Rectangle, Font

ANNONSØRINNHOLD

placeholder_logo_pm_n

Ingvald (13) og Olav (13) har sin første sommerjobb:

– Det er kjempeartig!

Ingvald Olsen (13), Olav Ottakleiv (13) og de andre ungdommene i Harstad Cykleklubb får sommerjobb i Harstad sykkelpark.

Tar vare på sykkelparken

De unge medlemmene i Harstad Cykleklubb var heldige og fikk tilbud om sommerjobb i det som nylig ble kåret til Norges beste idrettsanlegg: Harstad sykkelpark.

– Vi gjør vedlikehold som å rydde og plukke søppel, og så guider og låner vi ut sykler, forteller de sykkelinteresserte guttene.

Begge to har drevet med sykkel i mange år. I sykkelparken finner du pump track og løyper på mange ulike nivåer.

– Hvis det er noen som kommer for første gang, så viser vi rundt og forteller om alle mulighetene.

Hopper høyt

Når de guider, kan de ta sykkelen fram for å vise bort triks og teknikk. I sykkelparken finner du løyper for nybegynnere, men også større utfordringer. Det største hoppet heter «Big mama» og har et dropp på seks meter.

– Ingvald hopper der, og i lufta svever han enda høyere enn seks meter. Og så skal du lande på andre siden også, smiler president Bjørn Tore Woll i Harstad Cykleklubb.

Woll er glad for å kunne tilby sommerjobb til ungdommene som satser på sykkel i Harstad.

– Vi ønsker å ta samfunnsansvar, og det å bygge ungdommer som blir samfunnsengasjerte mennesker er viktig for oss. Vi ønsket også å se på hvordan vi kan hindre frafall i idretten. Ved å gi sommerjobb til alle ungdommer som trener i sykkelklubben, så blir de både sett og føler seg verdsatt, sier Woll.

IVRIG SYKLIST: Ingvald Olsen

People in nature, Flash photography, Sky, Happy, Smile
Vi er imponert over jobben som er gjort med Harstad sykkelpark, og ikke minst at tilbudet er gratis. Dette forsterker bolysten.

Tore Mikal Jensen, verftet-eier

Woll peker på leveregelen «du må yte før du kan nyte».

– Kravet for å få sommerjobb er at du må trene, uansett nivå. Vi har inngått avtale med 21 ungdommer, og så kan vi som idrettslag lønne inntil 10.000 kroner uten å være arbeidsgiver.

Ungdommene kan jobbe inntil 10 dager, og hver arbeidsdag er på 4,5 timer.

– Vi ønsker å gi ungdommene en god start. Målet vårt er å gi dem den første arbeidserfaringen, fortelle at vi har behov for dem, lære dem å «se» arbeidsoppgaver og ta initiativ.

Sky, Shorts, Cloud, Sleeve, Asphalt, Travel, Leisure

I sommer kan barn og unge til og med 175 cm få låne gratis BMX-sykkel og hjelm, som Coop Obs har sponset.

– Dette er en skikkelig BMX Race-sykkel! Intensjonen er å ha disse syklene tilgjengelig hver dag mellom klokka 11 og 15.

Avhengig av sponsorer

Harstad Cycleklubb er avhengig av støtte fra eksterne partnere for å få sommerjobb-prosjektet på hjul. Klubben har satt av 100.000 kroner av egne penger, og i tillegg har de fått 50.000 kroner fra Harstad kommune.

I tillegg bidrar utestedet Verftet, Polarkonsult, Arctic Sport A/S og medieselskapet Polaris Media Nord-Norge.

– Umiddelbart er det kanskje vanskelig å se sammenhengen mellom en sykkelpark og en utelivsaktør, men for oss handler det om bolyst. Harstad sykkelpark skaper bolyst, som er viktig for oss, sier Tore Mikal Jensen, en av Verftet-eierne.

Han ser på Harstad Sykkelpark som et stort trekkplaster, ikke bare for folk i byen, men for hele regionen.

– Vi er imponert over jobben som er gjort med parken, og ikke minst at tilbudet er gratis. Dette forsterker bolysten og trekker unge og gamle fra hele regionen til byen. Dette ønsker vi å være en del av og støtte, sier Jensen.

ARBEIDSSOMME SYKLISTER: Einar, Olav, Aksel, Tias, Ingvald og Jakop har sommerjobb i Harstad sykkelpark. Alle foto og video: Andreas Slettli, HT Media

Jobb-hverdag for ingeniørstudenter

Harstad sykkelpark sto nylig ferdig, men det er likevel nødvendig med vedlikehold for å holde den i hevd.

De unge som har sommerjobb bidrar sterkt, i samarbeid med tre unge ingeniørstudenter fra NTNU og UiT som har sommerjobb i Polarkonsult.

– Vi ønsker å vise at næringslivet tar samfunnsansvar. Her får de bruke en dag ute i felt, hvor de både tar ansvar for ungdommen, men også bidrar til vedlikehold og utvikling av parken, sier administrerende direktør Thomas Myhre i Polarkonsult.

Et annet viktig moment er at studentene kan oppleve at man kan leve et godt liv i Harstad, noe som er viktig for rekruttering.

– Studentene har bodd noen år borte fra Harstad, og kjenner verken til sykkelparken eller den positive utviklingen i Harstad så godt. Dette er en positiv opplevelse, og de reiser tilbake til studentstedene og er gode ambassadører. De kan fortelle om en fantastisk sykkelpark og en by i vekst, sier Myhre.

STØTTE: På klubbdrakten finner du en QR-kode du kan scanne hvor du kan se alle sponsorer og samarbeidspartnere til Harstad Cyckleklubb.

Sports uniform, Outerwear, Jersey, Sleeve, T-shirt, Mammal, Sportswear

Sparer til ny sykkel

Harstad Cykleklubb er glad for at de har mulighet til å gi sommerjobb til sykkel-ungdommen, og håper på nok støtte slik at de kan gi samme tilbud neste år.

Hverken Ingvald eller Olav trenger lang betenkningstid på spørsmålet om hva de skal gjøre med pengene de tjener.

– Kjøpe ny sykkel!

Harstad sykkelpark

  • Er i Blåbærhaugen, tett opp mot Folkeparken i Harstad
  • Det er gratis å sykle
  • Parken er åpen hele døgnet, følg med på nettsiden for åpning av løypene
  • Ta med egen mat og drikke, det er mange benker og rasteplasser

Om artiklene fra iNORD

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av iNord som er en del av mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnholdet fra iNord merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Harstad Tidende

placeholder_logo_pm_n_disc