Bilselger Tom kom uskadd fra en kraftig kollisjon

Bilselgeren Tom Karlsen har én favorittbil: Volvo XC90. Det er ikke så rart: Da en motgående bil mistet grepet og krasjet rett inn i siden, gikk han uskadd ut av den solide bilen.

Annonsørinnhold produsert av iNord
foto
STORE SKADER: Slik så Tom Karlsen Volvo XC90 ut etter kollisjonen. Foto: Privat

Det var i mars i fjor at Tom Karlsen kjørte sin Volvo XC90 langs Tverrforbindelsen i Tromsø. Bak på hengeren hadde han en traktor og det var glatt på stedet.

– Plutselig kom motgående bil over i mitt kjørefelt, og vi krasjet. Bilen min ble hardt skadet, men jeg merket så vidt at jeg ble truffet. Jeg gikk rett ut av bilen og begynte å dirigere trafikken.

– Er du i sjokk?, spurte en sykepleier som tilfeldig kjørte forbi.

Den motgående bilen ble mye ødelagt og ble kondemnert etter ulykken. Toms bil – en Volvo XC90 – ble reparert for 300.000 kroner.

– Jeg var glad jeg satt i en XC90, for å si det sånn. Jeg har snakket om Volvos trygge biler i mange år, og nå fikk jeg selv oppleve at det er en robust og sikker bil.

XC90 og andre av Volvos modeller har store deformasjons-soner for å beskytte både fører og passasjerer inne i bilen og ikke minst i det kjøretøyet man møter.

Nå kan du selv få kjøre trygt i en Volvo XC90 – sjekk Bil i Nords kampanje her!

foto
FAVORITT: Både små og store trives i en Volvo XC90. Foto: Trond Tomassen, iNord

Volvo XC90 har god plass

Med en hesteglad samboer og flere barn har familiens Volvo XC90 vært en stor favoritt i mange år. Volvo XC90 T8 er en stor syvseters SUV som er bygget med både familien og kloden i tankene.

– XC90 er uten tvil favorittbilen min, den har god plass og utrolig god luftfjæring som gjør den til en drøm å kjøre, forteller Tom Karlsen som har kjørt XC90 siden 2018.

Med to barnestoler i baksetet er plassen inne i bilen så godt, at selv om det ene barnesetet er «feil» vei, har de voksne godt med plass i setene foran.

– Vi har en 1-åring og en 4-åring, som betyr at vi ofte skal ha med oss både barnevogn, bager og annet. Det er så god plass i bagasjerommet at vi slipper å planlegge, vi tar bare med oss det vi har lyst. XC90 er den som har best plass av alle konkurrenter. Selv om du har alle sju setene oppe, har du fortsatt god lastekapasitet.

foto
GOD PLASS: Selv med bakovervendte barnestoler er det god plass i en Volvo XC90. Foto: Trond Tomassen, iNord

Sterk og trekker godt

For den som skal dra av sted med en campingvogn eller henger med last, er Volvo XC90 den aller beste.

– Jeg har kjørt mye med hestehenger, og du kjenner ikke at du har noe på slep. Jeg hjalp den voksne sønnen min å flytte til Ålesund og vi kjørte sørover med en stor skaphenger. Det gikk som en lek. XC90 er utrolig god til å trekke tunge ting.

Bil i Nord har nå en kampanje hvor de selger ut sine demobiler av modellen XC90 T8.

– Dette er helt nye biler med lav kilometer, og det gir deg mulighet til å få en ny, ferieklar bil helt uten ventetid.

foto
CAMPINGVOGN: Skal du på campingferie og trenger å trekke en vogn? Turen går lekende lett når du kjører Volvo XC90. Foto: Trond Tomassen, iNord

Billig i drift

Det velprøvde hybridsystemet yter fra 390 hestekrefter og gir deg opptil 69 kilometer elektrisk rekkevidde.

– All småkjøringen jeg gjør i byen går på strøm, det er kun når jeg skal kjøre langt at jeg kjører på bensin. Det gjør XC90 til en billig bil å ha. Jeg har en kunde som hadde bilen i tre-fire år, og han hadde kjørt på 0,25 liter i snitt siden han tok ut bilen. Han leverte den inn og tok ut en lik modell, sier Karlsen.

I denne videoen viser Karlsen hvordan man kan kjøre mer økonomisk:

Kåret til årets Volvo-selger

Tom Karlsen ble nylig kåret til årets Volvo-selger. I fjor solgte han nærmere 300 biler, og totalt har han solgt nærmere 2000 biler siden han begynte i Bil i Nord 10. mai 2013.

– Prisen handler ikke bare om antall solgte biler, men vel så viktig er det at kundene er fornøyde. Selv om jeg selger bilen er et bilsalg i høyeste grad også en teamjobb, det er ikke bare meg. Jeg har gode folk rundt meg, forteller Karlsen.

Når salget er gjort kommer bilklargjøreren inn og shiner bilen slik at den er ren og pen ved overlevering.

– Et velfungerende verksted betyr også mye for at folk kommer tilbake og kjøper igjen.

foto
KJÆLEDYR: Ønsker du å ta hunden med på tur? Volvo har spesialtilpassede sikkerhetsseler eller hundebur til bagasjerommet. Foto: Trond Tomassen, iNord

Volvo XC90 er flaggskipet

Etter å ha solgt mange tusen biler er Tom Karlsen ikke i tvil – Volvo XC90 er hans store favoritt.

– Det er jo Volvos flaggskip, og jeg koser meg skikkelig når jeg setter meg inn i den bilen. Samboeren min elsker den også. Det er mange kvinner som blir overrasket når de setter seg inn i bilen, for det er god oversikt både framover og bakover. Du sitter så høyt at du har god oversikt. Bilen er også lett å parkere.

Karlsen er ikke i tvil om hva han anbefaler hvis du til trenger ny bil til sommeren.

– Jeg koser meg når jeg setter meg inn i en XC90, den gir en skikkelig god følelse.

Finn din nye bil! Se hele utvalget av Volvo XC90-biler hos Bil i Nord.