ANNONSØRINNHOLD

Erika (19) og kollegaene fikser skadde biler:

– Vi får inn et vrak og sender ut ei perle!

Har du skadet bilen din? Stangnes bilskade er et topp moderne verksted som reparerer, retter ut bulker og lakkerer bilen din slik at den blir like god som ny.

Det er nå ett år siden Stangnes bilskade AS åpnet dørene til anlegget hvor skadde, bulkede, påkjørte biler ruller inn og kjører ut like gode som nye.

Det nye selskapet har fått god mottakelse i Harstad.

– Vi tar imot biler fra aller merker og har kort ventetid. Vi har utstyret, verktøyet og kompetansen til å gjøre jobben godt og effektivt, sier daglig leder Simen Høybakk i Stangnes Bilskade AS.

DAGLIG LEDER: Simen Høybakk

Liker å skru og sveise

19-åringen Erika Beddari (19) fra Borkenes er sist ansatt, og startet som bilskade-lærling 1. januar i år.

– Jeg har alltid vært bilinteressert, og begynte egentlig på utdanningen til bilmekaniker først. Men jeg fant fort ut at jeg hadde lyst til å jobbe mer kreativt, og som biloppretter får jeg både skru, banke, sveise og sparkle!

Erika elsker å få bruke hendene i jobben, og liker at faget er praktisk. Mange av bilene som kommer inn har store skader, men ser helt ny ut igjen når de kjører ut fra skadesenteret.

– Vi får inn et vrak og sender ut ei perle!

Får god hjelp av kollegaene

Erika har vært lærling i ett år hos en bedrift i Vesterålen, men har lenge hatt Stangnes Bilskade i kikkerten.

– Jeg la merke til selskapet da de startet opp i fjor. Da jeg ønsket å flytte hjem igjen, ble det raskt aktuelt. Det er et nytt bygg og man merker fort at det er et bra verksted. De satser både på de ansatte og bedriften, og jeg er veldig glad for at jeg jobber her nå, sier Erika, som forteller at hun er tatt svært godt imot.

– Det er et veldig fint arbeidsmiljø, og jeg får alltid hjelp, sier Erika som skal ta fagprøven i slutten av januar neste år.

Det er stadig flere jenter som velger bilbransjen som sitt arbeidssted, og Erika mener at biloppretterfaget passer godt.

– Det er et fag som krever at man er nøye og at man er interessert, sier Erika og forteller for eksempel at stålet endrer seg når man bruker varme og skal rette opp en bulk.

LÆRLING: Erika Beddari

Husk lyd!

Bli med på omvisning hos Stangnes Bilskade

Går opp til ny fagprøve

Høybakk gikk bredt ut da selskapet søkte etter nye medarbeidere, og åpnet for at bilmekanikere kunne ta et nytt fagbrev innen biloppretterfaget. Det tilbudet tok Richard Bergersen (30) imot.

– Da muligheten dukket opp, syntes jeg det hørtes spennenende ut og jeg valgte å slå til. Det er to forskjellige fag, men mye er likt, og den kompetansen jeg har kommer godt med, sier Bergersen som har sju års erfaring som bilmekaniker.

Han begynte i jobben 1. desember 2022, og var med fra den gang arbeidsplassen var en byggeplass. Stangnes Bilskade AS har en ny produksjonslinje, som gjør at de kan jobbe på en smartere måte og dermed bli mer effektiv.

– Alle som jobber her er allsidig, og vi har struktur, prosesser og rutiner for alt som skal gjøres. Det gjør at vi kan ta over jobber for andre, og at andre kan ta over for meg. Vi har stort fokus på å levere høy kvalitet, sier Richard.

DYKTIG GJENG: Stangnes Bilskadesenter AS er sertifisert av Statens Vegvesen, og utfører reparasjoner på alle bilmerker.

Roser godt arbeidsmiljø

Ny produksjonslinje, nye verktøy og nye arbeidsmetoder til tross, det viktigste er likevel folka, mener harstadværingen.

– Det viktigste vi har gjort det siste året er å skape et godt arbeidsmiljø. Det fine med å jobbe her er at både eieren Biltrend og ledelsen gjør alt for at vi skal trives. De strekker seg langt for at vi skal ha det bra på jobb. Det merkes, og det setter jeg stor pris på, sier Richard.

Akkurat nå har Stangnes Bilskadesenter ledig stilling som bilskadereparatør - les mer her.

KONTORLEDER: Svein Arne Pedersen

Flyttet hjem igjen

Kontorleder Svein Arne Pedersen (52) startet i bilbransjen på Østlandet i 1996, og flyttet i 2005 tilbake til Harstad.

– Vi fikk vårt første barn, og da var det litt «mas» fra besteforeldrene om å flytte hjem. Vi har ikke angret på det, ler Svein Arne. Høsten 2022 fikk han sjansen til å være med å bygge opp Stangnes Bilskade AS.

– Mange av oss har erfaring fra samme arbeid andre steder, og hadde tanker og ideer om hvordan det skulle være her. Vi har sammen fått det til, og er veldig fornøyd, sier Svein Arne.

På oppdrag fra forsikringsselskapet

Selv jobber han med fakturering og spesielt opp mot forsikringsselskapene.

– Vi har avtaler med alle forsikringsselskaper, og de aller fleste jobbene våre er vi på oppdrag. Privatkunden får ofte to-tre valg av verksted fra forsikringsselskapet sitt, og så er det vår jobb å få de til å komme til oss. Vi har god kapasitet, kort ventetid og alt utstyret som kreves fra bilfabrikantene, forteller Svein Arne.

Han forteller at dagens biler krever et moderne verksted som har både riktig kompetanse og rett utstyr.

– Dagens biler er kompliserte. Alt av støttefunksjoner slik som sensorer og kamera henger sammen med resten av sikkerhetssystemene i bilen. Uansett hvilken del vi bytter ut, så gjør vi det etter fabrikantens anvisninger og krav.

TRIVES PÅ JOBB: Svein Arne, Richard og Erika forteller om et godt arbeidsmiljø. Vi stortrives på jobb, forteller de.

Ordner alt med forsikringsselskapet

Med all ny teknologi fører selv en liten skade at verkstedregningen kan bli høy. Med god forsikring koster det privatpersonen enten 0 eller litt i egenandel.

– Du må tenke deg nøye om, før du tar bort kasko, det kan være risikosport. I dag er det dyrt å reparere, og hvis du mister en bil til 100.000 kroner og må ut å kjøpe en tilsvarende bil, så taper du mye penger. Vi har hatt noen tilfeller innom som ikke har tenkt seg om, og må sitte selv med hele regningen, sier kontorlederen. Han ser at spesielt mange eldre ikke ønsker å belaste forsikringsselskapet.

Dette er folk som har vært kunde lenge, og som har dårlig samvittighet for å gå til forsikringsselskapet. De fleste har ikke vært ute for uhell tidligere, og har aldri gjort det før, sier Svein Arne som gjerne hjelper kundene.

– Vi ordner takst, tar kontakt med forsikringsselskapet og gjør alt for dem. De kan parkere bilen utenfor her, få leiebil hvis de har det med i avtalen og hente bilen sin når den er ferdig og god som ny!

REPARERER: Kjør inn et vrak, og kjør hjem med en bil som er god som ny.

Fakta: Stangnes Bilskade AS

  • Autorisert bilskadesenter og godkjent av Statens Vegvesen
  • Utfører reparasjoner på alle bilmerker
  • Har egen lakkavdeling og karosseriavdeling
  • Adresse: Stangnesterminalen 2C
  • Åpningstider: Mandag-fredag: 7.30-16.00
  • Kontakt på telefon 77 07 77 00 eller epost: post@stangnesbilskade.no

Om innholdsmarkedsføring

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av innholdsprodusenter i mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnhold skal merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Polaris Media