Material property, Azure, Font

ANNONSØRINNHOLD

placeholder_logo_pm_n

Anne Marit, Rolf Egil, Kristine og Linda flyttet hjem til Harstad etter mange år borte. Nå stortrives de på jobb for BDO.

Solid vekst i oppdrag gjør at BDO i Harstad har vært på jakt etter nye medarbeidere. De siste årene har fire ansatte flyttet tilbake til Harstad og styrket BDO-laget.

Flyttet sørover etter videregående

Linda Krogh Jørgensen forlot Harstad etter videregående, og utdannet seg til siviløkonom i Trondheim.

Etter utdannelsen gikk turen til Sunnmøre, før hun flyttet til Oslo.

– Jeg var begynt å tenke på å flytte nordover, men før jeg rakk å søke etter jobb, ble jeg kontaktet av en headhunter. BDO-jobben kom brått på, men jeg grep sjansen. Det var en god mulighet, og det er ikke så ofte det dukker opp stillinger i nasjonale eller internasjonale selskaper i Harstad.

God timing

I BDO Harstad leder Linda avdelingen for business services.

– Vi kan bistå med alt innen regnskap, alt fra tradisjonelle regnskapstjenester som lønn, rapportering og forretningsførsel til utleie av vikarer eller rammeavtaler.

Samtidig får man hos BDO mer enn hva regnskapskunder i et vanlig regnskapsbyrå får. BDO har rådgivere, jurister, revisorer, dataingeniører, strategiutviklere og bærekraftseksperter som kan kobles inn om kunden ønsker det.

Linda flyttet hjem tre måneder før pandemien, og mener selv at timingen var helt perfekt.

– Det var godt å komme hjem. Det er mye bedre balanse mellom jobb og fritid. Her bruker vi 5-10 minutter på å komme hjem fra jobb, og har hele ettermiddagen ledig. I Oslo bruker folk ofte lang tid på å reise til og fra jobb.

BDO-LEDER: Linda Krogh Jørgensen.

Smile, Eye, Sleeve, Happy
Vi har ansatte fire stykker på relativt kort tid, og fellesnevneren er at vi alle ønsker å være og bo i Harstad.

Linda krogh jørgensen

Anne Marit Dischington (56) flyttet på slutten av 80-tallet til Trondheim, men etter over 30 år ble lengselen etter Harstad og Nord-Norge for stor.

– Jeg forlot Harstad da jeg var ung og ferdig utdannet. Nå er barna mine voksne og har flyttet ut. De har sitt liv, og jeg fant ut at jeg lengtet nordover. Jeg har også gamle foreldre her i byen, og ønsket å være nærmere for å kunne hjelpe dem.

Anne Marit jobbet i BDO i Trondheim, og allerede under pandemien reiste hun nordover og jobbet fra kontoret i Harstad.

– Jeg var den eneste som satt her, ler hun. Etter hvert ble hun godt kjent de de andre medarbeiderne ved Harstad-kontoret, og da beslutningen om å flytte, var det helt naturlig å bytte kontor, ikke arbeidsgiver.

– Jeg har jobbet i BDO siden 1991, og begynte som revisor. I 2015 flyttet jeg over til regnskap. BDO er en kompetansebedrift, og det er store muligheter internt for å skifte beite, enten det er arbeidsoppgaver eller kontor.

FLYTTER SØROVER: Etter 24 år i Nordens Paris pakker Rolf-Egil Håvoll flyttelasset og kommer tilbake til Harstad. Foto: Tom Benjaminsen, iNord

Boats and boating--Equipment and supplies, Body of water, Sky, Mountain, Cloud, Boat, Watercraft, Lake, Smile

Her kommer bildeteksten. Boksen ekspanderes automatisk basert på hvor mange linjer bildeteksten utgjør.

Glasses, Smile, Table, Tie, Desk

Flytter fra Tromsø til Harstad

Rolf Egil Håvoll er i ferd med å pakke flyttelasset og flytte sørover fra Harstad. Etter 24 år i Nordens Paris er han klar til å flytte hjem til Vågsfjordens Perle.

– Jeg har lyst å bo nærmere familien, og så er jeg lidenskapelig opptatt av jakt og fiske. Det er vel så gode områder for det i Harstad-regionen som her i Tromsø, sier Rolf-Egil og smiler når han tenker på den kommende sesongen for sjøørret, laks, fulgt av rype – og elg.

Håvoll er utdannet revisor, og har det siste halvåret jobbet for BDO i Tromsø – i påvente av flyttingen. Nå gleder han seg til å bli kjent med næringslivet i regionen.

– Jeg kan bidra med tung rådgivningskompetanse som næringslivet kan benytte seg av.

Kristine Schultz Vasseng (29) flyttet fra Harstad til Trondheim for å studere, og begynte i BDO da hun var ferdig med en master i finans. Samtidig med jobben har hun også tatt en master i Regnskap og revisjon.

– Det var et bevisst valg å velge et stort firma. Jeg visste allerede den gang at det var en mulighet for at jeg skulle flytte tilbake til Harstad. Jeg stortrives i byen. Det er kortere avstander og mye å finne på her.

Hair, Smile, Iris

I Trondheim jobbet hun mye med havbruksnæringen, mens BDO i Harstad har spesialisert seg på kraft.

– Jeg ser at havbruksnæringen i vår region vokser, og jeg har gjerne lyst å jobbe videre med næringen. Samtidig er det spennende å bli kjent med nye bransjer, og i BDO har vi mulighet til å bli god på én bransje, eller jobbe bredt med mange.

Kristine er valgt inn som ansatte-representant til styret i BDO.

– Det er et spennende og artig styreverv, og da får jeg et overblikk over hele virksomheten vår, forteller Kristine.

Som kompetansehus setter BDO kurs og opplæring høyt.

– BDO tilbyr mange interne kurs, og hver 14. dag har vi satt av tid til faglig utvikling. Jo mer kunnskap vi sitter med, jo bedre er det for kundene. Akkurat nå bruker vi mye tid på bærekraftsrapportering og åpenhetsloven. Dette stiller nye krav, både til oss og til virksomhetene, sier Kristine.

I tillegg har BDO et eget oppstartsprogram for nyutdannede. Det startet Vilde Berg (bildet) på da hun var ferdig for tre år siden og begynte i BDO Harstad.

– «Camp BDO» er et fireårs løp med opplæring. Det er nye kurs hvert år, og jeg har utviklet meg mye, både faglig og personlig. Jeg er blitt tøffere og tør å prate faglig med kundene, og man får den støtten man trenger for å kunne gjøre en god jobb, forteller Vilde.

LOKALT KONTOR: BDO Harstad holder til i Storåkeren 11 (Hydrobygget), og leverer tjenester innen rådgivning, regnskap og revisjon. Alle foto: Simen Larsen, HT Media

Spennende arbeidsplasser

Som avdelingsleder i Harstad er Linda Krogh Jørgensen ekstra glad når nyansatte allerede kjenner godt til BDO, arbeidsoppgavene og måten de jobber på.

– BDO har over 60 kontorer over hele Norge, og vi er fantastisk heldige som kan ta jobben med oss hvis vi ønsker å flytte. Det er vinn-vinn for alle parter, sier Linda.

Hun forteller at BDO er opptatt av å lyse ut stillinger, selv om det finnes gode kandidater internt i BDO.

– Vi har ansatt fire stykker på relativt kort tid, og fellesnevneren er at vi alle ønsker å være og bo her. Når jobber lyses ut, så blir man også oppmerksom på de ulike arbeidsplassene som finnes i regionen vår. Skal du flytte nordover for én jobb, eller vet du om det er mulighet for flere spennende jobber? spør Linda retorisk.

Med økte renter og økte kostnader er det er tøffe tider for næringslivet, også i Harstad-regionen.

REKRUTTERER: Linda opplever at mange nordnorske bedrifter synes rekruttering er utfordrende.

Bor tett på naturen

Alle fire trekker fram naturen i Harstad som et stort gode.

– Naturen her kan ingen slå. Det er ren luksus å bo så nært, samtidig som man bor i by, sier Linda.

– Før brukte jeg all ferie på å reise hjem til Harstad. Nå kan jeg bruke ferien på å reise andre steder.

BDO Harstad

  • Ledende revisjons- og rådgivningskontor som står klar til å hjelpe private og offentlige virksomheter
  • Kan bidra med alt fra tradisjonelle regnskapstjenester til oppgaver som krever høy fagkompetanse
  • Mer enn 25 ansatte som leverer tjenester innen rådgivning, regnskap og revisjon, i tillegg til et nært samarbeid med de andre 60 BDO-kontorene i Norge
  • BDO er et kompetansehus med statsautoriserte regnskapsførere, revisorer, jurister, rådgivere, dataingeniører, strategiutviklere og bærekraftseksperter
  • BDO Harstad holder til i Storåkeren 11 (Hydrobygget)

Om artiklene fra iNord

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av iNord som er en del av mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnholdet fra iNord merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Harstad Tidende

placeholder_logo_pm_n_disc