ANNONSØRINNHOLD

placeholder_logo_pm_n

Lev ut hyttedrømmen

Vakkert og moderne på Vestfjord Panorama

Knauser, strender, mektige fjell og små fiskevann er noe av det du kan oppleve på halvøya Nes. De to nøkkelferdige hyttene har store vinduer slik at du kan nyte panoramautsikt, fra Stetind i øst til Vesterålsfjellene i vest, fra den lune sofakroken.

Det nye hyttefeltet Vestfjord Panorama finner du i Nes, en kort kjøretur fra Lødingen. Området har tilhørt Forsvaret siden 1980-tallet og har vært en viktig brikke i det norske kystforsvaret. 

Nå er den vakre halvøya, med sin storslåtte beliggenhet og varierte natur, åpnet opp for publikum og igjen blitt et yndet turterreng for både lokalbefolkningen og hytteeiere. 

Det startet som en sprø idé i et familieselskap; - hadde det ikke vært artig å gjøre noe bra med dette fantastiske området?

Dermed startet ekteparet Bjørn Steien og Bente Slåtto Steien, sammen med bror Bjørn Slåtto, Nes Utvikling og ideen om Vestfjord Panorama begynte å ta form.   

– Fra vi kjøpte eiendommen på 3600 mål i 2005, til første spadetak i 2011 har det foregått en lang og komplisert reguleringsprosess. Vi ønsket å utnytte de unike kvalitetene på eiendommen til det beste for området, hytteeiere, og turisttilstrømmingen rundt Lødingen, forteller Bjørn i Nes Utvikling.

I tillegg til tomter og nøkkelferdige hytter, vil det på sikt komme hotell, en golfbane, ulike glamping konsepter, rorbuer, og et kunstig oppbygd øyrike.

Det kan også nevnes at den lokale sykkelklubben, som blant annet står bak Insomnia Race, har opparbeidet sykkelstier rundt på halvøya som er i flittig bruk. 

UTSIKT: Nydelig utsikt fra terassen.

Komplette pakker for vinterturistene 

Når du kjører inn på området sees flere bygninger som er oppført av Forsvaret, disse skal få stå som en del av historien, og brukes i dag til forskjellige formål.

Når det gjelder de ulike installasjonene fra Forsvaret, er mange av disse tenkt brukt som observasjonsposter for nordlysturister. 

– Vi har allerede infrastrukturen og kvalitetene som skal til for å få vinterturistene hit, så her ser vi et stort og spennende potensiale. Vi tror at ved å tilby komplette pakker i regionen vil flere av turistene komme også hit, ikke bare til Lofoten og Tromsø, sier en ambisiøs Bjørn. 

Det er deilig å sitte foran en knitrende peis og høre regnet piske mot ruta.

Bjørn Steien

De to nøkkelferdige hyttene som selges i disse dager har hver sine unike kvaliteter. Felles for dem begge er at de ble tegnet og tilpasset terrenget, og ikke omvendt.

Det er dessuten god takhøyde, store vindusflater, og stilen er moderne og funksjonell. Hyttene har to bad og fire romslige soverom med plass til mange gjester. 

– Vi ser at den moderne og funksjonelle stilen også etterspørres på hyttemarkedet. Ved å ha to bad er det god plass til alle, enten man er en hel familie med barn eller sammen med venner, sier Bjørn. 

Den øverste hytta har alt på ett plan og 280 cm takhøyde i alle rom. Fargepaletten er mørk og dempet, med sorte detaljer for et eksklusivt uttrykk.

Materialene består av fliser i gang/entré, og tregulv og panel på vegger og tak som gir en lun hyttefølelse.

Den ekstra takhøyden gjør rommet luftig og gir dessuten plass til store vindusflater.

På denne måten viskes skillet mellom inne og ute vekk, og du kan nyte det spektakulære landskapet til det fulle, uansett vær. 

– Han kan til tider være malabarisk utpå her, da er det deilig å sitte foran en knitrende peis og høre regnet piske mot ruta. Eller åpne opp skyvedøra mot terrassen en varm sommerdag og nyte morgenkaffen til sjøutsikt, sier Bjørn Steien. 

Den andre hytta er plassert lenger ned i terrenget, med to etasjer. Kjøkken og stue med utgang til terrasse i andre etasje, har 260 cm takhøyde og spektakulær utsikt.

I første etasje er takhøyden 240 cm med fire gode soverom, to bad, og til og med en TV- eller gaming-krok for tenåringene i familien.

Denne hytta har en lysere fargepalett, i samme moderne og funksjonelle stil som den andre hytta. 

UNIK HYTTE: Bjørn Steien og kona Bente Slåtto Steien satset stort da de kjøpte eiendommen på Nes i 2005 sammen med Bjørn Slåtto. Det har de ikke angret på, området er i rivende utvikling og Vestfjord Panorama har blitt et attraktivt og unikt hyttefelt. 

Romslig og godt hyttemiljø 

Det er allerede 42 hytter på halvøya, uten at det blir folksomt av den grunn, området er stort og hyttene er plassert slik at de ikke sperrer utsikten for hverandre.

Det er et godt miljø av både unge og gamle fra Harstad, Stavanger, Oslo og Tyskland. 

– En tysk familie spurte om det var mulig å få overnatte i en av hyttene. Akkurat mens de var der var nordlyset helt spektakulært, og allerede før frokost fikk vi en telefon med spørsmål om de kunne kjøpe hytta, humrer Bjørn Steien. 

Sentralt og vakkert

Stadig flere får øynene opp for Vestfjord Panorama med hvite sandstrender, nydelig landskap, og kort vei til spennende turer i området.

Svolvær er kun en god times kjøring unna, og det er kort vei til Kanstadbotnen og fjellene der.

Nærmeste sentrum er Lødingen med alt du trenger, her finnes også turoperatører som tilbyr fisketurer i området. 

TETT PÅ NATUREN: Moderne arkitektur som spiller på lag med terrenget. 

Velkommen på visning

Vil du vite mer om Vestfjord Panorama? Eller kanskje du vil komme og oppleve hyttene selv? 

Ta kontakt med megler Runar Bjørkelund i Eiendomsmegler1 Nord-Norge, mob: 928 06 276, e-post: runar.bjorkelund@em1nn.no 

Vestfjord Panorama 

  • Halvøya Nes har vært befolket i flere tusen år, fra helleristningenes tid, som sentralt knutepunkt fra den gang man kom sjøveien, okkupert under 2. verdenskrig, boligområde fram til 80-tallet, Forsvarsområde, og nå rekreasjons-og hytteområde. 
  • Eiendommen på 3600 mål er regulert til bolig, fritidseiendom, hotell, og rekreasjonsområde 
  • Naturskjønt med mildt klima 
  • Kort vei til turområder som Kanstadbotnen og utallige ruter for toppturer 
  • Mulighet for å kjøpe tomter eller nøkkelferdige hytter 

Om artiklene fra iNORD

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av iNord som er en del av mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnholdet fra iNord merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Harstad Tidende

placeholder_logo_pm_n_disc