Material property, Azure, Font

ANNONSØRINNHOLD

placeholder_logo_pm_n

Suksess for ny Harstad-bedrift:

Opplever overskudd allerede første året med eget firma

De tre kameratene Thomas Tøllefsen Røkenes, Peder-Martin Leiksett og Christoffer Madssen kunne alt om rør, men ingenting om å drive et AS. Med hjelp av gode støttespillere i kompetansehuset BDO har selskapet kunnet ta ut overskudd allerede etter det første året.

Full oppdragsbok

– Pilene går rett opp, smiler en av eierne, Thomas Tøllefsen Røkenes, mens han peker opp i lufta.

Kalenderen er full av oppdrag, og det er så vidt at Thomas har tid til å møtes for å prate om oppstartsåret til rørleggerbedriften Trio Rør AS.

De tre kameratene Thomas, Peder og Christoffer har kjent hverandre i mange år, og nesten like lenge hadde de drømt om å starte rørleggerbedrift i lag.

– Vi var lei av å være noen annens slave, vi hadde lyst å være vår egen slave, humrer Thomas.

Trengte hjelp med økonomien

Ved årsskiftet 2021/22 ble avgjørelsen tatt, og ikke lenge etter satt de på kontoret til Linda og Vilde hos BDO Harstad.

BDO Harstad er et ledende revisjons- og rådgivningskontor med lokal tilstedeværelse.

– Vi kan ikke en kvitt økonomi. Akkurat som i vårt yrke, så er det best å la andre gjøre det de er gode på, og så kan vi gjøre det vi kan. Vi valgte BDO, fordi vi syntes det er bedre med et større selskap. Da får vi hjelp, uansett hva som skjer.

RØRLEGGER: Thomas Tøllefsen Røkenes

Forehead, Smile, Goggles, Sleeve, Gesture
Trio Rør er en solskinnshistorie. De startet opp i 2022, og ender med et overskudd. Det er ikke så mange som får det til.

Linda Krogh Jørgensen, BDO Harstad

Leder for business services i BDO Harstad, Linda Krogh Jørgensen, forteller at de bisto mye i oppstartsfasen, både med etablering og registrering, i tillegg til å få alle systemer for drift og regnskap opp å stå. Det ble også sørget for at det var nok penger på bok til å betale lønn fra dag én.

– Alle tre jobbet ekstra i oppsigelsestiden sin, og sparte penger til oppstartsfasen. Det er ikke en selvfølge at pilen skal peke oppover. De har vært måteholden, og kjøpt det de trenger når de har penger til det, sier Jørgensen.

– Hva er det viktigste dere har fått hjelp til?

– Det er så mye, alt fra moms til årsregnskap. Det er fint å bare skyve alt videre til dem. Så lenge vi har arbeid å fakturere, så ordner de alt. Det koster, men da er alt på stell, sier Røkkenes.

Trioen bak Trio Rør har alle familie, og det har vært viktig for dem at bedriften både skal være levedyktig økonomisk, men også til å leve med.

– Vi har nok med regninger, anbud og fakturering, vi skal jo produsere og ut og gjøre jobben også. Vi skal bare jobbe 7,5 timer hver dag.

Table, Desk

Heldigvis har oppdragene stått i kø.

– Vi har ikke vært arbeidsledig siden vi startet opp, ikke en eneste dag, sier Thomas og forteller at jungeltelegrafen fungerer svært godt.

Alle tre har jobbet som rørleggere i mange år, og har mange kjente i bransjen. Firmaet tar alle typer oppdrag, både fra bedrifter og fra privatpersoner.

GODE RÅD: Linda Krogh Jørgensen og Vilde Berg i BDO sørger for oppdaterte regnskapstall, slik at bedriften hele tiden har full kontroll. Alle foto: Simen Larsen, HT Media

Smile, Table, Outerwear, Furniture, Chair, Jacket

Gir verdi

– Trio Rør er en solskinnshistorie. I 2022 hadde de i overkant av et halvt år med full drift, og likevel ender de med et overskudd. Det er veldig artig, og ikke så mange som får det til, roser Linda Krogh Jørgensen.

Oppdaterte regnskapstall er avgjørende for å ha full kontroll over virksomheten.

– Vi er opptatt av å bringe kundene våre størst verdi. Hva kan og bør gjøres annerledes for å øke inntjeningen på varer og tjenester? Dette er spørsmål som vi gjerne hjelper kundene våre med.

Vilde og Linda forteller om en trio som har vært lydhør for gode råd og som har vært opptatt av å bygge likviditet og ikke ta store investeringer før de har råd til det.

– Vi kan ikke leve på lånte penger, det er galskap. Vi har alle vært innforstått med at vi må tjene penger, før vi kan bruke dem. Det smaker mye bedre da, sier Thomas.

Smile, Eye, Eyelash, Sleeve, Gesture, Iris, Happy

– Og så har de vært villig til å betale andre enn seg selv. Det er ikke holdt igjen en eneste faktura, sier regnskapsfører Vilde.

Må tjene penger

Linda opplever at læringskurven har vært bratt for de nyslåtte bedriftseierne.

– I starten fikk vi spørsmål på telefonen hver dag, men nå kan det gå ukesvis mellom hver gang. De har lært mye underveis, og tatt til seg råd fortløpende. Vi har gitt generelle råd om det å drifte et selskap, men også diskutert spesifikke spørsmål underveis.

Vilde Berg, som holder på med fag for å kunne søke om statsautorisert regnskapsfører om ett år, ser på Trio Rør AS som sin «baby».

– Jeg var relativt nyutdannet da jeg begynte hos BDO. Mange av kundene mine har jeg overtatt fra andre regnskapsførere, men Trio Rør har jeg hatt fra starten. Jeg vet alt som har skjedd, og har gjort alt i regnskapet deres. De startet i det små, og har vokst og blitt større. De får stadig flere oppdrag og gjør det bedre.

SAMARBEIDPARTNER: Vilde Berg og Linda Krogh Jørgensen er en viktig samarbeidspartner for bedrifter som ønsker god drift, både på kort og lang sikt.

Full kontroll på økonomien

Regnskapsførerne hos BDO tenker også langsiktig, og kan bistå enten bedriften ønsker å vokse, eller på et senere tidspunkt selge seg ut. De kan også bistå ved generasjonsskifter.

– Mange bedrifter støter på problemer når feriepengene skal betales ut. Det er viktig å ha likviditeten i orden, enten det er feriepenger eller det kommer en sykemelding. Vi hjelper våre kunder med oppdaterte regnskapstall, slik at man kan ha full kontroll over virksomheten, sier Linda.

Hos BDO kan man sette ut hele eller deler av regnskapsføringen. Det kan kombineres med gjennomgang av interne rutiner, slik at man får mest mulig igjen for varer og tjenestene sine.

– Vi ønsker å være bedriftens nærmeste samarbeidspartner og bedriftsutvikler.

Framtiden er lys for Trio Rør

Hos Trio Rør AS ser de lyst på framtiden.

– Vi er lykkelige små, vi! Og så skal vi alle på ferie til sommeren, ler Thomas.

Han ser bare en sky på himmelen.

– Drømmen var jo at vi ønsket å jobbe i lag, men det har vi aldri tid til, vi har for mange oppdrag, smiler Thomas.

FORNØYD: Thomas Tøllefsen Røkenes gleder seg til mange gode år for den nyoppstartede bedriften.

Smile, Table, Sleeve, Tableware, Goggles

BDO Harstad

  • Ledende revisjons- og rådgivningskontor som står klar til å hjelpe private og offentlige virksomheter
  • Kan bidra med alt fra tradisjonelle regnskapstjenester til oppgaver som krever høy fagkompetanse
  • Mer enn 25 ansatte som leverer tjenester innen rådgivning, regnskap og revisjon, i tillegg til et nært samarbeid med de andre 60 BDO-kontorene i Norge
  • BDO er et kompetansehus med statsautoriserte regnskapsførere, revisorer, jurister, rådgivere, dataingeniører, strategiutviklere og bærekraftseksperter
  • BDO Harstad holder til i Storåkeren 11 (Hydrobygget)

Om artiklene fra INORD

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av iNord som er en del av mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnholdet fra iNord merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Harstad Tidende

placeholder_logo_pm_n_disc