Material property, Product, Azure, Font, Aqua

ANNONSØRINNHOLD

placeholder_logo_pm_n

– Subarus elbil er perfekt for Nord-Norge. Nå er den kraftig forbedret!

Subarus elektriske firehjulstrekker har gått litt under elbil-radaren for mange. Nå har alle biler fått oppdatert rekkevidde, økt ladehastighet og oppdatert programvare. Det gjelder både biler som allerede er på veien og nye biler. Og nå får du bilen på kampanjepris.

Oppgradert rekkevidde

Subaru har tatt tak i noen av utfordringene elbilen Solterra har hatt, og kan nå by på sin første oppdatering.

– Subaru Solterra har hatt en humpete start, men heldigvis er bilen perfekt for nordnorske veier, og nå er den blitt enda bedre, sier Subaru-spesialist April Gil Borch hos Bil i Nord.

På samme tid som bilen oppdateres kjører også Bil i Nord en kampanje med 3 år/45.000 kilometer servicepakke på kjøpet, og hvor du også får 1,49 prosent rente/0 kroner kontant de 3 første årene og komplette vinterhjul.

FORNØYD: Subaru-spesialist April Gil Borch hos Bil i Nord er kjempefornøyd med en forbedret Solterra. Foto: Simen Larsen, HT Media

Dette er Subaru Solterras forbedringer:

 • Forbedret ytelse ved hurtiglading ved batterinivå over 80 prosent. Oppdateringen tillater også flere antall hurtigladinger per døgn.
 • Forbedret estimat for rekkevidde ved at rekkeviddebufferen er gjort synlig for føreren i displayet.
 • Forbedret nøyaktighet i estimert rekkevidde ved bruk av klimaanlegg. Den forventede effekten bruk av klimaanlegget har på rekkevidden, er nå i tråd med de faktiske forholdene.
 • Forbedret rekkeviddeindikator med batteristatus i prosent både under kjøring og lading.

God framkommelighet

Elbilen Solterra er en SUV og har en bakkeklaring på hele 21,5 centimeter.

– Med den unike kombinasjonen av høy bakkeklaring, kraftig batteripakke og Subarus velkjente firehjulstrekk er den som skapt for Nord-Norge. Du klarer lett å kjøre over både brøyteskavler og komme deg opp bakker, sier bilselgeren.

HØYESTE SCORE: Solterra fikk fem stjerner i Euro NCAP-siikkerhetstest.

Oser av sikkerhet

Elektriske Subaru Solterra AWD har fått fem stjerner i sikkerhetstesten Euro NCAP.

– Subaru tar virkelig sikkerheten på alvor, og bilen er proppet full av sikkerhetssystemer. Det er blant annet en slumrekontroll som følger med på om sjåføren er våken eller ikke. Hvis den oppfatter at du er i ferd med å sovne, så får du beskjed. Dette er viktig både for din og andres sikkerhet, sier Borch.

Andre sikkerhetssystemer er døråpningsvarsel og bremsehjelp ved rygging.

NATUR: At Subaru Solterra er en bil som spiller på lag med naturen, er det ingen tvil om. Navnet kommer fra de to latinske ordene «Sol» og «Terra», som betyr «Sol» og «Jord». Foto: Simen Larsen, HT Media

Perfekt bil til vinteren

Bilen veier i overkant av to tonn, og den ligger stabilt på veien.

– Selv om bilen er tung, er den lett på rattet. Det er også mulighet til å justere både høyde og avstand på rattet, slik at det passer perfekt til sjåføren.

Borch peker på flere funksjoner som gjør bilen til et godt valg:

 • Elektriske seter
 • Varme i rattet
 • Varme i seter
 • Varmepumpe

– Alt en perfekt vinterbil trenger, det er det ingen tvil om!

I tillegg får modellene Solterra AWD Limited og Sport tilgang på appen Solterra Care. Fra den kan du fjernstyre klima-anlegget, sjekke ladenivået og styre lading i appen. Du kan også planlegge neste kjøretur og finne ladestasjoner langs ruten i appen.

– Du kan også sjekke om dørene er låst, og låse dem hvis du har glemt det. Du kan også låse opp bilen via appen. Det kan jo være smart noen ganger, sier Subaru-spesialisten.

Lang rekkevidde

Solterra har en offisiell rekkevidde på opptil 466 kilometer, som gjør at du i hverdagen kjører helt uten rekkeviddeangst.

Det bygges stadig ut flere ladestasjoner, men bilselgeren påpeker likevel det opplagte: Det smarteste er selvfølgelig å lade hjemme.

– Skal du ut på langtur har Solterra en egen ruteplanlegger som regner ut hvor du bør stoppe og lade. Rekkeviddeangst trenger man ikke å ha lenger, sier Borch.

ØKT LADEHASTIGHET: Med den nye utgaven har Subaru Solterra fått økt ladehastighet. Foto: Simen Larsen, HT Media

SKJERM: I bilen finner du en 12,3" touchskjerm med navigasjon og hvor du kan koble til Apple Car Play eller Android Auto. Foto: Simen Larsen, HT Media

Stort bagasjerom og god plass innvendig

Bagasjerommet er romslig på hele 464 liter, og her er det også praktiske kroker og festepunkter i bagasjerommet som holder alt på plass.

– Bilen passer for alle! Den er ikke minst perfekt for storfamilien som trenger stort bagasjerom og god plass i baksetet. Bilen er 1,86 meter bred, som kan gi plass til tre barneseter i bredden, sier Borch.

– Inne i bilen er det et fint interiør, og med Apple Car Play og Android Auto kan du bruke din smarttelefon på en sikker måte uten å ta hendene fra rattet.

Flott design

Subaru Solterra er en knalltøff og sportslig bil, med god bakkeklaring og plass til hele familien.

– Jeg synes bilen ser utrolig tøff ut, og jeg tror mange kommer til å like designet på den. Det er en litt røff bil, som passer perfekt for nordnorske forhold. Den er nærmest bygget for Nord-Norge, forteller Borch.

Fakta: Bil i Nord

 • En av Nord-Norges største bilforhandlere
 • Har avdelinger i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Sortland, Svolvær, Leknes, Bodø, Mo i Rana og Mosjøen
 • Forhandler Volvo, MG, Ford, Subaru, Renault, Mazda og Volkswagen
 • Alle avdelinger har bilsalg, verksted, bilpleie, dekkhotell og rutereparasjon.

Om artiklene fra INORD

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av iNord som er en del av mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnholdet fra iNord merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Polaris Media

placeholder_logo_pm_n_disc