ANNONSØRINNHOLD

24 år med Harstadkonferansen:

– Viktigere og mer aktuell enn noen gang!

Fredag er det «Tillit» som har hovedrollen når Harstadkonferansen 2024 arrangeres for stappfull sal i Nordic Hall.

Helt siden år 2000 har Harstadkonferansen samlet aktuelle foredragsholdere, og næringslivet i nord rundt viktige problemstillinger. I år er ingen unntak, og overordnet tema for Harstadkonferansen 2024 er «Tillit».

– Jeg vil si at Harstadkonferansen, med årets tema «Tillit», er viktigere og mer aktuell enn noen gang. I tillegg skal dette være en konferanse som byr på feelgood og inspirasjon, sier prosjektleder Ramona Hegrenes.

– Dette er 24. gangen Harstadkonferansen arrangeres, og at vi i år solgte ut billettene to uker før, og til og med har folk på venteliste, sier noe om hvor mye konferansen betyr for folk, mener hun.

Prosjektleder Ramona Hegrenes.

Fashion design, Smile, Sleeve, Collar, Eyewear

– Superaktuelt

Konferansen arrangeres av Faktor, og har fire sponsorer: Harstad Tidende, SpareBank 1 Nord-Norge, Eurojuris Nord og Polar Kraft.

– Tillit er helt grunnleggende i alt vi holder på med. Det er grunnleggende i private relasjoner, til kollegaer og mot kunder. Uten tillit blir det vanskelig å få relasjoner til å fungere over tid, sier Mona Slåtto Olsen, banksjef i SpareBank 1 Nord-Norge.

– Temaet er med andre ord superaktuelt!

Temaet «Tillit» skal undersøkes fra en rekke ulike perspektiver – som tillit til media, til politikere, til kunstig intelligens, og til hverandre. Og hva skjer når tilliten forsvinner?

– Dette er en konferanse som tar for seg samfunnsaktuelle spørsmål, som er viktig både for lokalsamfunnet og næringslivet i nord. SpareBank 1 Nord-Norge har vært sponsor av konferansen helt fra oppstart, nettopp fordi vi ser viktigheten av at det finnes en møteplass der man kan skape diskusjon rundt dagsaktuelle emner, og aktuelle stemmer kan samles, sier Olsen.

Statsminister Jonas Gahr Støre kommer til Harstadkonferansen 2024, og skal snakke om tillit. Aldri før har en sittende statsminister stått på scenen under Harstadkonferansen.

Dress shirt, Face, Smile, Tie, Sleeve, Gesture, Collar, Suit
Smile, Sleeve, Happy
Dress shirt, Forehead, Chin, Hairstyle, Eyebrow, Beard, Jaw, Sleeve, Eyelash, Collar
Flash photography, Audio equipment, Coat, Sleeve, Gesture, Grey, Style, Black-and-white

På scenen

Årets konferanse har en rekke spennende navn på talerlista, blant annet statsminister Jonas Gahr Støre, sosiolog og komiker Harald Eia og teknologioptimist Eirik Norman Hansen. Men det er særlig én foredragsholder Mona Slåtto Hansen ser spesielt fram imot:

– Å få muligheten til å høre Eva Joly på scenen blir utrolig spennende. Hun er frittalende og har tydelige meninger. Det gleder jeg meg ekstra til, sier hun.

(På bildene: Harald Eia, Eirik Norman Hansen og Trine Strømsnes)

Eva Joly er jurist, forfatter, politiker og korrupsjonsjeger, og skal snakke om at tillitsbrudd og korrupsjon også skjer i Norge. Kan det bli for mye tillit i et samfunn? Og hva skjer da i så fall?

– Eva Joly ga i 2023 ut boka «Det blåøyde riket» sammen med Nina Witoszek, som handler om nettopp dette. Vi gleder oss veldig til å høre Eva, men også til debatten mellom henne, Jonas Gahr Støre og sjefsredaktør i VG, Gard Steiro, sier Hegrenes.

Tillit på arbeidsplassen

I tillegg vil prosjektlederen trekke fram foredragsholder Trine Strømsnes, som er CEO i Cisco.

– Gjennom korona har tilliten i arbeidslivet blitt satt på prøve, med utstrakt bruk av hjemmekontor. Trine leder med en veldig utstrakt tillit til sine ansatte, og skal snakke om hvordan man bygger tillit i en organisasjon, og hvordan tilliten kan brukes til å utvikle en sterk bedriftskultur. Det tror jeg blir veldig relevant og spennende for publikum, mener Hegrenes.

Markedssjef Elin Westvik i Polar Kraft, som også er en av konferansens sponsorer, tror teknologientusiast Eirik Norman Hansen kommer til å by på et av de beste foredragene:

– Hans innlegg om at teknologien utfordrer tillitsbegrepet, samt om inntoget av kunstig intelligens, virker veldig spennende. Det tror jeg vil gi oss noe å tenke på, sier hun.

– En investering i fremtiden

For Polar Kraft er det viktig å bidra til Harstadkonferansens eksistens fordi de ønsker å være med på å skape engasjement og utvikling i Harstad.

– Det er en investering i fremtiden! For Harstad betyr dette både refleksjon av utfordringer og muligheter i lokalsamfunnet, men det gir enda mer i form av fremtidige trender og endringer som jeg håper skaper positive ringvirkninger for næringslivet og lokalsamfunnet som en helhet, sier Westvik.

Også Eurojuris Nord sponser Harstadkonferansen:

– Harstadkonferansen er en betydelsesfull konferanse for næringslivet i nord, som trekker mye folk, og som tilbyr gode og relevante foredragsholdere, sier partner og advokat Øystein Sagen.

Flash photography, One-piece garment, Day dress, Glasses, Smile, Neck, Sleeve, Gesture, Eyewear, Lipstick

– På årets program utmerker statsministeren og Eva Joly seg for meg – de er begge store kapasiteter. Det er artig å se at det er stor interesse for konferansen, og at det i år er helt utsolgt. Det er et viktig arrangement for byen, mener han.

Nettverk og debatt

Neste år kan Harstadkonferansen feire «sølvbryllupsdag» - 25 år. I en rekke av disse årene har de hatt med Harstad Tidene som samarbeidspartner.

– Dette er en arena for informasjon og debatt, som er viktig for oss å støtte, sier Tom Gunnar Hansen, nestleder i Harstad Tidenes markedsavdeling.

– Konferansen skaper en viktig buzz i lokalsamfunnet, og er bidragsytende til bolyst og samfunnsutvikling. Dessuten er selve konferansen et sted der folk kan mingle, knytte kontakter og bygge nettverk. Vi ser veldig fram imot årets konferanse!

Om Harstadkonferansen

  • Harstadkonferansen er en tradisjonsrik og viktig næringslivskonferanse med mer enn 20 års historie bak seg.
  • Konferansen passer for alle som driver med næringsvirksomhet i nord.
  • Harstadkonferansen arrangeres av Faktor  – Lederforum for byutvikling i Harstad, og målet er at konferansen skal være en trigger for vekst og utvikling i nord.
  • Konferansen holdes hvert år i januar.
  • Årets tema er tillit. 
  • Harstadkonferansen 2024 avholdes 19. januar i Nordic Hall.

FAKTOR - Lederforum for byutvikling i Harstad er stolt arrangør av Harstadkonferansen.

Font, Violet

Om innholdsmarkedsføring

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av innholdsprodusenter i mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnhold skal merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Polaris Media