ANNONSØRINNHOLD

Dette må du huske når du skal prøvekjøre ny bil

Volvo EX30: – En kvikk, morsom og lettkjørt bil

Du er på jakt etter en ny bil, og ønsker å prøvekjøre Volvo EX30 for å bli helt sikker. Bil i Nords Tom Karlsen gir deg sine beste tips for hva du bør huske på under prøvekjøringen.

EX30 er Volvos nye helelektriske «rakett» - en liten SUV som har tatt markedet med storm. Nå er bilen tilgjengelig for prøvekjøring, og pågangen er stor.

– EX30 er Volvos minste SUV, men den er stor på sikkerhet og smarte løsninger. Bilen har mye ny teknologi, og det er mange av funksjonene og systemene som må oppleves. Disse kan du teste ut når du prøvekjører, sier salgssjef Tom Karlsen i Bil i Nord.

Han oppfordrer alle som er på jakt etter ny bil om å prøvekjøre. Uansett hva andre forteller, er det viktig at du finner en bil som passer nettopp deg.

Finn den perfekte bilen

Når du skal bestemme deg for hvilken bil du skal prøvekjøre, må du se på behovene dine aller først.

– Det er det viktigste. Vi snakker med kunden og stiller spørsmål for å avdekke behov. Hvor kjører du, hvor ofte kjører du, kjører du alene eller med flere, hvor stor bagasjeplass trenger du? Dette er spørsmål som er viktig å tenke igjennom, sier Karlsen.

– Bil er en stor investering, og da er det helt avgjørende å ha en bil som dekker ditt behov!

FORTELL: Bilselgerne hos Bil i Nord liker å snakke med kundene for å høre mer om hva de ønsker og trenger i en bil.

Husk lyd!

Se video av smarte funksjoner hos Volvo EX30

Seks tips for prøvekjøringen

For å få mest ut av prøvekjøringen er det mange ting du bør huske på underveis. Hos Bil i Nord er det enkelt å booke prøvekjøring på nett, da finner du det tidspunktet i kalenderen som passer deg best.

– Mange synes det er behagelig å booke på nett, men hvis du ønsker å snakke med oss først, så tar vi med glede den praten. Noen er nysgjerrig og ønsker å teste en ny bil, mens andre har bestemt seg for å kjøpe en ny bil og trenger å være sikker på at det er den rette, sier Tom Karlsen.

– Har du behov for å ha bilen lengre, book tid på nett og avtal direkte med oss.

STILL INN: For å sitte komfortabelt er det viktig å stille inn setene. På Volvo ex30 justerer du alle setejusteringene med bare èn bryter - der de fleste andre modeller har flere brytere. 

Tips 1: Sitter du godt?

Spesielt hvis du skal kjøre langt, er det viktig å sitte godt. Under prøvekjøringen bør du justere sittestillingen slik at den passer deg. Det handler om å justere sittepute, avstand til pedaler og ratt, samt støtte i korsryggen.

Er det flere som skal kjøre bilen? Sørg for at alle får prøvekjøre bilen.

– Både seter og speil bør stilles inn ordentlig, og dette kan være forskjellig fra bil til bil. Dette hjelper vi med, sier Tom.

HJELP: Hos Bil i Nord får du god hjelp når du skal prøvekjøre en ny bil. – Ingen får bare en nøkkel trykt i hånda, vi er opptatt av å vise hvordan bilen fungerer og gi alle en trygg og god opplevelse, forteller Tom Karlsen.

Tips 2: Sett deg inn i bilens funksjoner

Tom Karlsen forteller at han spesielt har sansen for at man kan forvarme bilen via telefonen, slik at man slipper å skrape rutene og kan sette seg i en varm bil.

– Før prøvekjøringen viser vi hvordan mange av funksjonene virker. Jeg synes for eksempel at talestyringen fungerer veldig bra hos Volvo. «Sett på rattvarmen», kan jeg si til bilen.

Betjeningspanelet i en ny bil kan være ulikt fra både merke til merke, og ikke minst fra den bilen du eier i dag.

– Nyere biler har ofte større skjermer og færre knapper. For noen kan det være uvant at man ikke har et frihjul hvor man stiller på klimaanlegget, men at det gjøres via skjerm eller stemmestyring. Google har vært med å utvikle Volvos system, og det er veldig intuitivt. Har du en smartphone, så kan du det!

Karlsen forteller at Google Maps er sømløst integrert, og hvis du setter inn reisemålet ditt, får du både opp kjøreruten og planlagte ladestopp.

– Mange synes at skjermen ofte tar bort fokus, men da anbefaler jeg heller at man bruker stemmestyringen mer aktivt.

Hos Volvo kan du styre lading via telefonen, forvarme bilen og låse/åpne bilen. Du kan også laste ned dine egne favoritt-apper, enten det er Spotify eller Europark.

Tips 3: Velg variert kjørerute

Når du skal prøvekjøre bilen, kan det være smart å teste der du vanligvis kjører. Varier med bykjøring, svinger og langkjøring. Volvo har en rekke sikkerhetssystemer som hjelper deg i farlige situasjoner.

– I en ny Volvo varsles du om andre kjøretøy, fotgjengere og store dyr, både dag og natt. Du varsles automatisk dersom det oppstår risiko, og bilen følger med på hvor du har blikket ditt. Den «ser» hvis du begynner å sovne, og da får du varsel.

Dersom du ofte parkerer på små og trange steder, bør du teste ut ryggekameraet og parkeringssensorene.

– Med alle sikkerhetssystemene er Volvo også en god bil dersom man har ungdom i huset som skal kjøre. Da er en Volvo EX30 en perfekt liten bil.

Tips 4: Hvordan er det å kjøre bilen?

Hvordan synes du det er å kjøre bilen? Hvordan «sitter» den på veien, hvordan er det å kjøre forbi, og hvordan er overblikket fra førersetet?

– Volvo EX30 er en liten SUV med høy bakkeklaring, noe mange setter stor pris på. Det er også lite støy, som flere av våre kunder bemerker, forteller salgssjefen.

I tillegg til høy bakkeklaring får du Volvo EX30 med firehjulstrekk.

LYSER OPP: Volvos nye elbil – EX30 – kommer i en rekke farger, og det er nok den gule som vekker mest oppsikt. – Det er nok mange som sperrer opp øynene når de ser den i trafikken, smiler Tom.

BAGASJEROM: Volvo EX30 er Volvos minste bil, og passer dermed ikke til alle. – Hvis man har hund, kjører på mange barn og trenger stor bagasjeplass, så er nok EX30 en for liten bil. Men den er perfekt dersom man er ferdig med unger og barnevogn, eller bare trenger en bil nummer to, sier Tom Karlsen.

Tips 5: Hvor mye plass trenger du i bilen?

Det viktigste er størrelsen – enten du trenger lite eller mye plass.

– Volvo EX30 er Volvos minste elbil. Den er perfekt hvis du ikke har behov for å ta med deg mye bagasje, men hvis du skal ha plass til tre isofix-seter, barnevogn og ski – så må du se etter en større bil, ler Tom og påpeker at flere barnefamilier ser til EX30 som bil nummer 2.

HJELP: Hos Bil i Nord får du god hjelp når du skal prøvekjøre en ny bil. – Ingen får bare en nøkkel trykt i hånda, vi er opptatt av å vise hvordan bilen fungerer og gi alle en trygg og god opplevelse, forteller Tom Karlsen.

Tips 6: Still spørsmål og be om hjelp

Tom Karlsen anbefaler folk å stille spørsmål hvis det er noe de lurer på, både før, under og etter en prøvekjøring.

– Vi kan også være med ut på prøvekjøring. Det er noen som kan være utrygg, spesielt hvis man aldri har kjørt elbil tidligere. Hvis man for eksempel ikke har prøvd enpedalskjøring, der man under normal kjøring nesten ikke behøver å bruke bremsepedalen, så kan vi koble den bort. Hvis du er usikker på noe, så er det bare å spørre. Vi ønsker at kundene skal få en trygg og god opplevelse, sier Tom.

GODE TILBAKEMELDINGER: Lite støy, morsom og lettkjørt bil – det er tilbakemeldingene som kundene har etter en prøvekjøring av Volvo EX30.

Sikkert og lettvint bilhold

Etter mange år i bransjen ser Tom Karlsen også at flere kunder er opptatt av bilens verditap. Når du får deg en ny bil, må du også tenke på at du skal selge den senere.

– Annenhåndsverdien til Volvo har stått seg godt, og den er lett å selge som bruktbil. Det er en stor fordel, mener Tom og inviterer til prøvekjøring av Volvos nye elbil EX30.

– Folk er positivt overrasket og synes det er en kvikk, morsom og lettkjørt bil. De får rett og slett lyst til å kjøre mer!

Fakta: Bil i Nord

  • En av Nord-Norges største bilforhandlere
  • Har avdelinger i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Narvik, Sortland, Svolvær, Leknes, Bodø, Mo i Rana og Mosjøen
  • Alle avdelinger har bilsalg, verksted, bilpleie, dekkhotell og rutereparasjon.

Om innholdsmarkedsføring

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av innholdsprodusenter i mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnhold skal merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Polaris Media