Nye Larsneset blir et tilskudd til hele sentrum

Det bygges for full musikk på Larsneset og det nye senteret åpner allerede i november 2022. Nordic Eiendom håper at det økte aktivitetstilbudet ikke bare skal gagne de mange beboerne på Arena Larsneset, men også bli et tilskudd til hele Harstad sentrum.

foto
Senterleder Gunnar Aamot gleder seg stort til å ønske velkommen til det nye senteret, Alti Harstad, i november 2022. Foto: Marie Uglum Døsen
Annonsørinnhold produsert av Eksternt byrå

Lagerbygningene på Larsneset er for lengst historie og området er sperret av for byggeaktivitet. For publikum er forandringene synlige fra en dag til den neste.

Vil trekke flere folk til sentrum

Senterleder og eiendomsforvalter i Nordic Eiendom, Gunnar Aamot, er godt i gang med å få inn aktuelle aktører på det nye senteret, som skal være en del av Alti-kjeden.

– Her kommer et bredt utvalg av butikker og spisesteder hvor hovedtanken om å gjøre noe i lag har vært førende for planene. Vi ønsker at Alti Harstad skal være et tilskudd til byens mange aktiviteter, og være med på å trekke publikum til byen som totalt sett vil gagne alle aktørene i sentrum, forteller Gunnar.

foto
En illustrasjon av hvordan det vil se ut når nye Larsneset står ferdig: Leiligheter i Byhagen på toppen, Alti Harstad i 1. og 2. etasje med restauranter og kafeer på bakkeplan. I tillegg blir det bygget nytt parkeringshus med ca. 250 parkeringsplasser i tilknytning til senteret. Foto: Illustrasjon: Link Arkitektur.

En boost for byen

På bakkeplan vil det være spisesteder med uteservering i kveldssol, som kan holde åpent også utenom senterets åpningstider.

Café De 4 Roser fortsetter i sine ærverdige lokaler, og Bark spiseri og bar som vi kjenner godt fra før flytter inn i den nye delen.

Sabrura sticks & sushi, Espresso House, Sot bar og burger er de helt nye tilskuddene til byens restaurant-og uteliv.

– Vi er veldig stolte over at vi har fått til avtaler med både nåværende og nye restauranter, totalt sett vil dette gi en skikkelig boost til byens tilbud. Sot bar og burger byr på saftige burgere, et godt utvalg i øl, og god stemning. Sabrura sticks & sushi blir en rå opplevelse i ordets rette forstand, med smakfull sushi som kan nytes i restauranten eller tas med dit du vil. Hos Espressohouse kan du nyte kaffe, mat og bakverk i verdensklasse i en hjemlig atmosfære, forteller Gunnar.

foto
Espresso House serverer kaffe, bakverk og brød bakt i eget bakeri, samt salater og mat. Foto: Espresso House

Shopping, mat, bar minigolf og bowling

Det nye senteret vil være en forlengelse av Bertheustorget og nåværende aktører som Vinmonopolet, Vitusapotek, Norli, 2 Wear, og Skeidar vil bli en del av det nye senteret. I tillegg flytter både Kappahl og Lindex inn, samt en ny og moderne bowling.

– Den nye bowlinghallen blir topp moderne med tøff belysning, digital booking, valg av spill på digitale skjermer. Minigolfen vil få skiftende moduler slik at du kan oppleve noe nytt for hver gang du besøker oss, sier en entusiastisk senterleder.

De nye senteret vil skape mange nye arbeidsplasser, og det vil totalt sett jobbe rundt 100 mennesker her.

foto
På Sabrura sticks & sushi kan både store og små nyte deilig sushi-buffet. Foto: Sabrura sticks & sushi

I skarp rute

På toppen av det nye senteret troner Byhagen, et BONORD borettslag i to byggetrinn, hvor beboere er kun en kort spasertur unna Harstad sentrums mange tilbud. Med havutsikt og egen byhage står livskvaliteten i høysetet for de mange beboerne.

Flere folk som bor i sentrum, kombinert med flere spiseplasser og butikker, er noe av det som Nordic Eiendom håper skal skape mer aktivitet i byen.

Byggetrinn 1 med 42 leiligheter skal stå ferdig våren 2023, og det nye senteret Alti Harstad skal åpnes november i år. Gunnar Aamot er optimistisk for fremtiden:

– Vi er i skarp rute med byggeplanene og gleder oss stort til å ønske velkommen til enda flere gode aktivitetstilbud i Harstad sentrum!

foto
Byhagen består av to byggetrinn og de første beboerne kan flytte inn til våren 2023. Foto: Illustrasjon: Link Arkitektur.