Material property, Product, Azure, Font, Aqua

ANNONSØRINNHOLD

placeholder_logo_pm_n

Nye regler gjør leasing av elbil gunstigere:

– Det er et økonomisk sjakktrekk!

Det er tre grunner til at stadig flere kunder hos Bil i Nord velger leasing når de kjøper elbil.

– Leasing gir større økonomisk trygghet, og mange vet ikke at de kan forhandle månedsleien, sier bilselger Tom Erik B. Hagen hos Bil i Nord Harstad.

Bilforhandleren opplever at flere kunder velger å lease en ny elbil.

– Det er tre årsaker til at stadig flere velger leasing av bil. Tidligere har det ikke vært moms på elbil, og da sto elbilene seg godt i verdi. Det siste året har det vært uro i bilmarkedet, og verdifallet på elbiler er større enn tidligere.

– Da er det mange som heller velger leasing, for da har du et fast månedsbeløp du betaler, og når leasingperioden er ferdig, er det forhandleren som må ta risikoen for et verditap, sier bilselger Tom Erik B. Hagen hos Bil i Nord.

Slik fungerer leasing

Bil i Nord får mange spørsmål om leasing, ikke minst hvordan det fungerer med innskudd og månedsbeløp.

– Mange vet ikke at de kan forhandle på innskudd og månedsleie. Hvis du har en innbyttebil, så kan den dekke innskuddet. Hvis du har mer penger tilgjengelig, kan du betale inn et større innskudd og dermed få lavere månedsleie.

Personal luxury car, Motor vehicle, Automotive design, Steering wheel, Smile

Og motsatt: Dersom du har lite penger tilgjengelig kan du betale et lavere innskudd og få høyere månedsleie. Totalsummen blir lik. Hvis du har en innbyttebil med høy verdi, kan du også få utbetalt penger.

– Hvis folk har en bil som er verdt 200.000 kroner, må man ikke bruke hele summen. Du kan også lease en bil med 0 i innskudd, men da tilpasses selvfølgelig månedsleia deretter. Det eneste er at man må vite at hvis det er kampanje, så kan det være et innskuddskrav for å få akkurat den renta som tilbys.

Nye krav for billån

Karlsen forteller at den økonomiske tryggheten er viktigere når det er usikre tider. Fra 1. juli i år ble det også strammet inn på låneregler.

Tidligere har finansreglene omhandlet boliglån opp til 5 ganger inntekt, og nå gjelder de samme reglene for billån.

– Spesielt i byene hvor man gjerne sitter med store boliglån, er det lettere å få leasing enn lån. Leasing blir ikke sett på som lån, og da er det lettere å få finansieringen på plass. Det gir en forutsigbar økonomi, og du vet hva du skal betale.

Vehicle registration plate, Automotive lighting, Tire, Wheel, Car, Grille, Hood
Mode of transport, Land vehicle, Automotive design, Car, Hood, Window
Personal luxury car, Automotive design, Motor vehicle, Rim

Finner bil etter ditt behov

Selgerne hos Bil i Nord setter seg gjerne ned og ser på regnestykket sammen med deg.

– Kom til oss og fortell om ditt behov, så kan vi hjelpe og finne den beste løsningen: Jeg tjener det samme uansett om du kjøper eller leaser, og er opptatt av å finne det som dekker ditt behov, oppfordrer Tom Erik.

Det kan være at leasing ikke passer for deg, enten bilen skal kjøres av mange sjåfører, kjøre mange kilometer eller at du har et uvørent bilbruk.

– Akkurat dette er vi trent på å avdekke, og jeg liker å sette opp både forslag til leasing og kjøp, og la kunden ta valget selv. Jeg er ute etter å finne den beste løsningen for kunden, uansett om de kjøper eller leaser.

LAV RENTE: På billån kan du nå få en kampanjerente på helt ned i 0,25 prosent hos Bil i Nord, sier markedssjef Robin Myrvang i DNB. Alle foto: Trond Tomassen, iNord

DNB-ekspert: – Nå er det rett tid å kjøpe bil

Hvis du tenker på å kjøpe ny bil, er det definitivt riktig timing å slå til nå.

– Det er kjøpers marked, med nedsatte priser, gode rentekampanjer og umiddelbar levering, sier DNBs bilekspert Robin Myrvang.

En tøffere økonomisk hverdag for folk flest har ført til at bilmarkedet har endret seg på kort tid.

– Bilprisene er satt kraftig ned, og nå er det mange titusener å spare, spesielt på elbiler. Når du hos for eksempel Bil i Nord kan få en kampanjerente på helt ned i 0,25 prosent, så er det definitivt kjøpers marked, sier Robin Myrvang, som er markedssjef for bilfinans i DNB region nord.

Nybilmarkedet har endret seg enormt den siste tiden. I fjor på samme tid var det mangel på biler og lange ventelister.

– Nå er situasjonen en helt annen, og markedet flyter over av nye biler. Det er mange gode kampanjer på nye biler nå, sier Myrvang.

God finansiering på bilkjøp

Han anbefaler mulige kjøpere om å dra innom sin lokale bilforhandler for å finne en bil som passer til sitt behov og sin økonomi, og deretter be om et godt tilbud.

– De beste bilselgerne er også gode på finansiering, og kan hjelpe deg med å finne den bilen som du har råd til. Renta på billån ligger akkurat nå langt under et ordinært boliglån, og alle ekspertene sier at vi begynner å nærme oss rentetoppen før det igjen bikker nedover.

HANDLE LOKALT: Å handle bil hos en lokal bilforhandler gir et tryggere kjøp, sier Robin Myrvang i DNB.

Face, Car, Window, Building, Wheel, Beard, Tire, Sleeve, Asphalt, Collar

Handle lokalt 

Markedssjefen i DNB forteller at bilselgere som regel er de beste til å skaffe bilkjøpere god finansiering.

Han mener at for mange kan det være en god idé å bytte inn en gammel bil med en nyere som har mindre forbruk og lavere verkstedkostnader.

– Gå til en bilforhandler og se om det kan lønne seg å bytte inn den bilen du har med en med lavere driftskostnader og med fortsatt garanti. Det er mange grep som kan gjøre privatøkonomien mer forutsigbar.

– Bruk seriøs forhandler

Hos Bil i Nord kan man få finansiering hos DNB når man kjøper bil. Myrvang oppfordrer til å bruke en seriøs bilforhandler når du skal handle bil.

– Finn en trygg plass, som kan gi god service og god oppfølging og som bryr seg. Bil er tross alt det nest dyreste du kjøper i livet.

Her er noen eksempler på bilene som er på kampanje:

Automotive parking light, Tire, Wheel, Vehicle, Car, Hood, Grille

Subaru Solterra AWD Sport

Leasingkampanje på Subaru Solterra AWD. Det betyr rimelig og forutsigbart bilhold på en topputstyrt elbil med god rekkevidde og masse utstyr.

Leasing fra 1990,-/mnd

Automotive lighting, Motor vehicle, Tire, Wheel, Grille, Car, Hood

Volvo XC40 Ultimate AWD

Leasingkampanje på Volvo XC40 AWD! Det betyr rimelig og forutsigbart bilhold på en topputstyrt premium elbil med god rekkevidde. Tilbudet gjelder så lenge lageret rekker!

Leasing: 3990,-/mnd

Fakta: Bil i Nord

  • En av Nord-Norges største bilforhandlere
  • Har avdelinger i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Narvik, Sortland, Svolvær, Leknes, Bodø, Mo i Rana og Mosjøen
  • Forhandler Volvo, MG, Ford, Subaru, Renault, Mazda, Nissan, XPENG, Ram og Volkswagen
  • Alle avdelinger har bilsalg, verksted, bilpleie, dekkhotell og rutereparasjon.

Om artiklene fra iNORD

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av iNord som er en del av mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnholdet fra iNord merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright iNord AS

placeholder_logo_pm_n_disc