei er eier av Norske Bunader. Siden 1999 har bedriften jobbet for å muliggjøre bunadsdrømmer. I dag er de en av Norges ledende leverandører av bunad.

Få tilbud på drømmebunaden her!

Bunad er et dyrt plagg, men vi ønsker at så mange som mulig skal få oppfylle drømmen.

Hong Bei
foto
GARANTERT KVALITET: – Vi skal være best på pris, kvalitet og kundeservice, sier Hong Bei som driver Norske Bunader.

Og det gjør de på følgende måte:

– Vi bruker materialer fra norske leverandører som blant annet Gudbrandsdalen Uldvarefabrik, Tyrihans og Sylvsmidja. Høyt kvalifiserte skreddere i Kina foretar tilskjæring, brodering og montering, mens justering og ferdigstillelse gjøres av erfarne skreddere i systua på Smestad, forteller hun.

På denne måten holdes kostnadene nede, og du kan få bunaden til en rimeligere penge.

foto
EKSEMPEL DAMEBUNAD: Aust-Agderbunad til dame.
foto
EKSEMPEL HERREBUNAD: Gudbrandsdalsbunad til herre.

Esben Thyrym er markedssjef i Norske Bunader. Han forteller om garantiene som følger med:

– Våre leverandører har lang erfaring med å levere stabil kvalitet. Vi føler oss trygge på vårt eget håndverk og gir derfor livstidsgaranti på broderi og søm, i tillegg til prisgaranti på alle bunadene, sier han.

– Hos oss koster en bunad mellom 20.000 og 22.000 kroner. Beltestakk ligger på rundt 32.000 kroner totalt.

– Det er alltid hyggelig og god stemning mellom oss og kundene. Det hender ofte at foreldre og besteforeldre gråter en skvett når de får se konfirmanten sin i bunaden første gang, fordi de er så vakre i bunadene sine, smiler eier Hong.

Se det store utvalget av bunader her.

Få tilbud på drømmebunaden her

foto
HÅRKLYPER: Nydelige klyper hjelper håret på plass.

Tilbehør – flotte gaver til deg selv eller andre

Norske Bunader er også en stor leverandør av tilbehør. Det kan være smykkeskrin, hårpynt, kniver og hatter. Tilbehøret er flott å kjøpe til seg selv, eller som gave til konfirmasjon eller andre anledninger.

– Akkurat nå er det populært med silkeskjerf i halsen, ulike typer hårpynt som spenner samt hårbøyler, og bunadskniver, forteller Esben Thyrum.

Se hele utvalget av tilbehør her.

foto
BUNADSKNIV: Bunadskniver finnes til både kvinner og menn.

Stolt bunadseier

Innerst i lokalet i Smestadskrysset står Sølje og venter på datteren. Ut fra et av prøverommene kommer Lily-Maxine med beltestakken. Mamma Sølje sukker.

Hong iler til for å hjelpe til med silkesjal i halsen og spenner i håret, og Sølje viser henne teknikken for å feste det lange beltet.

– Jeg synes den er kjempefin og kan nesten ikke tro at den er min, sier Lily-Maxine og smiler bredt.

Drømmer du om bunad? Ta en uforpliktende prat med Norske Bunader her.

foto
STOLT I BUNAD: Sølje Bergman og datteren Lily-Maxine Bergman Hoff i ferdig beltestakk fra Telemark, produsert hos Norske Bunader i Oslo.