– Subarus nye elbil er perfekt for Nord-Norge!

Nå starter endelig utleveringen av Subarus første elbil, Subaru Solterra, hos Bil i Nord. Subaru-spesialist Chris Andreassen mener den store familie-elbilen er perfekt for nordnorske veier.

FIREHJULSTREKK: Solterra har et helt unikt firehjulstrekk-system, som Subaru har brukt masse tid og ressurser på å utvikle. Her er det snakk om framkommelighet på terrengbilnivå. Foto: Camilla Solheim, iNord
Annonsørinnhold produsert av iNord

Elbilen Solterra er den første bilen Subarus storsatsing på elektriske biler. Solterra er en SUV og har en bakkeklaring på hele 21,5 centimeter.

– Med den unike kombinasjonen av høy bakkeklaring, kraftig batteripakke og Subarus velkjente firehjulstrekk er den som skapt for Nord-Norge. Du klarer lett å kjøre over både brøyteskavler og komme deg opp bakker, sier Subaru-spesialist og bilselger Chris Andreassen hos Bil i Nord.

Her kan du lese mer om Subaru Solterra.

KOMFORT OG SIKKERHET: Subaru Solterra er fullspekket av gode sikkerhetsfunksjoner. Foto: Camilla Solheim, iNord

Oser av sikkerhet

Sikkerhetsutfordringene knyttet til bilen er nå løst, og det betyr at utleveringen av de planlagte bilene kan starte.

– Subaru tar virkelig sikkerheten på alvor, og bilen er proppet full av sikkerhetssystemer. Det er blant annet en slumrekontroll som følger med på om sjåføren er våken eller ikke. Hvis den oppfatter at du er i ferd med å sovne, så får du beskjed. Dette er viktig både for din og andres sikkerhet, sier Andreassen.

Andre sikkerhetssystemer er døråpningsvarsel og bremsehjelp ved rygging.

NATUR: At Subaru Solterra er en bil som spiller på lag med naturen, er det ingen tvil om. Navnet kommer fra de to latinske ordene «Sol» og «Terra», som betyr «Sol» og «Jord». Foto: Camilla Solheim, iNord

Stor interesse for ny elbil

Det er mange som har ventet på Subarus første elbil, og hos Bil i Nord merker de stor interesse.

– Vi har fått mange henvendelser, og nå kan det lønne seg å være rask hvis man ønsker en slik bil, sier Andreassen og viser til regjeringens planer om å innføre moms på elbiler over en viss pris ved nyttår.

– Dette er en bil som blir å gå som varmt hvetebrød. Vi har fått mange henvendelser og det er mange som ønsker å prøvekjøre bilen. Vi har også biler klar for utlevering, dersom du slår til raskt.

Her kan du bestille prøvekjøring på Subaru Solterra.

Perfekt bil til vinteren

Bilen veier i overkant av to tonn, og den ligger stabilt på veien.

– Selv om bilen er tung, er den lett på rattet. Det er også mulighet til å justere både høyde og avstand på rattet, slik at det passer perfekt til sjåføren.

Andreassen peker på flere funksjoner som gjør bilen til et godt valg:

  • Elektriske seter

  • Varme i rattet

  • Varme i seter

  • Varmepumpe

– Alt en perfekt vinterbil trenger, det er det ingen tvil om!

I tillegg får modellene Solterra AWD Limited og Sport tilgang på appen Solterra Care. Fra den kan du fjernstyre klima-anlegget, sjekke ladenivået og styre lading i appen. Du kan også planlegge neste kjøretur og finne ladestasjoner langs ruten i appen.

– Du kan også sjekke om dørene er låst, og låse dem hvis du har glemt det. Du kan også låse opp bilen via appen. Det kan jo være smart noen ganger, sier Subaru-spesialisten.

GOD PLASS: – Subaru Solterra er en bil som passer veldig mange. Det er en kompakt SUV, men med god plass - den har et bagasjerom på hele 464 liter, sier Andreassen. Foto: Camilla Solheim, iNord

Lang rekkevidde

Solterra har en offisiell rekkevidde på 466 kilometer, som gjør at du i hverdagen kjører helt uten rekkeviddeangst.

Det bygges stadig ut flere ladestasjoner, men Andreassen påpeker likevel det opplagte: Det smarteste er selvfølgelig å lade hjemme.

– Skal du ut på langtur har Solterra en egen ruteplanlegger som regner ut hvor du bør stoppe og lade. Rekkeviddeangst trenger man ikke å ha lenger, sier Andreassen.

SKJERM: Inne i Subaru Solterra finner du en 12,3 tommers berøringsskjerm. Bilen leveres med både Apple CarPlay og Android Auto. Foto: Camilla Solheim, iNord

Stort bagasjerom og god plass innvendig

Bagasjerommet er romslig på hele 464 liter, og her er det også praktiske kroker og festepunkter i bagasjerommet som holder alt på plass.

– Bilen passer for alle! Den er ikke minst perfekt for storfamilien som trenger stort bagasjerom og god plass i baksetet. Bilen er 1,86 meter bred, som kan gi plass til tre barneseter i bredden, sier Andreassen.

– Inne i bilen er det et fint interiør, og med Apple Car Play og Android Auto kan du bruke din smarttelefon på en sikker måte uten å ta hendene fra rattet.

Flott design

Subaru Solterra er en knalltøff og sportslig bil, med god bakkeklaring og plass til hele familien.

– Jeg synes bilen ser utrolig tøff ut, og jeg tror mange kommer til å like designet på den. Det er en litt røff bil, som passer perfekt for nordnorske forhold. Den er nærmest bygget for Nord-Norge, forteller Andreassen.

Har du lyst å se nærmere på en Subaru Solterra? Bil i Nord har for tiden kampanje på Subarus nye elbil.