White, Plant, Font

ANNONSØRINNHOLD

placeholder_logo_pm_n

Stafett for livet i Harstad:

– Glem bursdager og jul. For meg er dette årets høydepunkt!

For Odd Arild Karlsen (62) er det en selvfølge å være med på Kreftforeningens «Stafett for Livet», der han deltar både som frivillig og «fighter».

Marker 2.-3. september i kalenderen allerede nå! Da arrangerer Kreftforeningen sin årlige «Stafett for livet» på friidrettsstadion på Stangnes.

Stafetten er ment som en hyllest av alle de som er, eller har vært rammet av kreft. Familie, venner, skoler, foreninger, arbeidsplasser og andre kan danne lag for en person de vil støtte, eller minnes.

– Jeg har deltatt på Stafett for livet helt siden det første gang ble arrangert i Harstad i 2018, forteller harstadværing Odd Arild Karlsen (62).

– Faktisk blir jeg så rørt av arrangementet, at jeg i tillegg har reist til Tromsø og deltatt der!

Følg Kreftforeningens Stafett for Livet Harstad på Facebook!

Berører mange

De aller fleste har opplevd kreft nært på livet – enten som rammet selv, eller som pårørende. Odd Arild fikk kreften tett på livet da han i 2015 selv fikk diagnosen.

– Jeg lå på sykehuset i nesten ett år etter å ha fått sykdommen, og fikk virkelig kjenne på hvor viktig det var å ha støttende mennesker rundt meg.

Lagene som deltar på Stafett for livet skal gå, eller løpe gjennom et helt døgn, og dette skal representere viktigheten av at det alltid er noen på banen for den som er syk. De som selv har, eller har hatt kreft får ærestittelen fighter, og inviteres også til et eget program.

– Senere ble også kona mi diagnostisert med kreft, og etter å ha fått sykdommen så tett på livet kjente jeg på et sterkt ønske om å engasjere meg i kreftsaken. Hvis jeg kan bidra med noe der, er det gull verdt for de jeg kan hjelpe og støtte, sier Odd Arild, som etter hvert har fått mange venner og bekjente via engasjementet sitt.

Odd Arild Karlsen (62) har selv hatt kreft, og vet hvor mye det betyr å ha støttende mennesker rundt.

– Årets høydepunkt!

Odd Arild er tydelig på at Stafett for livet er noe han ser stort fram imot. Faktisk er det for han å regne som årets høydepunkt!

– Det overgår både bursdag og jul for meg, rett og slett fordi jeg blir så vanvittig rørt av at flerfoldige hundre mennesker stiller opp, og går for en sak som er så viktig for så mange. Dessuten er det en kjempeinnsats som legges ned i organiseringen og riggingen av arrangementet, og det er helt urolig å få oppleve, sier han.

– Jeg kommer til å delta både i Harstad og i Tromsø i år.

– Alle kjenner noen

Mario Romeisen (47) kommer fra Tyskland, men bor i Harstad. Han har lang erfaring med frivillighet, og skal i år sørge for god, hjemmelaget mat til deltakerne på Stafett for livet. Å gjøre frivilligarbeid som gagner kreftsaken, er spesielt viktig for han.

Smile, Happy, Sky, Leisure, T-shirt

– Å være engasjert i kreftsaken er utrolig betydningsfullt for meg, ettersom jeg selv har opplevd å miste nær familie til kreft. Faktisk har hele farssiden av slekta mi gått bort på grunn av denne sykdommen, sier Mario.

– Og jeg tror ikke jeg kjenner noen familier som ikke er berørt av kreft på en eller annen måte. Kreft berører alle.

Engasjerte harstadværinger

Senest i desember opplevde Mario å miste faren sin til kreft. Det har naturligvis påvirket familien sterkt.

– Min datter på 12 år har også valgt å være med som frivillig på Stafett for livet, for andre år på rad. Jeg synes det er fantastisk å se at barn og unge også vil engasjere seg, og gi tilbake til samfunnet. Jeg tror de har godt av å bidra med frivilligarbeid, der belønningen ikke er penger, men smil og glede!

Mario mener alle som har mulighet, burde prioritere Stafett for livet 2.-3. september.

– Dette er et arrangement for en sak som treffer oss alle, på en eller annen måte – derfor mener jeg det er så viktig å prioritere det. Om man ikke har mulighet til å være med i stafetten kan man melde seg som frivillig, eller bare stikke innom en kort tur. Her kan man snakke med de pårørende, eller med en fighter, sier han.

– Kom og vis at dette er viktig, og noe som gjør en forskjell! Og husk: Kreft bryr seg ikke om hvem du er, hvor gammel du er, eller hvor du kommer fra. Alle kan rammes, og få livet snudd på hodet.

Mario Romeisen (47) og datteren Sandra (12) skal delta som frivillige på årets Stafett for livet i Harstad.

Road surface, Smile, Standing, Asphalt, Shorts, Leisure, Travel

Meld deg på!

For å delta i stafetten oppretter du et eget stafettlag, eller melder deg som lagdeltaker. Det kan du gjøre her.

– Å se folk gå runde etter runde for bestemor, eller onkel, eller en venn, er helt fantastisk. Det koster ingenting å delta, det er god plass og alle er velkomne, sier Odd Arild Karlsen.

Følg stafetten på Facebook for å holde deg oppdatert

Om Stafett for livet

 • Kreftforeningens Stafett for livet er en hyllest til alle som er rammet av kreft.
 • Familie, venner, skoler, foreninger, arbeidsplasser og andre danner lag for en person de vil støtte eller minnes.
 • Sammen skal de gå eller løpe i et helt døgn for vise at det alltid bør være noen på banen for den som er syk.

Slik deltar du!

 • Du deltar i Stafett for livet ved å opprette et eget lag, eller melde deg som lagdeltaker.
 • Lagene består av familie, venner, kollegaer og andre som du ønsker å invitere inn.
 • Har du, eller har du hatt kreft kan du delta som fighter. Fighterne er stafettens æresgjester, og inviteres til et eget program under deler av stafetten.
 • Du kan delta på et lag selv om du er fighter. 

Bli frivillig!

 • Stafett for livet drives av frivillige i Kreftforeningen, og de frivilliges innsats er helt avgjørende for å få til et godt arrangement.
 • Både i forkant og under stafetten er det mange ulike oppgaver som skal gjøres, og vi trenger frivillige i ulike roller.

Bli sponsor eller støttespiller!

 • Som støttespiller eller sponsor kan du vise din støtte ved å gi penger til kreftsaken, eller ved å støtte en stafett med varer og tjenester.
 • Det er også mulig å starte en egen digital innsamling.
 • Du kan støtte en stafett, et lag eller en deltaker. Du kan også støtte ved å kjøpe lysposer til lysseremonien. 
 • Ta kontakt med din lokale stafett og hør hvordan du kan bidra!

Om artiklene fra iNord

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av iNord som er en del av mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnholdet fra iNord merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Harstad Tidende

placeholder_logo_pm_n_disc