Investerer i oljefunn

Et selskap med andværinger inne på eiersida har funnet olje i Russland.
forsiden

Det lille oljeselskapet Scandic Petroleum skal ifølge Andøyposten nå ut i markedet for å finansiere oppkjøpet av et russisk oljeselskap til en verdi av 135 millioner kroner. Det var FiskeribladetFiskaren som først meldte om saken, som handler om at det andøy-eide firmaet har opsjon på å kjøpe inntil 60 prosent av et russisk selskap som er inne i et nyåpnet russisk felt.

Her er det gjort funn som ifølge avisa er karakterisert som svært kommersielt interessante.Den som kan sin lokalhistorie på petroleumsfronten vil huske igjen en av andværingene; Odd Sigvald Olsen som en av gründerne bak det nordnorske selskapet Norminol, som stakk boret i bakken på Andøya på 70-tallet.Med seg i Scandic Petroleum har han to av Andøys store sønner, Kristian og Roger Adolfsen, som gjennom sitt selskap Oslo Corporate Holding

AS eier 21,81 prosent. OSO Maritim AS, eid av Johan Olsen, eier 21,74 prosent.

Andøyposten lister i tillegg opp nordnorske navn som Egil Sørheim, Egil Edvardsen, Olav Lassesen og Rolf Bjørnar Tøllefsen fra aksjonærlista.Olsen sier man tar satsingen forsiktig, sett i bransjeperspektiv.

– Men jeg vil understreke at vi har vært veldig forsiktige med pengebruken i forhold til mange konkurrenter, og har vel så langt bare brukt 4 - 5 millioner kroner, sier Olsen.Olsen opplyser til Andøyposten at det haster med å få inn kapital til å gjennomføre opsjonen på oppkjøp i selskapet hvor det er gjort funn.

– Jeg tror personlig at det må skje i løpet av høst, kanskje så tidlig som innen utgangen avseptember, sier han til avisa.