Hvis du kan drømme det, kan de lage det

Gjør sommeren behagelig med ute- og inneputer, madrasser til båt, bobil og hytte – alt laget på lokal skreddersøm.

foto
BY STENE: Daglig leder i Stene AS, Ole-Heine Stene.
Annonsørinnhold produsert av Eksternt byrå

Selv om værgudene i Harstad ikke helt ennå er i sommermodus, er det spesielt én bedrift i byen som gleder seg til sommermånedene. Ole-Heine Stene, daglig leder i Stene AS, ser frem til å hjelpe soltørste harstadværinger i gang med uterommet med sitt eget konsept, By Stene.

– For fire år siden opprettet vi By Stene, som er et konsept som leverer alt du trenger til uterommet av spesialtilpassede produkter, uansett om det er skreddersydde puter til de nysnekrede utemøblene, madrasser på mål til båten, hytta eller bobilen, sier Stene.

foto
SKREDDER: Abdulla Alizada bak symaskinen på et prosjekt

En sommerklar terrasse

Kunne du tenke deg et teppe til terrassen på skreddersøm? Eller kanskje du er på jakt etter sitteputer som du slipper å ta inn i hus hver gang det skulle begynne å regne? Da har Stene produktene for deg.

– Vi kan skreddersy uterommet ditt og lage både pynte- og benkeputer på mål, som er vannavstøtende og som tåler det nordnorske været, sier Stene.

Det gjør at du kan ta ut putene om våren, og inn igjen mot slutten av høsten, uten å være redd for at de blir ødelagt.

Tar du en titt på hjemmesiden deres vil du også legge merke til at de leverer skreddersydde puter til de firbeinte.

– Selvfølgelig skal menneskets beste venn også ha det fint og behagelig ute, sier Stene og smiler.

foto
FARGER: Noen av fargeprøvene på puter til uterommet. Foto: By Stene

Ferie er til for å slappe av

Uansett om du planlegger en sommer på terrassen her hjemme i Harstad, skal på hytta, på tur i bobilen, eller ut med båten, så skal du ha det behagelig.

– Se her, sier Stene og peker på en madrass.

Madrassen er tilpasset på mål for en kunde med båt, og sidene er formet etter skroget på båten. På den måten vil den passe helt perfekt.

– Denne blir nok ferdig i løpet av morgendagen og sendes til kunden, sier Stene og legger til:

– Ferie er til for å slappe av og ha det komfortabelt. Da er det viktig å kunne sove godt. En formtilpasset båtmadrass fra oss sikrer deg en god natts søvn på sjøen!

foto
UTESOFA: Bilde fra fornøyd kunde, som har fått skreddersydde puter til uterommet. Foto: Privat

Lokalt og skreddersydd

I egne lokaler i Langnesveien 8 finner du Harstad-bedriften, som har holdt på i mer enn 60 år. Her jobber åtte ansatte tidlig og sent for å levere skreddersydde varer til hele Norge. Foran store symaskiner, som kan sy gjennom alt fra luksuriøse kuskinn til tynnere stoffer, sitter det ansatte å jobber med produktene fra begynnelse til slutt.

– Vi gjør alt lokalt her i byen, har kort leveringstid, konkurransedyktige priser og tilbyr gratis frakt i hele Norge, sier Stene

foto
BEHAGELIG: Skreddersydd pute til benk ute skaper en behagelig og lun atmosfære. Foto: Privat

Stor etterspørsel

I de travleste månedene sender de ut 20 produkter om dagen, og etterspørselen er stor. Derfor har de egne ansatte som kun jobber med forespørsler som kommer inn. Her er det alt fra privatpersoner til store hoteller, konferansesentre og restauranter.

– Vi blir også flittig brukt av interiørarkitekter i Oslo, hvor hver kvadratmeter av en bolig teller. Her kan vi lage den puta til vinduskarmen eller kjøkkenbenken, sydd på mål fra kunden, sier Stene.

Med sommeren rett rundt hjørnet er beskjeden fra Stene klar:

– Vårt motto er: Hvis du kan drømme det, kan vi lage det.

By Stene AS er bidragsyter i konkurransen «FIKS Uterommet».

foto