4 gode grunner til å handle lokalt i Harstad

Hvorfor er det viktig å handle lokalt? Møt tre engasjerte butikkeiere i Harstad som gir deg fire gode grunner til å ta handelen her i byen.

Annonsørinnhold produsert av iNord

Kampanjen Handle i Harstad handler om at vi alle skal være mer bevisst hvor vi legger igjen pengene våre, og hvilke positive ringvirkninger det har for lokalsamfunnet vårt.

Her får du møte tre engasjerte butikkeiere som gir deg de fire viktigste grunnene til at du bør handle i Harstad.

foto
– Det er i Harstad vi bor, og det er her vi har butikk. Vi er den siste spesialforretningen i vår bransje her i byen, sier Jørn Heyerdahl Pedersen i Fargerike Harstad. Foto: HT Marked

1. Du får personlig service av dyktige ansatte

De ansatte på din lokale butikk eller tjenestebedrift vil alltid yte litt ekstra for sine kunder, og møter deg gjerne med personlig omsorg.

Du kan raskt få hjelp om du trenger å bytte, har en reklamasjon eller vil komplettere ditt innkjøp. Kanskje kjenner de deg og vet akkurat hva du er på utkikk etter.

– Vi tilhører en bransje der mange trenger mye hjelp. En farge er ikke en farge, og maling er ikke maling. Vi ser på underlaget, matchende farger og lys for å få et godt resultat. Du skal kunne stole på at produktet du kjøper, fungerer, sier Jørn Heyerdahl Pedersen i Fargerike Harstad.

Hos Bilxtra har alle medarbeidere interesse og kunnskap om bil. Selv har butikksjef Mats Greger Paulsen-Mathiassen mekanikerbakgrunn.

– Vi hjelper og veileder kunden slik at den finner det riktige produktet. Det er hyggelig å handle hos oss - og det er lettere å komme for å bytte hvis det ble feil, sier Paulsen.

Å kjøpe briller i butikk gir også trygghet for deg som kunde:

– Briller er for mange et viktig hjelpemiddel, og vi gir god veiledning slik at du finner den rette formen og fasongen som kler ansiktet ditt. Det er vanskeligere å finne den rette brillen ved å kjøpe på nett, sier Kjersti Borgen hos Fokus Optikk.

2. Du støtter opp om lokale arbeidsplasser

Ved å handle i Harstad er du med på å opprettholde arbeidsplasser, og øke mulighetene for utvidelser og nyetableringer.

Mats Greger Paulsen-Mathiassen i Bilxtra synes «Handle i Harstad»-kampanjen er et positivt bidrag inn i debatten omkring netthandel.

– Folk handler mye på nett, men hvis man ikke handler lokalt vil både fagkunnskapen og butikken forsvinne, sier Paulsen.

Pedersen i Fargerike har over 40 års erfaring fra bransjen og forteller om dyktige medarbeidere som har ekspertise på alt fra maling, flis til gulv.

– Dersom kunden ikke bruker oss, vil Harstad være fri for den kompetansen. Det er et åpent spørsmål: ønsker man å ha butikker å handle i?

Kjersti Borgen hos Fokus Optikk er også opptatt av at mange butikker kan være den første arbeidserfaringen til unge.

– Alle lokale butikker trenger ekstrahjelper. Ved å handle hos oss er du også med å sikre framtidige jobber for de unge.

foto
– Den personlige relasjonen er viktig. I de lokale butikkene får du personlig hjelp, sier butikksjef Kjersti Borgen hos Fokus Optikk. Foto: HT Marked

3. Pengene går tilbake til byen din

Visste du at pengene du legger igjen hos en bedrift i byen, går på mange vis tilbake til byen? Bedriften betaler skatt til kommunen, og disse skatteinntektene brukes til å gi innbyggerne i Harstad god kommunal service, skoler, barnehager og eldreomsorg.

– Det er viktig å støtte lokale, små butikker. Da legger du igjen penger i byen. Du får det lille ekstra ved å handle lokalt og du skal sitte igjen med en mye bedre opplevelse og følelse etter å ha handlet hos oss, sier daglig leder Kjersti Borgen ved Fokus Optikk.

Pedersen i Fargerike er samstemt:

– Det er her vi bor, og det er her vi bruker pengene våre. Det du legger igjen i en lokal bedrift, blir investert i Harstad og brukt i Harstad, sier Pedersen.

foto
– Det er enklere å finne riktig vare når du får god hjelp i butikken. Spesielt når du handler deler til bil, kan det være vanskelig å vite nøyaktig hvilken del du trenger, sier butikksjef Mats Greger Paulsen-Mathiassen hos Bilxtra. Foto: HT Marked

4. Du får varen din raskere

Et aktivt, lokalt næringsliv med et bredt tilbud gir byen vår liv. Mange butikker skaper en mer attraktiv by, både for oss som bor her og turister som kommer hit.

– Vi får ofte argumentet med at produktene er billigere på nett, men da har sjelden folk regnet med frakt. Vi har også mange deler utstilt, slik at du enklere kan finne akkurat den du trenger.

Jørn Heyerdahl Pedersen framhever også at de har varene utstilt.

– Her kan du få se og ta på for eksempel gulvet eller flisene før du kjøper, så er du sikker på at du vet hva du får.

Vinn en bil

Mer enn 50 butikker i Harstad er med på kampanjen Handle i Harstad, som frister med en rekke premier til deg som kunde.

Hovedpremien er ett års fri bruk av en Volkswagen ID.4, og denne loddes ut nå i starten av mai.

Alt du trenger å gjøre for å være med, er å skanne en qr-kode i butikk eller fylle ut et papirlodd når du handler.

Lykke til!

foto