Vil ha deg med i styret!

Det er god stemning på HIL-huset ved Harstad Stadion, denne snøfylte fredags formiddagen. I kafeen hygger en gjeng fotball-seniorer seg med kaffe og vinter-OL på skjermen, mens fire fra HIL-styret har samlet seg for å snakke om rekruttering av nye styremedlemmer.

foto
Vil ha med deg! Oskar Alvereng, Bjørn Ludvigsen, Frode Jakobsen, og Dash Saah Fallah møtes i HIL-huset for å legge en plan for rekruttering av nye styremedlemmer.
Annonsørinnhold produsert av iNord

År 2022 er definert av Regjeringen som Frivillighetens år, så kanskje er det akkurat i år du skal bli med i styret til HIL?

Oskar Alvereng, Bjørn Ludvigsen, Frode Jakobsen, og Dash Saah Fallah kan alle være enige om én ting: dette er meningsfullt arbeid.

Spennende mulighet

Dash og Oskar ble med i styret for ett år siden, og har allerede kommet godt inn i oppgavene. Oskar er A-lagsspiller og jobber til daglig som lærer på Seljestad Ungdomsskole.

– Jeg liker at man får konkrete prosjekter og at man kan jobbe så mye man selv ønsker. Som lærer er jeg ekstra opptatt av idrett for barn og ungdom, og dette engasjementet tar jeg med meg videre i styrearbeid og HBU, sier Oskar.

Dash har også spilt fotball tidligere og er nå trener for HIL barn og ungdom, i tillegg til jobben hos NAV.

– Da jeg ble spurt av valgkomiteen om å bli med syntes jeg det hørtes veldig spennende ut, og jeg er glad for at jeg takket ja. Å være med i styret er en fin mulighet til å gjøre noe bra for klubben og samtidig lære om styrearbeid, sier Dash.

foto
Tett på klubben. Bjørn Ludvigsen tar en kaffe i HIL-huset, hvor det ofte er sosiale sammenkomster.

Gjør det du kan

Alle i styret har andre jobber ved siden av og ellers en hverdag fylt med stort og smått. Da er det fint at styrearbeidet kan avpasses til den enkeltes kapasitet.

- Du kan gjøre mye eller lite, alt etter kapasitet og kompetanse. Sammen fordeler vi ansvaret for de prioriterte oppgavene. For eksempel kan man få i oppgave å gjennomføre et arrangement to ganger i året, og det er alltid god hjelp å få fra styremedlemmer og andre frivillige. Styret er et sammensveiset team hvor vi jobber i lag for å nå felles mål, forteller Bjørn.

foto
– Styret er et sammensveiset team hvor vi jobber i lag for å nå felles mål, forteller styreleder Bjørn Ludvigsen.

Få venner for livet

Frode Jakobsen er tidligere HIL-spiller og bidrar nå til klubben ved å være med i styret. Han er ikke i tvil om at dette er meningsfylt bruk av tid, selv med en travel hverdag.

– Dette er en sosial arena hvor du får treffe flotte folk og skape vennskap for resten av livet. Akkurat det tror jeg mange har savnet de siste årene med nedstengning. Dessuten får du holde på med fotball, som er verdens største idrett, sier han.

foto
– Som styremedlem får jeg ny kunnskap samtidig som vi har det artig i lag, så dette er noe jeg virkelig anbefaler, sier en engasjert Mona Kristine. Foto: Tom Benjaminsen, iNord

Integrering og fellesskap

- Frivillighet er ikke bare meningsfullt for den enkelte, det har også samfunnsmessig betydning. Utvikling av barn og unge og arbeid for integrering og fellesskap, er med å skape positiv byutvikling.

Mona Kristine Rosvold kan virkelig anbefale å bli medlem i styret:

– Som styremedlem i HIL er jeg med i et givende fellesskap og jeg får brukt mine evner og ferdigheter sammen med flotte folk. Samtidig lærer jeg fra andres kunnskapsområder og får innsikt i strukturer og fellesskapsutvikling. Jeg skjønner hvorfor så mange er med i frivilligheten, det gir mening og samhold. Som styremedlem får jeg ny kunnskap samtidig som vi har det artig i lag, så dette er noe jeg virkelig anbefaler, sier en engasjert Mona Kristine.

Hvem kan bli med i styret?

HIL har et arbeidende styre hvor man søker å ha kunnskap og kompetanse som kompletterer hverandre. Klubben er åpen og inkluderende, og styret ønsker å bygge et godt og mangfoldig team av personer med ulike bakgrunner. Også er det fint, men ikke et krav, om du har en interesse for fotball og ønsker å være tett på sporten.

foto
Sosial arena. Gjennom styrearbeid er man tett på folk i klubben, og det skapes sterke bånd og vennskap.

Bjørn Ludvigsen og Frode Jakobsen ble med i styret for to år siden, da HIL hadde rykket ned.

– Som tidligere spillere har vi et ekstra hjerte for klubben og ville være med på å løfte klubben til nye høyder. Det er jo veien fram til suksess som skaper de gode minnene, og mens man jobber i lag knyttes det sterke bånd og vennskap, sier Frode og Bjørn.

Som frivillig i HIL-styret får du lære om styrearbeid i trygge omgivelser, bli rik på minner og opplevelser, sesongkort til kampene, og du får ha det artig med nye venner.

Høres dette ut som noe for deg? Ta kontakt med valgkomiteen for nærmere info:

Jostein Kajander, jostein.kajander@intersport.no, tlf: 917 42 444

Beatrice Soltun, beatrice.soltun@gmail.com, tlf: 907 78 289

Knut Bjørklund, knut@besiktas.no, tlf: 915 10 872

Rolf Olsen, rolf.olsen@roc.no, tlf: 916 21 120

Ramona Hegrenes, rh@ht.no, tlf: 481 70 909

Sammen blir vi bæst ilag!