Guitar accessory, Human body, Handwriting

ANNONSØRINNHOLD

placeholder_logo_pm_n

Nå kan du vinne en bil ved å handle hos disse

Ved å handle i butikkene som er med på «Handle i Harstad», kan du være med i trekningen av en gratis Volvo XC40 i ett år og mange andre flotte premier.

Støtte lokale bedrifter

Kampanjen Handle i Harstad handler om at vi alle skal være mer bevisst hvor vi legger igjen pengene våre, og hvilke positive ringvirkninger det har for lokalsamfunnet vårt.

Det er et stort mangfold av bedrifter og butikker i Harstad, og hensikten med kampanjen Handle i Harstad er å skape engasjement, begeistring og bevissthet rundt det å handle lokalt i eget nærmiljø.

– Lokal handel bidrar blant annet til et godt service- og varetilbud, skaper arbeidsplasser, grunnlag for vekst og yrende folkeliv i hele Harstad. Vi er utrolig glade for alle bedriftene som er med på kampanjen, og selvfølgelig alle som handler. De støtter våre lokale butikker, samtidig som de er med i trekningen av mange flotte premier, sier prosjektleder Emil Veimoen i markedsavdelingen i Harstad Tidende, som har initiert handlekampanjen.

Alt du trenger å gjøre for å være med, er å skanne en qr-kode i butikken når du handler.

ALT TIL HJEMMET: Knut Bendiksen hos HJEMME HOS OSS har alt du trenger for å lage mat, enten det er på kjøkkenet eller nå på sommeren – ute på terassen. Alle foto: Tom Benjaminsen, iNord

Smile, Customer, Selling, Plant, Building, Retail

Mye liv om sommeren

Med det gode været vi har hatt den siste tiden melder butikkene om «fullt trøkk». En av dem er Knut Bendiksen hos HJEMME HOS OSS i Storgata.

– Det er ingen tvil om at vi har vår gode tid nå. Folk trekker gjerne inn på kjøpesenteret når det er snø og kulde, men om sommeren så ønsker folk og nyte og storkose seg i det gode været i Harstad sentrum, sier Bendiksen.

HJEMME HOS OSS er en spesialbutikk med alt du trenger til kjøkkenet og matlaging.

– Hos oss finner du alt du trenger til hjemmet. Vi har et bredt mangfold av varer, og kunder kommer fra hele landet for å handle hos oss. Her finner de også lokale spesialiteter, vi er for eksempel den eneste forhandleren av Inko Borkenes.

HJEMME HOS OSS er aktiv på sosiale medier, og de opplever titt og ofte at kunder kommer innom etter de har sett noe der.

– De blinker seg ut noe de ønsker, og kommer innom en tur for å handle hos oss. Det er utrolig stas. Kundene liker det de ser, og vi kan gi dem en god handleopplevelse.

– Hva er styrken til en fysisk butikk?

– Når du kommer til oss kan du se og kjenne på varen, og vi har også mye kunnskap om varene. Enten det handler om hvordan du bruker produktet riktig eller hvordan du skal ta vare på det. Vi er tre ansatte, og til sammen har vi over 100 års erfaring. Det setter kundene pris på, og du får mange gode råd med på kjøpet.

Husk lyd!

Bli med inn til Hjemme hos oss:

Tur til skjærgården i Harstad

Gro Dagsvold i reiselivsbedriften NorthUp merker også at flere harstad-folk handler lokalt når de ønsker opplevelser.

– Vi får stadig flere henvendelser fra Harstad-folk, for eksempel når vi kjører rib-tur i skjærgården. Vi har en fantastisk fin skjærgård, og det er ikke alle som har mulighet til å dra ut til den på egenhånd.

For NorthUp er det sommeren som er høysesong, og det er både turister, feriegjester og lokale som booker en tur.

– Vi skreddersyr pakker for kunden, og har mange opplevelser å tilby. Det være seg midnattssolturer, skjærgårdstur, attraksjoner, sightseeing eller blåturer. Alt kan kombineres med for eksempel middag og aktiviteter, forteller Gro som i tillegg har det hun beskriver som «morro»-delen av butikken.

– Alt du trenger av morsomme gaver, kostymer, parykker og hatter.

– Hvor handler du selv?

– Jeg går hver dag til Mat av Vahl for å kjøpe kaffe, i dag har jeg faktisk vært der to ganger! Og så er jeg på Blomsø Bakeri og handler lunsj.

REISELIV: Gro Dagsvold i NorthUp

Smile, Sleeve

Hos Pibo Optik har butikkspesialist Mari Myrvang og kollegaene hatt en hektisk forsommer.

– Vi flyttet i fjor fra busstasjonen til Storgata, og ble mye mer synlig. Det er mange attraktive butikker i denne gata, og vi merker at flere kommer innom for å kikke. De siste ukene har vi hatt mange innom, både for å kjøpe solbriller og andre briller, sier Myrvang.

Pibo Optik er en lokaleid butikk som i år fyller 50 år.

– Det betyr alt for oss at kundene kommer til oss. Uten kunder, hadde vi ikke gjort noe. Vi har mange trofaste kunder, og vi setter enormt pris på dem.

– Hva er din favoritt-butikk i Harstad?

– Jeg liker «Hjemme hos oss». Det er trivelige folk som vet hva de snakker om. Jeg liker også Skohuset Harstad. De er faglig dyktige, kan sine produkter og vet hva de snakker om.

Hos Bil i Nord Harstad merker de godt at ferien er i gang.

– Det er fullt trøkk i vår bransje om sommeren. Mange skal på ferie, og så har de glemt EU-kontroll eller at bilen må på service. Vi får også turister som kommer innom for å ha bilen sin på verksted. Vi har nok å gjøre, sier mekaniker Vegard Skjevik.

Både som bedrift og privatperson mener Vegard det er viktig å handle lokalt.

Motor vehicle, Automotive design, Hood, Smile, T-shirt

– Å støtte opp om lokale bedrifter er det viktigste vi kan gjøre. Vi handler deler lokalt, når det ikke skal brukes originale deler fra produsent. Vi oppfordrer også alle om å kjøpe bil lokalt.

Selv bruker han gjerne pengene på en lokal restaurant når sola skinner.

– Da kjøper jeg softis på Havnepaviljongen, smiler mekanikeren.

GODE SMAKER: Hos Mat av Vahl finner du mat med gode smaker, enten det er søtt eller salt.

Flotte nisjebutikker i sentrum

Delikatesseforretningen Mat av Vahl opplever at Harstads befolkning støtter opp om dem.

– Vi er en av mange nisjebutikker i sentrum, og dette er butikker som du ikke finner ellers. Det gjør at det blir et byliv. Vi opplever at folk liker de produktene vi har. Vi jobber hele tiden for å forbedre oss og tilfredsstille kundenes ønsker etter spesialvarer, sier eier Håkon Vahl.

Den siste tiden har været spilt på lag, og da merker Vahl ekstra stort trykk.

– Det kan beskrives som et magisk kaos, og er helt suverent.

Selv liker han å kikke etter gamle skatter på Fru Pigalopps Skattkammer, i tillegg til at han elsker at utelivet i Harstad blomstrer.

– Vi har fått en fantastisk bargate med en rekke barer på rekke og rad. Det kommer til å bidra med liv på ettermiddager og kvelder. Det er flott at lokale krefter driver disse!

TOPP PREMIE: Det er Bil i Nord Harstad som i år leverer førstepremien i «Handle i Harstad»: Ett års fri bruk av en elektrisk Volvo XC40.

Mange premier

Når du handler lokalt, er du også med på å støtte arbeidsplasser i Harstad og en utvikling av byen.

– Det er mulig å vinne en rekke premier, i tillegg til hovedpremien som er ett års fri bruk av en elektrisk Volvo XC40. Alt du trenger for å gjøre for å være med, er å skanne en QR-kode i en «Handle i Harstad»-butikk når du handler, sier prosjektleder Emil Veimoen i Harstad Tidende.

«Handle i Harstad» ledes av HT Media, markedsavdelingen i Harstad Tidende, i samarbeid med de stolte sponsorene Bil i Nord Harstad, Sparebank 68° Nord og Polar Kraft.

Her er butikkene som er med på Handle i Harstad:

 • 2 Wear
 • Anemone
 • Auto Nord AS
 • Bil i Nord Harstad
 • Bilxtra Harstad
 • Family Sports Club
 • Fargerike Harstad
 • Garn og sånt
 • Hageland Nathanielsen
 • HJEMME HOS OSS
 • Hokland Marina
 • HT Media
 • Lorry Scene & Event
 • Mat av Vahl
 • Northup
 • Polar Kraft
 • Pibo Optik
 • Selja Klær
 • Sparebanken 68 Nord
 • Teknisk Bureau Harstad
 • Thon Hotel Harstad
 • Tornerose
 • Vakre Vene
 • Verftet

Om artiklene fra iNORD

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av iNord som er en del av mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnholdet fra iNord merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Harstad Tidende

placeholder_logo_pm_n_disc