Slik gikk Marius (37) ned i vekt og bygget muskler samtidig. – Livet er totalt forandret!

– Jeg er mektig imponert over den framgangen Marius Vangen har hatt de siste månedene, sier personlig trener Michael Nicholas hos Family Sports Club Harstad.

SVÆRT FORNØYD: Marius Vangen har hatt personlig trener siden oktober 2022, og merker stor framgang. Foto: Simen Larsen, HT Media
Annonsørinnhold produsert av iNord

Da Marius Vangen kom inn dørene hos Family Sports Club Harstad sist oktober slet han med vondt i ryggen, overvekt og dårlig psykisk helse. Tre-fire måneder senere er livet forvandlet.

– Motivasjonen min var å komme i bedre fysisk og mental form. Etter at jeg begynte å trene med Michael har jeg ikke hatt vondt i ryggen en eneste gang, smiler Harstad-mannen.

Da Marius startet på Family Sports Club i oktober ble det målt fettprosent og muskelprosent.

Nå viser tallene at muskelmassen er økt med to kilo, mens vekten er redusert med 12 kilo.

– Snart er jeg på et tosifret tall på vekta. Der har jeg ikke vært på 20 år!

STERKERE: Marius Vangen har slitasjeskader i ryggen og slitt med prolaps. De siste månedene har han bygget kjernemuskulatur og er blitt sterkere. – Det er lenge siden jeg har hatt vondt i ryggen, sier 37-åringen. Foto: Simen Larsen, HT Media

Lærer å trene

Marius Vangen forteller at han er på AAP (arbeidsavklaringspenger) etter at han har slitt med slitasjeskader i ryggen. Siden oktober har han hatt to timer i uka med personlig trener Michael Nicholas.

– Jeg fleiper litt om at det å ha PT er som å gå på skole. Her lærer jeg å trene. Jeg har forsøkt tidligere å trene alene og følge YouTube-videoer og prøve sjøl. Men jeg er uerfaren og usikker, og det har aldri ført til resultater.

Nå har regelmessig trening med personlig trener hatt stor effekt.

– Michael pusher meg, og det er veldig motiverende. Jeg har aldri trent så hardt som jeg gjør nå. Jeg merker mye større framgang nå, enn når jeg trente alene.

Her kan du lese mer om personlig trener hos Family Sports Club Harstad.

RIKTIG TEKNIKK: Personlig trener Michael Nicholas er opptatt av at øvelsene må gjøres med riktig teknikk. Foto: Simen Larsen, HT Media

Bedre psykisk helse

Den største overraskelsen for Marius er forskjellen han merker på sin psykiske helse.

– Vanligvis er jeg ganske dårlig om vinteren, og sliter med mørketida. Denne jula gikk det veldig fint, det er faktisk en av mine beste.

Regelmessig trening har bidratt til å holde på en god døgnrytme og gode søvnrutiner.

– Nå sover jeg bedre og kommer meg opp for å trene. Jeg har to øker i uka med PT, og da har jeg et ansvar for å møte opp. Det er mer forpliktende enn et vanlig medlemskap.

TRENING: Marius Vangen sto lenge på venteliste for å få fysioterapi-behandling for ryggproblemene. – Jeg ønsker at flere får oppleve den gode effekten som styrketrening kan gi. Foto: Simen Larsen, HT Media

Bygget kjernemuskulatur

Personlig trener Michael Nicholas forteller at de gradvis har bygget opp treningene, både med antall repetisjoner og belastning. God teknikk ligger i bunn.

– Vi har i starten bygget kjernemuskulatur. Den er viktig for mye i hverdagen, og spesielt for ryggen. Framover kan vi gå inn for mer intensiv trening, sier Michael.

– Ja, jeg har merket at jeg har fått mer generell styrke i kroppen. Ting i hverdagene er enklere, og jeg har mer kapasitet. Noe har definitivt skjedd, humrer Marius.

GRADVIS: Både Marius Vangen og personlig trener Michael Nicholas ønsker en gradvis oppbygging av muskelmasse og en gradvis nedgang i vekt. – Jeg hjelper med en gradvis vektnedgang som er bærekraftig, slik at man kan holde seg der, sier Nicholas. Foto: Simen Larsen, HT Media

Gøy på trening

PT-Michael er også opptatt av at det skal være gøy å være på trening.

– Jeg er opptatt av at alle skal trives her, og at de skal gå fra trening med et smil om munnen og føle seg bedre enn da de kom.

Michael Nicholas har jobbet som PT på Family Sports Center Harstad siden 2020.

– Min lidenskap er å hjelpe folk, uansett hva målet deres er. Jeg liker å hjelpe, enten det er å bli bedre i idretten sin, vektnedgang eller generell bedring i fysisk form eller økt styrke, sier Nicholas med et smil.

Har du lyst å melde deg inn i Family Sports Club Harstad? Se medlemskampanje her!

POPULÆRT: Det er stadig flere som ønsker oppfølging av en personlig trener. Marius Vangen forteller at han har hatt større framgang med personlig trener, enn han klarte uten. Foto: Simen Larsen, HT Media

Få tips og veiledning om trening

Senteret opplever en økende etterspørsel etter personlig trening.

– Vi har i dag tre personlige trenere som hjelper våre medlemmer mot sine treningsmål. Alle som begynner å trene hos oss får en konsultasjonstime med Personlig Trener, sier driftsleder Siw Sjøgren.

I konsultasjonstimen får du tips og veiledning om hva som skal til for at du skal nå dine mål.

– Vi kartlegger hvor du er nå, hvor du ønsker å være og hva som skal til for å få deg dit, sier Nicholas.

GODT Å TRENE: Family Sports Club i Harstad tilbyr medlemmene veiledning og hjelp fra en personlig trener. Det gir trygghet for at man trener riktig, men også motivasjon når man opplever gode effekter. Foto: Simen Larsen, HT Media

Rustet for framtiden

Marius Vangen anbefaler alle å ta seg råd til en personlig trener, spesielt til dem som sliter.

– Det koster, men er verdt hver ei krone. Det har fungert over forventningene mine.

Marius er sikker på at han vil fortsette med PT en god stund framover, men er også overbevist om at han er rustet for en treningsframtid alene.

– Alt jeg har lært, vil jeg bære med meg resten av livet. Sammen med Michael har jeg bygget et grunnlag for framtiden.

Motivasjonen har økt så mye, at Marius har overrasket seg selv. – Jeg har kjøpt meg en komplett skipakke, jeg som ikke har gått på ski på 30 år!

Vil du booke en uforpliktende prat med personlig trener Michael eller noen av hans kollegaer?

Ta kontakt på mail resepsjon.harstad@fsc.no eller telefon 570 03 013.