ANNONSØRINNHOLD

Røkenes Gård og Gjestehus:

Nyt en bedre middag i vakre og historiske omgivelser!

Kun ti minutter fra Harstad sentrum kan du nå gjøre middagen til en opplevelse ved å innta den på tradisjonsrike Røkenes Gård og Gjestehus.

– Tidligere har vi kun holdt åpent på bestilling for større grupper og selskaper, men nå har vi et ønske om å være mer tilgjengelige, og holder derfor også åpent for individuelle gjester, forteller Kristian Kulseng.

Han er intet mindre enn 10. generasjons Kulseng som driver Røkenes. Gården har vært i familien helt siden 1673, og bærer naturlig nok på enorme mengder historie og personlighet.

– Vi er opptatte av å ta vare på gårdens historikk i gjesteopplevelsen. Atmosfæren her er sterkt preget av historien, og beboernes gjøremål på gården opp gjennom tidene. Det setter seg «i veggene», og gjør dette til et unikt sted å besøke, mener han.

Åpen restaurant

Og nå kan altså alle som ønsker komme og spise middag i restauranten på Røkenes Gård. Den vil holde åpent hver uke fra onsdag til søndag.

– Vi legger mye stolthet i å presentere en fristende meny, og tilby god service. Det i kombinasjonen med de vakre omgivelsene, og den helt spesielle atmosfæren håper vi vil lokke mange til å komme på besøk, sier Kristian.

Velkommen til Røkenes Gård! Alle foto: HT Media, Andreas Slettli

Land lot, Cloud, Plant, Sky, Building, Window, Tree, House, Highland

Naturomgivelser

Røkenes Gård og Gjestehus ligger nydelig plassert med utsikt mot Trondenes-halvøya, Rolla og Andørja i vest, og Grytøya og Senja i nord.

Hovedhuset ble bygget i 1750, og er et tradisjonelt nordlandshus i to etasjer med inngangsparti i rokokko-stil.

Hovedhuset er fredet, og brukes i dag til selskaper for grupper på mellom 10 og 30 personer. Ved bryllup finnes det også mulighet til overnatting i bryllupssuiten i huset.

– Det gamle fjøset vårt fra 1899 er bygget om, og benyttes i dag til både restaurant og selskapslokale. Det er her vi vil ta imot restaurantgjestene våre, og servere dem mat som er ordentlig håndverksarbeid, sier Kristian.

Mat fra bunnen av

Maten som serveres på Røkenes Gård er nemlig laget fra bunnen av, med lokale råvarer.

– Vi benytter lokale leverandører, og vi bruker en hel del gamle matlagningstradisjoner i fremstillinga av maten. Vi både røyker, sylter, tørker og salter mat selv, og vi lager egne pølser. Vi henger egen skrei til boknafisk og tørrfisk, og vi er generelt opptatt av å servere gjestene våre skikkelig god, hjemmelaget mat!

Snart får gården inn lokalt lam, som de vil bruke til å servere nydelig høstmat i tiden framover.

– Men selv om Røkenes er opptatt av det historiske og tradisjonsrike, betyr det ikke at maten er kjedelig. Absolutt ikke! Her vil man også oppleve kreativitet i matlagningen, lover Kristian.

Picture frame, Interior design, Furniture, Wood, Lighting, Floor, Flooring, Drawer, Building, Chair
Interior design, Picture frame, Furniture, Property, Window, Table, Textile, Wood, Chair, Wall
Plant, Window, Property, Stairs, Building, Door, Fixture

Kristian Kulseng er 10. generasjon Kulseng på Røkenes Gård.

Property, Plant, Building, Window, Fixture, Door, Wood, House, Shorts

Legg feiringen til Røkenes

Røkenes Gård og Gjestehus er et utmerket sted å besøke for en middag, men også en ypperlig lokasjon for større arrangementer.

– Dette er en plass mange søker til når de skal ha tradisjonelle feiringer, som bryllup eller konfirmasjon. Tradisjon er en viktig del av livene våre, og da føles kanskje Røknes som en naturlig plass å legge slike feiringer til, sier Kristian.

– Vi arrangerer også julebord, og serverer da deilig, tradisjonsrik julemat i rustikke omgivelser.

Nær til overnatting

Røkenes Gård har også rom som passer for konferanser eller seminarer, og i gårdens kanskje eldste bygg – Stabburet – er det mulig å overnatte.

– Stabburet er i dag et varmt og koselig sted å overnatte, og det inneholder to soverom med dobbeltsenger, dersom noen av gjestene våre har lyst til å bli over natta, sier Kristian.

Plant, Table, Chair, Wood, Sky, Building, Tree, Leisure, Shade

Nærheten til Harstad sentrum gjør det også enkelt å ha store selskaper på Røkenes Gård, selv om det ikke vil finnes overnattingsmuligheter for så mange.

– Kjøreturen fra oss og inn til sentrum tar knappe 10 minutter, så man har flotte hoteller å velge mellom i relativ nærhet.

– Et langsiktig kjærlighetsforhold

For Kulseng-familien er det viktig å satse langsiktig, og alt de gjør, gjør de av kjærlighet til gården.

– Du kan godt kalle dette et langsiktig kjærlighetsforhold! Jeg tror Røkenes Gård og Gjestehus er et sted det er litt stas å besøke på grunn av den lange historien. I tillegg har vi god mat, og vi tar godt vare på gjestene våre. Vi ønsker alle nye gjester hjertelig velkommen på besøk!

Flower, Plant, Petal
Smile, Eyewear, Community
Plant, Property, Window, Building, Leaf, House, Flower, Fixture, Grass, Cottage

Åpningstider for restauranten på Røkenes Gård:

  • Onsdag: 15.00-23.00
  • Torsdag: 15.00-23.00
  • Fredag: 15.00-23.00
  • Lørdag: 15.00-23.00
  • Søndag: 11.00-18.00
  • (For grupper kan man tilby utvidede åpningstider).

Om innholdsmarkedsføring

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av innholdsprodusenter i mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnhold skal merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Polaris Media