Material property, Azure, Font

ANNONSØRINNHOLD

placeholder_logo_pm_n

Etter 24 år flytter Rolf-Egil tilbake til Harstad. Nå gleder han seg til å bli kjent med næringslivet i regionen.

Rolf-Egil Håvoll flyttet fra regionen da han var ferdig utdannet revisor fra høgskolen. Etter 24 år gleder han seg til å komme tilbake.

FLUEFISKE: Rolf-Egil Håvoll tilbringer all fritid på fiske og jakt. Foto: Privat

Outdoor recreation, Water, Sky, Plant, Mountain, Fisherman, Watercourse, Lake, Cloud, Angling

Lidenskapelig jeger og fisker

Til sommeren går flyttelasset fra Tromsø til Harstad.

– Nå må jeg bare finne meg et sted å bo, smiler Rolf-Egil. Han er vokst opp i Boltås i nærheten av Evenskjer, og studerte økonomi på det som da het Høgskolen i Harstad.

Etter militæret flyttet han til Tromsø, og her er han blitt boende siden. Med årene kom en stadig sterkere hjemlengsel, og i fjor ble avgjørelsen tatt.

– Jeg har lyst å bo nærmere familien, og så er jeg lidenskapelig opptatt av jakt og fiske. Det er vel så gode områder for det i Harstad-regionen som her i Tromsø, sier Rolf-Egil og smiler når han tenker på den kommende sesongen for sjøørret, laks, fulgt av rype – og elg.

– Jeg er så heldig å være med på et jaktlag som har elgvald sør for Harstad. Det er en barndomskompis som fikk meg inn der, og jeg har jaktet sammen med dem de siste 6-7 årene.

Byen Harstad har et stort potensial, spørsmålet er om man tør og får realisert planene. Der ønsker vi – og jeg – å bidra!

ROLF-EGIL HÅVOLL, BDO

Regnskap og revisjon

Da Rolf-Egil var ferdig utdannet, skulle «alle» til Tromsø.

– Den gang var Tromsø «hotspot», nå er det ingen igjen! Alle barndomsvennene mine har flyttet hjem igjen, og nå kommer også jeg.

Etter utdannelsen begynte Rolf-Egil i et lokalt revisjonsfirma i Tromsø, som ble kjøpt opp av PWC. Etter 14 år ønsket han å prøve noe annet, og søkte på jobb i rådgivnings- og regnskapsselskapet BDO.

– BDO hadde en tanke og en strategi som jeg synes passer bedre mot små og mellomstore bedrifter.

Neste arbeidsgiver ble SNN Regnskapshuset med oppgaver innen fagutvikling, kvalitet og rådgivning.

– Jeg trivdes godt der, men da jeg hadde bestemt meg for å flytte, begynte jeg å tenke på hvor jeg ønsket å jobbe. Da fant jeg raskt tilbake til BDO, sier Rolf-Egil, som begynte på BDOs Tromsøavdeling i fjor høst.

– BDO har avdelinger over hele Norge, og som rådgiver har man også et nasjonalt apparat med mange spesialister i ryggen, enten det er regnskap, revisjon, bærekraft, digitalisering eller jus.

LANG KARRIERE: Rolf-Egil Håvoll har tung rådgivningskompetanse som næringslivet kan benytte seg av. Alle foto: Tom Benjaminsen, iNord

Det siste halve året har Rolf-Egil brukt til å bli kjent med alle tjenestene BDO tilbyr, hvordan selskapet løser oppdrag, fagutvikling og kvalitet.

Håvoll har tung rådgivningskompetanse som næringslivet kan benytte seg av.

– Jeg jobber med business services, som leverer alt innen økonomi, digitalisering og forretningsstøtte. Det som tradisjonelt sett var regnskaps- og lønnstjenester er det nå langt mer komplekst. Det skjer hele tiden endringer i regelverket, og vi har et stort miljø og et fagapparat i ryggen som holder oversikt. Denne kunnskapen tar vi med til våre kunder.

– Hva er det du liker best med jobben?

– Det artigste er å snakke med kunder. Høre hva de er opptatt av, se utfordringer og finne løsninger. Jeg liker å være en nyttig samtalepartner.

– I tillegg har jeg rolle der jeg skal utvikle egne ansatte og kvalitetssikre det vi leverer til kundene våre.

BDO og Rolf-Egil har spesialisert seg mot flere bransjer.

– Vi jobber innom det meste som kan krype og gå, enten det er idrettslag, dagligvare, fiskeri, varehandel, eiendom eller bygg og anlegg.

Stort potensial i Hålogaland

Selv om Rolf-Egil Håvoll kjenner godt til Harstad og regionen, gleder han seg til å bli enda bedre kjent.

– Regionen er i en rivende utvikling. Det startet med Hålogalandsbrua, utbygging av flyplass og ny veiforbindelse til Lofoten. Byen Harstad har et stort potensial, spørsmålet er om man tør og får realisert planene. Der ønsker vi – og jeg – å bidra!

Nå gleder Rolf-Egil seg til å få 25 nye kollegaer ved BDO-avdelingen i Harstad.

– Slik næringslivet utvikler seg, vil stadig flere trenge spisskompetanse, og det skal vi bidra med. Vi har et variert miljø, med alt fra unge, nyutdannede til de helt erfarne med mange års erfaring og kompetanse. Det er en sunn og fornuftig miks, der vi drar synergier fra begge leirer. Her kan jeg bidra med tung rådgivningskompetanse som næringslivet kan benytte seg av.

RÅDGIVER: Rolf-Egil Håvoll ønsker å bidra til å øke verdiene til kundene.

Microphone

Digitalisering

Rolf-Egil er ikke redd for å bli erstattet av kunstig intelligens.

– Kunstig intelligens vil løse rutineoppgaver, men vil aldri erstatte dialogen og evnen til å se løsninger. Digitalisering og automatisering vil derimot frigjøre tid til kunderådgivning og gi oss rapporter og prognoser som jeg før bare kunne drømme om. Dette gir merverdi til kundene våre.

BDO HARSTAD: Hos BDO Harstad venter over 25 kollegaer innen regnskap, revisjon og rådgivning. Alle foto: Simen Larsen, HT Media

Vehicle registration plate, Footwear, Smile, Trousers, Shoe, Window, Tire, Building

Attraktiv arbeidsplass

Det store fagmiljøet gjør at BDO også er en attraktiv arbeidsgiver.

– Med et stort mangfold av tjenester, er det også lett å tiltrekke seg engasjerte folk. Med økonomiutdanning ved campus Harstad, kan vi plukke på øverste hylle av de lokale.

Ved BDO Harstad er ikke Rolf-Egil den eneste som har flyttet «hjem» igjen.

– Vi er utrolig glade for at kapasiteter som Rolf-Egil ønsker å flytte tilbake til Harstad. Med sin lange erfaring og høye kompetanse vil han være en berikelse både for våre kunder og våre medarbeidere, sier leder for business services Linda Krogh Jørgensen i BDO Harstad.

Nå ser Rolf-Egil fram til å møte nye og gamle kunder i Harstad og hele Hålogaland.

– Det er viktig at det legges til rette for næringsutvikling, og at alle aktører drar i samme retning. Det handler om å tørre. Jeg ser et stort potensial, og håper at resten av regionen ser det samme.

BDO Harstad

  • Ledende revisjons- og rådgivningskontor som står klar til å hjelpe private og offentlige virksomheter
  • Kan bidra med alt fra tradisjonelle regnskapstjenester til oppgaver som krever høy fagkompetanse
  • Mer enn 25 ansatte som leverer tjenester innen rådgivning, regnskap og revisjon, i tillegg til et nært samarbeid med de andre 70 BDO-kontorene i Norge
  • BDO er et kompetansehus med statsautoriserte regnskapsførere, revisorer, jurister, rådgivere, dataingeniører, strategiutviklere og bærekraftseksperter
  • BDO Harstad holder til i Storåkeren 11 (Hydrobygget)
  • Ta kontakt på telefon 77 00 19 00 eller digitalt

Om artiklene fra iNORD

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av iNord som er en del av mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnholdet fra iNord merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Harstad Tidende

placeholder_logo_pm_n_disc