Guitar accessory, Human body, Handwriting

ANNONSØRINNHOLD

placeholder_logo_pm_n

Tusenvis strømmet til byen i sommer:

– Det har vært kjempeartig å se

Med strålende sol har det vært et yrende folkeliv i Harstad sentrum denne rekordsommeren.

Initiativtakerne bak Handle i Harstad-kampanjen er storfornøyd med årets sommer.

– Aldri har vi vel sett flere folk i sentrum. Det har vært kjempeartig å se hvor mange som nytt sommerdagen i Harstad, sier markedsdirektør Ramona Hegrenes i Harstad Tidende.

Sammen med de stolte sponsorene Bil i Nord Harstad, Sparebank 68° Nord og Polar Kraft står de bak holdningskampanjen «Handle i Harstad».

– Målet er å bidra til å bevare, beholde og utvikle byen vår. Det gjør vi når vi handler lokalt, enten det gjelder produkter, tjenester eller opplevelser, sier Hegrenes.

Kampanjen lokker med mange flotte premier, og hovedgevinsten er fri bruk av en elektrisk Volvo XC40 i ett år!

Alt du trenger å gjøre for å være med, er å skanne en qr-kode i butikken når du handler.

Du kan vinne en bil

Det er Bil i Nord Harstad som stiller med hovedpremien som går til en heldig Harstad-handlende: En elektrisk Volvo XC40.

– For oss er det viktig at folk i Harstad kjøper lokalt, også når det er snakk om bil og verkstedtjenester, sier Jørgensen.

Han peker på at store arrangementer som Festspillene i Nord-Norge og festivalen Bakgården bidrar til å trekke folk til byen og sette Harstad på kartet.

– Slike arrangement gir liv og røre til byen, og det er bra, selv om vi som bilbutikk ikke merker noe mer trøkk de dagene.

Når Bil i Nord-sjefen skal trekke fram noen favoritter er det noen av byens mange kafeer og restauranter.

– Jeg går gjerne på kaffebaren Essencia, og så synes jeg Bark er et fint sted for å spise. Vakre Vene er en flott butikk, men der handler nok samboeren mer enn meg, ler Petter.

BIL-FORHANDLER: Petter Jørgensen i Bil i Nord Harstad.

Når du handler lokalt, er du med på å gjøre Harstad-regionen mer attraktiv.

Frank Kulseng, Sparebank 68° Nord

Lokalt strømselskap

Med kontorer på gateplan i Harstad sentrum, har Polar Kraft fått med seg den store aktiviteten som har vært denne sommeren.

– Harstad har tatt imot sommergjestene svært godt, og vi er imponert over alle som gjør sitt for at det skal være liv i sentrum. Den jobben har økt betraktelig de siste årene, sier markedssjef Elin Westvik i Polar Kraft.

For det lokale strømselskapet er lokal tilstedeværelse svært viktig, enten det gjelder å være tett på folk, bidra som sponsor til lokale lag og foreninger eller selv være aktiv og vises i bybildet.

– Den lokale tilstedeværelsen står sterkt hos alle som jobber i Polar Kraft, og hos oss er alle velkommen innom. Vi selger strøm, men også varmepumper, smarthus og elbil-ladere, og dette kan man få se på eller få gode råd om dersom du kommer innom kontoret.

Selv har Westvik funnet seg en ny Harstad-favoritt denne sommeren.

– Jeg var med på en ribbtur til skjærgården og ut til Meløyvær. Det var en fantastisk opplevelse og et utrolig flott landskap. Hvite sandstrender, holmer og skjær, og dyre- og fugleliv med niser og ørn, sier Westvik og anbefaler flere til å ta turen.

FORBRUKER-MAKT: Lokalbanksjef Frank Kulseng i Sparebank 68° Nord oppfordrer innbyggerne i Harstad til å handle lokalt, både varer og tjenester.

Bygger sterke lokalsamfunn

Lokalbanken Sparebank 68° Nord er tuftet på verdien av å bygge sterke lokalsamfunn.

Alle som jobber i banken jobber hver dag hardt med ett mål for øye: å skape et levende lokalsamfunn for oss som bor her på 68 grader nord. Dette arbeidet gjør vi sammen med våre kunder, lokalbanksjef Frank Kulseng i Sparebank 68° Nord.

Han opplever at stadig flere engasjerer seg i oppdraget med å bygge levende lokalsamfunn.

Det går en sentraliseringsvind over Norge, men det er også mange som er oppmerksom på at vi må ha levende lokalsamfunn også uten om de store byene. Når du handler lokalt, er du med å støtte et livskraftig næringsliv. Noen av disse pengene går også tilbake til lokale lag og organisasjoner, sier Kulseng.

Han oppfordrer deg til å bruke din forbrukermakt og ta bevisste valg.

Når du handler lokalt, er du med på å gjøre Harstad-regionen mer attraktiv. Du må stille deg spørsmålet om du skal kjøpe fra et lager på Gardermoen eller den lokale butikken. Det lokale næringslivet må selvfølgelig levere høy kvalitet, men hvis du er lokalpatriot – hvorfor ikke bruke den lokale banken, strømleverandøren eller butikken?

VINNER: En heldig vinner får denne elektriske Volvo XC40 i ett år. Alle foto: Tom Benjaminsen, iNord

Musical instrument, Membranophone, Drum, Hat, Tartan, Musician, Building

Høy kvalitet

Selv elsker Frank Kulseng god mat, og dermed legger han sine egne penger igjen på de mange gode spisestedene som finnes i Harstad.

– Etter at mitt stamsted ble lagt ned, er min plan for 2023 å gå en runde på alle de utsøkte serveringsstedene vi har i Harstad. Vi har en bred meny med lokaleide bedrifter som leverer i meget høy klasse. De er en glede å besøke og en glede å legge igjen pengene hos. Skal vi ha dem i morgen, må vi bruke dem i dag.

– Sett på deg turistbrillene

Markedsdirektøren i Harstad Tidende oppfordrer folk til å være nysgjerrig i møte med Harstad og hva byen har å tilby.

– Det åpner stadig nye butikker, restauranter og opplevelser, og det er kjempeviktig at vi kan se på vårt eget hjemsted med nye øyne. Ta på deg turist-brillene og besøk et nytt sted, oppfordrer Hegrenes og peker på bowlingen og havbadstua som nye og spennende tilskudd til Harstad.

– Skal vi bo og leve et godt liv i Harstad, må vi ha arbeidsplasser, åpne butikker og spisesteder.

Torsdag 14. september er det stor trekning av en elektrisk Volvo XC40 og andre flotte premier. Handler du lokalt og scanner koden før den tid, er du med i trekningen. 

TURIST I EGEN BY: Markedsdirektør Ramona Hegrenes i Harstad Tidende.

Her er butikkene som er med på Handle i Harstad:

 • 2 Wear
 • Anemone
 • Auto Nord AS
 • Bil i Nord Harstad
 • Bilxtra Harstad
 • Family Sports Club
 • Fargerike Harstad
 • Garn og sånt
 • Hageland Nathanielsen
 • HJEMME HOS OSS
 • Hokland Marina
 • HT Media
 • Lorry Scene & Event
 • Mat av Vahl
 • Northup
 • Polar Kraft
 • Pibo Optik
 • Selja Klær
 • Sparebanken 68 Nord
 • Teknisk Bureau Harstad
 • Thon Hotel Harstad
 • Tornerose
 • Vakre Vene
 • Verftet

Om artiklene fra iNORD

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av iNord som er en del av mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnholdet fra iNord merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Harstad Tidende AS

placeholder_logo_pm_n_disc