Planlegg utebelysningen nå!

Våren er i anmarsj og mange ivrer etter å fikse stort og smått i uterommet. Hitt Elektro oppfordrer til å tenke helhetlig nå i stedet for å vente til vintermørket kommer med å planlegge utebelysning.

foto
HITT ELEKTRO: Hele gjengen for nye kontorer på Seljestad. Bak fra venstre: Christian Hamlot, Ruben Flo, Erling Møller, Andreas Ytterstad, Jaturong Angkhana, Thomas Munkvold, og Lars Tollefsen. Foto: Frank R. Roksoy
Annonsørinnhold produsert av Eksternt byrå

Hos Hitt Elektro er høysesongen allerede i gang, med montering av utebelysning, terrassevarmere, dekorlys på uteplassen, og montering av elbil-ladere. Harstadbedriften har vokst fra 1 til 7 ansatte i løpet av første driftsår, og flyttet nylig inn i romslige lokaler på Seljestad, hvor Seaworks tidligere holdt til.

– Vi har hatt stor vekst og fikk behov for større plass. Her har vi møterom, kontorer, spiserom, og stort lager for elektrisk materiell og verktøy. Da får vi raskere tilgang på nødvendig utstyr samtidig som vi har god plass til den store gjengen vi nå har blitt, sier en fornøyd daglig leder Thomas Munkvold.

foto
PLANLEGGE: Daglig leder i Hitt Elektro Thomas Munkvold oppfordrer folk til å planlegge elektriske installasjoner tidlig i sesongen. Foto: Frank R. Roksoy

Få tips til uterommet

Hitt Elektro er dermed godt skodd for høysesongen vi nå går inn i.

En økende trend er å gjøre uterommet til en integrert del av hjemmet, med både funksjonell og dekorativ belysning. På kalde sommerkvelder i nord kan en terrassevarmer forlenge sesongen, husk da på at denne må ha egen kurs.

Enten du ønsker ny utebelysning, LED-striper i rekkverk, eller oppvarmet oppkjørsel bør du forhøre deg med din lokale elektriker i tidlig fase for god planlegging. Det er uforpliktende med en befaring hvor du kan få gode tips og råd, og forslag til løsninger du kanskje ikke hadde tenkt på selv.

foto
DEKORATIVT: LED-stripe over inngangsparti. Foto: Hitt Elektro

El-kontroll for din trygghet

Visste du at en godkjent el-kontroll kan gi billigere forsikring? Nesten halvparten av alle boligbranner i Norge er tilknyttet elektrisitet, så mange forsikringsselskaper gir rabatt dersom du kan fremvise rapport på at det elektriske anlegget er godkjent i henhold til NEK-405. Og det viktigste: du kan sove godt om natta, vel vitende om at boligen din er trygg.

Ruben Flo er elektriker og fagingeniør med lang erfaring innen el-kontroller, og kan fortelle om en økende trend:

– Stadig flere ser nytten av en el-kontroll i boligen, spesielt etter at den nye avhendingsloven for kjøp og salg av bolig kom. Ved å kunne opplyse om eller utbedre feil på elektrisk anlegg før salg, unngår man tvister i etterkant.

Noen kan kvie seg for en el-kontroll i frykt av hva de kan finne ut, men det er helt uforpliktende:

– Sammen går vi grundig gjennom boligen og måler og kontrollerer at alt er i orden. Jeg gir tips og råd, og informerer om regelverket, samt gjør en brannforebyggende sjekk. Til slutt får man en tilstandsrapport hvor det som eventuelt bør utbedres kommer frem. Det er helt opp til deg hva du velger å gjøre videre, men jeg har til dags dato ikke opplevd noen som ikke ønsker å utbedre feil. Følelsen av at en bolig er i bedre stand og tryggere når man forlater den enn da man kom, det er det beste ved jobben, sier Ruben.

foto
INTERIØR: Belysning er en stor del av interiøret, planlegg belysningen nå så er du klar før høstmørket faller på. Foto: Hitt Elektro

Oppdatert på det siste

Hitt Elektro har på kort tid posisjonert seg som en bedrift med høy kompetanse og kort ventetid. De utvikler seg stadig for å være oppdatert på det siste innen faget. De tilbyr blant annet Smarthus-sertifisering og montering av godkjent elbil-lader, som er etterspurt nå. For sistnevnte kommer det nå strengere krav til sikker lading, som gjelder både hybrid og el.

– Det er en del å ta hensyn til når det kommer til hjemme-lader for elbil, blant annet om sikringsskapet er dimensjonert for den typen lader. Kontakt oss for en befaring i forkant, så kan vi hjelpe deg med å velge riktig type lader, sier Thomas.

foto
REKKVERK: LED-stripe i rekkverk er dekorativt samtidig som det lyser opp trinnene. Foto: Hitt Elektro

Erling Møller er ny partner

Erling, elektriker gjennom 20 år, har nå blitt partner i Hitt Elektro med 10% eierandel. Thomas og Erling har jobbet sammen tidligere og planlegger nå for videre vekst i selskapet.

- Vi stopper ikke her, men fortsetter videre i fornuftig tempo. Akkurat nå er vi i prosess med å kartlegge hvilken kompetanse vi trenger. Blant annet vil vi satse på lærlinger framover, og oppfordrer interesserte til å ta kontakt, sier Erling.

Hitt Elektro er bidragsyter i konkurransen «FIKS Uterommet».

foto