ANNONSØRINNHOLD

placeholder_logo_pm_n

«Nyåpner» veikroa mot Tjeldsundet

Serverer tradisjonsmat med storslagen utsikt

Nytt selskapslokale, ny veranda, nye hotellrom og nytt kjøkken – endelig kan Kjell Andreassen ønske velkommen tilbake til Tjeldsundkroa.

Naturlig stoppested

I snart 40 år har Tjeldsundbrua Hotel vært et kjent landemerke med storslagen utsikt over det vakre Tjeldsundet og den ærverdige Tjeldsundbrua.

– Det er et naturlig stoppested når du er på farta i vår region, enten du kommer fra Harstad, Narvik eller Sortland. Våre gjester kommer fra hele Hålogaland, i tillegg til mange turister, sier daglig leder Kjell Andreassen.

Den siste tida har det vært hektisk byggeaktivitet på stedet, og nå er 40-åringen «blitt ny».

– Tjeldsundbrua Hotel ble bygd i 1984, og nå var det på tide med en utbygging. Vi har stor tro på framtida, forteller Andreassen og viser oss rundt.

Plass til 235 gjester

Gjestene vil først og fremst se forskjell når de kommer inn i veikroa. Her er det utvidet fra 200 til 235 sitteplasser. I sommersesongen kan de også åpne inn mot et nytt selskapslokale.

– Vi har åpnet opp fasaden mot sjøen, og satt inn mye større vinduer. Nå er det panoramavinduer mot det flotte Tjeldsundet, og folk vil komme mye nærmere.

DAGLIG LEDER: Kjell Andreassen

Du kommer enda tettere på naturen dersom du velger å sitte ute.

– Vi har utvidet verandaen, og den er nå dobbelt så stor som tidligere med 30-40 sitteplasser. Både denne og vindusbordene inne er svært populære. Her er det en fantastisk utsikt, både til båter, trafikk og natur. Vi ser blant annet ørn herfra nesten hver eneste dag!

Coastal and oceanic landforms, Body of water, Sky, Cloud, Building, Lake

Nå gleder Kjell og co seg til å ta imot flere gjester.

– Det er mange som tar turen hit for å nyte utsikten og en softis på en solskinnsdag. Her er det god mat og god stemning. Nå har vi også fått på plass en flott veranda.

Tjeldsundkroa er kjent for sin husmannskost, og ikke minst er kjøttkakene i brunsaus svært populære.

– Vi har en variert meny og her finnes små og store lunsjretter, tradisjonsrike hjemmelagde middagsretter og et stort utvalg kaker.

– Alt er tilberedt med samme tanke, det skal smake godt. Vårt kjøkken benytter kun de beste råvarene og lager tradisjonsretter basert på lokale og regionale råvarer.

Kroa har åpent alle dager mellom klokka 10-20, og lunsj- og småretter i tillegg til grillretter serveres i hele åpningstiden.

Middagsretter serveres fra klokka 13-20.

Etter utbyggingen har Tjeldsund Hotel to nye selskapslokaler, som også kan brukes som møterom.

– Det ene rommet heter «Panorama», og det nye lokalet heter «Utsikten» og er oppkalt etter eiendommen Harald og Elsa Johnsen etablerte Tjeldsundkroa på. Vi syntes det er et passende
navn siden det har utsikt mot Tjeldsundbrua.

Vi er en av Nord-Norges største veikroer, og et av Nord-Norges minste hotell.

KJELL ANDREASSEN, DAGLIG LEDER

NYTT KJØKKEN: Med et nytt og større kjøkken har Tjeldsundbrua Hotel kapasitet til flere gjester og mer catering. 

Utvider kjøkkenet

Utbyggingen har ikke minst gitt bedre arbeidsforhold for dem som jobber der.

– Vi har utvidet med 320 kvadratmeter. Det har gitt en større kafédel, men også større kjøkken og varemottak. Det gir oss totalt en bedre kapasitet, også for å levere catering.

Gjennom datterselskapet Catering 1 leveres det førsteklasses mat til alle anledninger – i hele Hålogalands-regionen.

– Vi leverer alt fra snitter til store selskapsmiddager, fra husmannskost til festmiddager. Vi sørger for at maten er varm ved servering, og henter dekketøyet etter festen.

RETT VED HAVET: Tjeldsundbrua Hotel ligger rett ved havet, brua, flyplassen og Hålogalandsveien.

Nye hotellrom

I vår region er det veikroa som er mest kjent, men for turistene er hotellet også viktig.

– Vi er en av Nord-Norges største veikroer, og et av Nord-Norges minste hotell. Nå har vi fått fem nye hotellrom, og da har vi 29 rom totalt. Vi ligger nært flyplassen, og strategisk til i aksen inn mot Vesterålen og Lofoten.

Med den store utbyggingen er Tjeldsundbrua Hotel klar for minst nye 40 år. Med utbyggingen kommer bedre varemottak og bedre produksjonsflyt.

– Det er viktig for oss å skape en trygg og god arbeidsplass for våre ansatte. Det får vi nå!

Selv startet Kjell på Tjeldsundbrua Hotel som vaktmester i 1989.

Mye har endret seg i regionen siden den gang, og med utbyggingen av Hålogalandsveien ser han optimistisk på framtiden for Tjeldsundbrua Hotel.

– Lokalbefolkningen er flinke til å bruke oss. Det er mange som kjører seg tur hit på søndagene og drikker formiddagskaffe og spiser kake hos oss. Nå gleder vi oss til å ønske velkommen i nye og enda finere lokaler!

Tjeldsundbrua Hotel AS

  • Tradisjonsrik bedrift i hjertet av Hålogaland.
  • 15 minutter fra Harstad/Narvik lufthavn Evenes og 25 minutter fra Harstad
  • Tilbyr overnatting på hotellet og i sjøhus
  • Over 235 spiseplasser
  • Selskapslokaler og møterom. Alle møterom har AV-utstyr, flipover, whiteboard og mulighet for mikrofon
  • Tilbyr catering gjennom datterselskapet Catering 1.

Om artiklene fra iNORD

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av iNord som er en del av mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnholdet fra iNord merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Harstad Tidende

placeholder_logo_pm_n_disc